Hogy lehet ezt feldolgozni?

Figyelt kérdés
27 éves nő vagyok és egy boldog házasságban élek.A párom 35 éves.Mind a ketten nagyon szeretnék családot ezért 2 évvel ezelőtt elkezdtünk próbálkozni de sikertelenül.Majd orvoshoz fordultunk és mindenféle beavatkozáson átestünk.Iszonyatos megpróbáltatáson estünk keresztül.Ez idő alatt optimáisan álltunk a helyzethez.A párom csalàdi autót vásárolt, lakást vettünk és kineveztük a baba szobát, szóval mindkettőnk legnagyobb álma egy baba.(volt) de napokban kiderült hogy miattam soha nem lehet közös gyermekünk.Se inszem, se lombik se semmi ( nem részletezném) elvettem a férjemtől az âlmát? hogyan tovább? Én teljesen összetörtem és a párom is. Én sajnos ellene vagyok az örökbefogadásnak mivel elég volt a herce hurcából (kérlek ne ítélj el ezért) viszont felmerült bennem hogy hagyom hogy a férjem beteljesítse az álmát és kiszállok az életéből.Ti hogy látjátok?
2015. nov. 23. 10:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

nekem ez borzasztó mártír dolognak tűnik.

Jóban rosszban. nem tudnám elképzelni az életem a férjem nélkül. Minden vágyam volt egy gyerek, és most hogy megvan a lányom, nagyon szeretem őt, ő életem értelme, csakhogy nem egyedül az, hanem ott a férjem, ha a gyerekem kirepül, akkor is a férjem lesz mellettem, vele fogok megöregedni, és ezért nálam mindig is ő lesz az első...és ezért eszembe sem jutna egy olyan tett, mint ami a te fejedben forog, képtelen lettem volna hasonló esetben őt elhagyni, és úgy gondolom, hogy neked is nagyobb szükséged van rá most, mint bármikor, és igen is, legyen a bajban is veled, hiszen amikor elvett, akkor úgy vett el téged, ahogy vagy, a "hibáiddal" együtt.

Egyébként ez a hozzáállás nekem nagyon érthetetlen - nem bántásból, tényleg nagyon sajnálom a helyzeted - de nekem ez úgy tűnik, mintha őt kb. egy donorként kezelnéd, és mivel nem tudsz szülni, gondolod "hát hadd menjen akkor, legalább neki legyen jó"...nekem ebből nem az jön le hogy Te bármiféle módon is ragaszkodnál a férjedhez, és ha előállsz neki ezzel az ötlettel, ő is így fogja gondolni.

Nem bántásból írom ezeket tényleg, nem lehet könnyű, és talán nem is úgy érted ahogy írom, én csak leírtam hogy külső szemmel ez hogyan hangzik. Én azt mondanám, szusszanjatok egyet, nehéz időszakon vagytok túl, biztos hogy a kapcsolatotok is próbára tette. Pihenjetek egy évet, kettőt, élvezzétek egymás társaságát, fedezzétek fel újra a házasságotok erősségeit, és ha kipihentétek magatokat, gondoljátok át újra az örökbefogadást, annyi méltatlan sorsú gyermek örülne hozzátok hasonló szülőknek, az életben nem mindenkinek rendeli ezt a sors, nem mindenki alkalmas egy idegen gyermekét felnevelni, és nem véletlen, hogy a jó Isten titeket alkalmasnak talál erre a szerepre. Gondoljátok át. Erőt és kitartást kívánok neked ehhez.

2015. nov. 23. 10:38
 2/18 anonim ***** válasza:
Biztos nem könnyü most neked,de nekem van jo pár ismerösöm akiknek azt mondták hogy soha nem lehet gyerköc,ès mégis lett.Csak akkor add fel ha tényleg több orvos is kivizsgált,de èn mèg akkorsem adnám fel max ha valami oknál fogva elveszteném a méhem.Fel a fejjel.
2015. nov. 23. 10:46
 3/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm és igazatok van még ha én másképp is látom, érzem a dolgokat.Köszönöm:)
2015. nov. 23. 10:56
 4/18 anonim ***** válasza:
Én 7 éve várok a babára:(
2015. nov. 23. 10:59
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Jóban, rosszban, egészségben, betegségben.

Ne lépj ki az életéből, inkább beszéljetek erről a témáról. Én sose hagynám el a párom emiatt, és 100% hogy ő se engem, pedig ő is akar 2-4 gyereket. Mi ezt már rég megbeszéltük, ha nem lehet, nem jön össze, akkor max örökbefogadunk, vagy attól függően kinél van a bibi béranyaság, vagy donor apa.

Függ a helyzettől, de ne hagyd el emiatt, csak ha ő akar elmenni akkor engedd, de ehhez sok sok őszinte beszélgetés kell.

2015. nov. 23. 11:25
 6/18 anonim ***** válasza:
Én is lassan 8 éve várom,és most műtétre is megyek ahol benne van a pakliban h kiveszik a méhemet és nem vagyok túl fiatal sem ...borzasztó lehet amin átmész ezt nem lehet kívülállóként felfogni kívánok nektek nagyon sok erőt és h szeressétek egymást akárhogy is lesz.és csodák igenis vannak ki tudja mit hoz a jövő :) mivel indokolták h nem lehet gyereked?
2015. nov. 23. 13:11
 7/18 anonim ***** válasza:

Azt írod, hogy nem lehet, de nem tudni miért. Kihordani sem tudnád donor petesejttel, mert erre is van lehetőség, és a férjed lenne az apa.

Sajnos nálunk sem lesz már, évek óta szeretnénk, két vetélésen túl vagyok, most már nem valószínű, hogy összejönne (benne vagyok a korban). Én benne lennék az örökbefogadásba, de a férjem nem szeretné (neki van egy gyermeke). Ezt nagyon nehéz feldolgozni.

2015. nov. 23. 14:26
 8/18 A kérdező kommentje:
Nem,sajnos kihordani sem tudnám :(
2015. nov. 23. 16:52
 9/18 anonim válasza:
Szia. nagyon sajnálom ami veled történik. De szerintem többen is kíváncsiak lennénk, hogy miért ennyire biztos, hogy nem lehet babád :( Mi a probléma?
2015. nov. 23. 17:33
 10/18 A kérdező kommentje:
Először arra fogták hogy a méhszájseb és hátrahajló méh miatt jön össze nehezebben, azután Hpv ráadásul magas rizikófaktorú, akkor a méhszájsebet leműtötték de a magas rizikófaktorú hpvt nem tudtam leküzdeni, a P eredményem rosszabbról rosszabbra fordult műtéteket követően.Egy szó mint 100 kiveszik.
2015. nov. 23. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!