Hogy lehet ezt feldolgozni?
nekem ez borzasztó mártír dolognak tűnik.
Jóban rosszban. nem tudnám elképzelni az életem a férjem nélkül. Minden vágyam volt egy gyerek, és most hogy megvan a lányom, nagyon szeretem őt, ő életem értelme, csakhogy nem egyedül az, hanem ott a férjem, ha a gyerekem kirepül, akkor is a férjem lesz mellettem, vele fogok megöregedni, és ezért nálam mindig is ő lesz az első...és ezért eszembe sem jutna egy olyan tett, mint ami a te fejedben forog, képtelen lettem volna hasonló esetben őt elhagyni, és úgy gondolom, hogy neked is nagyobb szükséged van rá most, mint bármikor, és igen is, legyen a bajban is veled, hiszen amikor elvett, akkor úgy vett el téged, ahogy vagy, a "hibáiddal" együtt.
Egyébként ez a hozzáállás nekem nagyon érthetetlen - nem bántásból, tényleg nagyon sajnálom a helyzeted - de nekem ez úgy tűnik, mintha őt kb. egy donorként kezelnéd, és mivel nem tudsz szülni, gondolod "hát hadd menjen akkor, legalább neki legyen jó"...nekem ebből nem az jön le hogy Te bármiféle módon is ragaszkodnál a férjedhez, és ha előállsz neki ezzel az ötlettel, ő is így fogja gondolni.
Nem bántásból írom ezeket tényleg, nem lehet könnyű, és talán nem is úgy érted ahogy írom, én csak leírtam hogy külső szemmel ez hogyan hangzik. Én azt mondanám, szusszanjatok egyet, nehéz időszakon vagytok túl, biztos hogy a kapcsolatotok is próbára tette. Pihenjetek egy évet, kettőt, élvezzétek egymás társaságát, fedezzétek fel újra a házasságotok erősségeit, és ha kipihentétek magatokat, gondoljátok át újra az örökbefogadást, annyi méltatlan sorsú gyermek örülne hozzátok hasonló szülőknek, az életben nem mindenkinek rendeli ezt a sors, nem mindenki alkalmas egy idegen gyermekét felnevelni, és nem véletlen, hogy a jó Isten titeket alkalmasnak talál erre a szerepre. Gondoljátok át. Erőt és kitartást kívánok neked ehhez.
Jóban, rosszban, egészségben, betegségben.
Ne lépj ki az életéből, inkább beszéljetek erről a témáról. Én sose hagynám el a párom emiatt, és 100% hogy ő se engem, pedig ő is akar 2-4 gyereket. Mi ezt már rég megbeszéltük, ha nem lehet, nem jön össze, akkor max örökbefogadunk, vagy attól függően kinél van a bibi béranyaság, vagy donor apa.
Függ a helyzettől, de ne hagyd el emiatt, csak ha ő akar elmenni akkor engedd, de ehhez sok sok őszinte beszélgetés kell.
Azt írod, hogy nem lehet, de nem tudni miért. Kihordani sem tudnád donor petesejttel, mert erre is van lehetőség, és a férjed lenne az apa.
Sajnos nálunk sem lesz már, évek óta szeretnénk, két vetélésen túl vagyok, most már nem valószínű, hogy összejönne (benne vagyok a korban). Én benne lennék az örökbefogadásba, de a férjem nem szeretné (neki van egy gyermeke). Ezt nagyon nehéz feldolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!