Akiknél nem jött össze a kistesó, mennyi idő után adtátok fel?
A gyerkőcöm már 7 éves, kicsit több mint egy éve álltak úgy a körülmények, hogy belevágtunk a kistesó projektbe, de a mai napig nem sikerült. Már egyikünk sem fiatal, én 33 vagyok, a párom 44.
Úgy érzem, hogy feladtam.
Ráadásul egyre rövidebb és fájdalmasabb minden menstruációm, szinte az egész ciklust végiggörcsölöm. A nőgyógyász szerint vagy teherbe esek, vagy fog.gátlót kell szednem. Olyan vagyok egész hónapban mint egy sárkány, semmi türelmem sincs, pedig nem szoktam ilyen lenni és ez hónapról hónapra rosszabb.
Most már hajlok rá, hogy gyógyszert szedjek a próbálkozás helyett, mert így csak kikészítem az egész családot. Nem akarok 55 éves lenni, mire betölti a 18-at. Inkább akkor maradunk így.
Csak így meg az van bennem, hogy nem tettem meg mindent, hogy a gyerekem ne legyen egymaga, ha mi már nem leszünk neki.
#10es vagyok.
5 éves a gyerek, én 34, párom 37.
és én is úgy vagyok, hogy ha nem lenne már egy gyerkőc, mennéák utána... de nbem tehetem meg, hogy az ő kárára történjen a "tesó-projekt" akár pénz, akár ráfordított idő tekintetében.
szóval amit helyi kórházban meg tudunk tenni, azt megtesszük. hormon-vizsgálatok, endokrinológus, stimulálás,. stb... de meddőségi kezelésre nem akarok elmenni. arra nem vagyok felkészülve.
Őrá 9 hónapot vártunk, az még talán nem is sok. Bár annyi ismerősöm van, akiknek azonnal összejött minden.
Valami bajom biztosan van a lerövidült menstruáció meg az egész ciklusnyi görcsölgetések miatt, de a nőgyógyász csak annyit mondott, amit írtam is. Nagyon vidéken lakunk, csak a helyi kórház van, nem tudok hetente 150 km-t megtenni egy-egy vizsgálatért.
És még csak most volt peteérésem és már úgy fáj a hasam mintha mindjárt megjönne. Hónapok óta ez van. És túl türelmetlen vagyok, pedig a gyerkőccel nem szabadna annak lennem.
Ha a gyógyszer ezt megoldja és megint nyugodt tudok lenni, akkor legyen. Inkább legyünk békés, kiegyensúlyozott 3 fős család, mint még évekig ez a feszültség, ami egy ideje bennem van, és ami miatt kikészítem a családot. És lehet, hogy nem is járunk sikerrel.
A férjem dohányzik, nagyon régóta, lehet, hogy ez is közrejátszik. Ő nem hajlandó letenni a cigit, én pedig nem fogok feleslegesen szenvedni minden hónapban 20 napot.
Csak bánt, hogy meghozom ezt a döntést, és elveszítem még az esélyt is.
Nagyon tanácstalan vagyok, egyik pillanatban tökéletesnek találom hogy megint gyógyszert szedjek, másik pillanatban meg még inkább próbálkoznék, csak félek, hogy rámegy a gyerkőc nyugalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!