Van olyan aki hosszútáv futó és kihordta a babát úgy hogy azért sportolt is?
én erről csak olvastam, hogy aki régebb óta sportol annak még jó is ha nem hagyja abba.
orvosod mit mondott?
a dohányzás is egy életforma, és mégis le lehet róla állni egyik pillanatról a másikra, csak itt is igaz, hogy akinek van egy kis esze, nem az első trimeszter alatt fejezi be a dohányzást, hanem prevenciós jelleggel már jóval előtte.
Bocsi, hülye a példa egyébként, inkább fuss naponta 50 km-t mint hogy dohányozz, de az általánosságban elmondható, hogy ha babát szeretnél, jó előre érdemes elgondolkodnod azon, hogy tudod e vállalni az új életformát, mert a gyermekeddel egy anya is fog születni, és elképzelhető, hogy az első egy évben egyáltalán nem lesz lehetőséged 20 kilómétereket futni...a szoptatásnak sem tesz túl jót a futás, nyilván erről sem olvastál. Félre ne érts, nem kioktatni akarlak, és nagyon sajnálom a vetélésed, és megértem, hogy nem könnyű feladni a sporttal kapcsolatos teljesítményeid, de ha babát szeretnél, akárcsak mint egy dohányosnak, áldozatot kell hozni, és mint írtam, nem tudom mi a radikális csökkentés, de szerintem a futás egyáltalán nem a terhesek sportja.
Sajnálom, ami történt! szerintem NEM tehetsz róla, és a futás sem!
mivel mindenhol azt olvasni, hogy aki évek óta sportol annak elég visszavennie a tempóból... ha rendben van minden (nincs vérzés,görcsölés...stb.)
Szóval Te már tudod, a szervezeted nem jól reagál a terhességre. Szerintem ne kockáztass!
Ne legyen más esete példa!
én csak karatézok, de sokszor elgondolkodok, ha összejön a baba, mit kéne tennem. Rögtön "leállni"? vagy csak az ugrálós, balesetveszélyes részét kihagyni? vagy ugyanúgy tovább csinálni?
Egyáltalán ki az aki meg tudja ezt mondani előre?
Egy ismerőst tudok, aki ultramaratonista...nem tudom a terhesség alatt futott e, de azt tudom, hogy már pár hónapos baba mellett újra futott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!