Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ki hogyan jött rá, hogy IR-s?

Ki hogyan jött rá, hogy IR-s?

Figyelt kérdés

Fél éve próbálkozunk a babával, és most kezdek utána nézni, hogy mi is lehet a gond. A Mens Mentis oldalán rátaláltam valahogyan az IRre, és ott kitöltöttem a tesztet, ami azt írta, hogy valószínűleg IR-m van.

Ti hogyan jöttetek rá? Mi a következő lépés ezek után? Emiatt nem jön a baba?

2015. szept. 16. 21:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk jött a baba. Aztán ment is. A dokim vállat rántott és ennyi. Adott Norcolutot, aztán nem igazán érdekelte a folytatás. Hát engem sem a doki, mentem tovább és tovább. Senki nem talált semmit. Aztán felmentem erre az oldalra, amire te is. Kitöltöttem a tesztet, megnéztem a tüneteket alaposan. Aztán felkerestem egy olyan orvost, akinek volt honlapja, és elvileg ismerte ezt a betegséget. Ő remekül félrekezelt 3 évig. Majd szerencsémre Budapestre költöztünk, és akkor felkerestem a MensMentist. Ott komolyan vettek, leállították a korábban felírt bogyókat, átnézték az eredményeimet... nah, azóta lett két gyermekünk is. Előtte esélyem sem lett volna. Azt javaslom, hogy ha teheted, menj el, és vizsgáltasd ott ki magad. Egy alkalommal elég menni, aztán távkonzultációban lehet folytatni. Megéri. Főleg, ha azt nézem, hogy éveket szúrtam el az életemből azért, mert azt feltételeztem, hogy az orvosok tudják, miről beszélnek. Célirányosan ide kellett volna jönnöm elsőre is.
2015. szept. 16. 21:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Terheléses vércukorszintnél a terhelt érték alacsonyabb volt az éhominál, IR-es ismerős mondta, hogy az nem oké, ezért vizsgáltattam tovább a dolgot (de ha nincs az ismerős, akkor valszeg annyiban hagyom, mivel a háziorvos, a nőgyógyász és a férjem diabetológusa szerint is "tök jó gyors az anyagcserém")
2015. szept. 16. 21:23
 3/6 anonim ***** válasza:
nálam úgy történt,hogy elmentem nőgyógyhoz,mivel nem jött meg.és ráírta a leletemre,hogy több apró tüszű mindkét ováriumban.na mondom ez mi lehet,rákerestem a neten,és ugyebár pcos dobta ki először,akkor ismerkedtem meg ezzel a dologgal.én is kitöltöttem a tesztet :D hát 3/4-e igaz volt rám is persze,és úgy döntöttem h elmegyek endokrinológushoz.de még ezek előtt történt az h volt nálam egy sportmasszőr,aki a talpam masszírozása közben kérdezte h nincs-e hasnyálmirigy problémám.mondom nem hinném,nem tudok róla.aztán egy ismerősöm mondta h lehet azért vagyok ennyire meghízva mert a sok cukor a szervezetemben nem tud kiürülni meg ilyen marhaságokat mondott :D dehát legyintettem,viszont mikor megtaláltam a pcos oldalakat,akkor állt össze a kép,hogy mivaaaaaaan???!!!?!?!??!?!? pcos+ir. mert egyébként bosszantott az is h 3 hónapig jártam személyi edzőhöz de egy deka sem ment le stb,és alapból úgy nézek ki mint egy 5 hónapos terhes,mert kizárólag hasra hízok,és kerekedik mint egy kismamának,nagyon durva.És nem kellett sok h az endo doki megállapítsa magas inzulin értékek alapján.de igazából nálam a prolaktin a nyomosabb indok a baba akadályoztatásában.viszont az,hogy én rájöttem h mi is a problémám,segített egy barátnőmnek,aki szintén ir-es és én vezettem rá,hogy mivan,és bizony bebizonyosodott h ir-es és ezért vetélt el,meg nem jött a baba.nagyon sokaknak van ez meg a pcos,de nem is gondolnák,ezért tojnak rá. :(
2015. szept. 16. 22:52
 4/6 anonim ***** válasza:
10 év szenvedés, kálvária és egy műtét után kezembe vettem a sorsom és interneten utána néztem mi bajom lehet. Így találtam rá a PCOS-re amiből következett minden más info. Már csak egy hozzá értőt kellett találnom aki bizonyítja és elkezdi a megfelelő kezelést.
2015. szept. 17. 12:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Tavaly lombikom volt, ahol a sok stimuláló injekció ellenére is csak két tüszőm volt. Csak miután sikertelen volt a lombik küldött el terhelésre. Természetesen igazolódott, hogy IR-em van. Igy elég nehéz is lesz teherbe esnem. Gyógyszer, diéta és mozgás. Ezt a hármas kezelést kell alkalmazni. Igaz lefogytam 8 kg, de még baba mindig nincs....
2015. szept. 17. 18:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Hali.! Nekem tavaj júliusban derült ki! Először elkeztem 180g CH 1200 Kcal diétával 3 hónapig! Oktoberben pedig elkezdtem inni az Inifolic-ot napi 2x1-et, Merckformint napi 1000mg-ot, heti 6000NE D vitamint, meg napi egy szelént! Közben ugye a diéta és az edzés! Másik hónpaban végre babás lettem!! De sajnos elment..:( De nem adtam fel! Annál keményebben edzedtem és tartotam a diétát ugyan ugy szedtem a gyogyszereket! És március elején kiderült, hogy babás vagyok! Ekkor már 8 hetes voltam!! Most itt vok 34 hetes kismamaként! Ezzel azt akartam mondani, hogy van remény az alagút végén!! Az Inofolic meg tényleg nagyon jo megéri az árát!!
2015. szept. 18. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!