Egy hosszú kapcsolat után, most egyedülállóként 40 évesen szeretnék lombikra menni. Tudna segíteni valaki hogy melyik meddőségi intézményben csinálnak egyáltalán egyedülállóknak meddőségi kezelést?
Én két meddőségi központba jártam (TB-s mindkettő), az egyik helyen csak házaspárokkal foglalkoznak, a másik helyen élettársakkal is, de egyedülállókkal nem.
Esetleg teljesen magán intézményeket keres fel pl. Maternity, Mens mentis.
Ami a nagyobb problémát jelenti, hogy valamikor nyáron megtiltották Magyarországon a külföldi donorsperma használatát. Úgy tudom, hogy ez a szabály még mindig érvényben van. Belföldi donorsperma meg nagyon kevés, nagyon hosszú rá a várólista.
1. gondolom neked nincs szükséged meddőségi kezelésre, mivel ezt írod, hogy egy szimpla inszeminációt bármelyik nőgyógyász elvégez....
Örülj neki, komolyan!
Sajnos nem olyan szimpla, millió vizsgálat előzi meg, rengeteg pénz, ráadásul nagyon kevés helyen csinálják, szóval nem bármelyik nőgyógyász.
bmc-ben tudom valakiről hogy igy van ott. de nem tudom hogy bizniszelte le a dokival. lehet fű alatt megy. kérdezz rá náluk. ő nem donorspermát kap, hanem donor petesejtet.
vannak olyan petesejtek amikről lemondanak a szülők, vagy ne m mennek vissza értük. őket kisérleti célokra használják fel, vagy egyedülállóaknak adják oda. nem tudom ez törvényes-e, de mondom tudok valakiről akit bevettek igy. lehet kisérletre. ő is 4o év fölötti egyedülálló nő.
utolsó vagyok, elirtam, nem petesejtet akartam irni hanem donor embriót. bocsi.
szóval a párok lemondanak az embriókról, és azokat kisérleti célokra használják fel, lehet hogy igy is.
Angliaban elek, itt Londonban van egy nagy spermabank, hatalmas valasztekkal, a vilag minden tajarol....
innen aztan olyan babat kapsz, amilyet csak akarsz....
de 950 font a donorsperma ara. Postan kuldik ki.
"veszhelyzetben" 40 folott itt is ezt igenylik a nok, de en inkabb a spermadonor baratot javasolnam, ami "ingyen" van.
meglepett, de sokszor hallom, sok angol no mixed race gyereket szeretne, es fekete ferfiak spermait hasznaljak fel. Rengeteg itt is a felver gyerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!