Pcos gôrbe, clostyval?
Sziasztok, pco+enyhe ir+ pm alulműködés...szokásos. Babát szeretnénk, clostyt kaptam. 7 napja pozitív az ovutesztem, de linkelem a görbét is meg a teszteket is. Mikor még nem Kaptam clostyt sose volt pozitiv ovutesztem. ( ezt csak azért írom, mert tudom h pcotol lehet pozi ovuteszt) cisztám mmég nem volt csak sok éretlen tüszőm, szzerintetek lehet normális még ez a ciklus, lehet peteérésem? Hozzáteszem norculuttal menstruáltam csak, magamtól nem, mióta abbahagytam a fog.gátlót (Május)
A PCOS/IR-re nem megfelelő kezelés a CLosty.
Van, akinek véletlenül sikerül így, de kezeletlen IR esetén (még ha enyhének is írod) vetélést kockáztatsz. Mi a helyzet a diétával, mozgással, terhelt inzulin és cukor értékekkel? Milyen gyakran kontrollálják nálad?
Peteérésed csak mázli esetén lesz tőle.
Cisztád viszont jó eséllyel.
A Clostyt nem az ilyen folyamatokra találták ki.
A doki csak azt nézi, hogy nem reped meg a tüsződ, de a miértjét nem érti, csak mechanikusan írja fel, ez a baj. Ha tudná, hogy a cukor/Inzulin anyagcsere az oka annak, hogy nem reped meg, nem írna fel ilyet. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
De linkelek egy áprilisi görbét, ilyen amikor semmit se szedtem
Azért ne állítsatok már olyat, ami nem igaz.
"PCOS-nak tilos clostyt adni"
Clostyt lehet adni PCOS-es páciensnek is, csak nagyobb óvatosságot igényel, kisebb dózis szükséges, mint egyéb esetben.
És nyugodtan lehet egy kis szakirodalmat olvasni, a closty rengeteg esetben segít.
Nyilván mellette kell kezelni az alap problémát, de ha valakinek esetleg nem jön helyre a hármas kezeléstől, akkor inkább ne legyen gyereke, mert szerintetek nem szabad clostyt adni?
Ez baromira nem igaz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!