Mi lehet a baj?
"Tudom nem szabad rágörcsölni."
Pedig pont azt teszed!!!
Mi lenne, ha csak azért lennétek együtt, mert vágytok egymásra és nem a gyerekcsinálás járna a fejetekbe egyfolytában? Hidd el, egyből összejönne!
Még csak fél éve próbálkoztok, de már az összes létező vizsgálatot megjártátok?
Tudod az esetek többségében a teljesen egészséges pároknál is kell több hónap ahhoz, hogy teherbe essenek. Speciel én 7 hónap próbálkozás után lettem terhes. Ja, és nem görcsöltem rá!
Attól, hogy neked egyfolytában ezen jár az eszed, attól nem fog előbb összejönni, sőt!...
Így nem is fogod. És pláne, ne így gondolkozz! Ez nem az akaraton múlik!
Ne görcsölj rá! Ez a legnagyobb titok!
Czeizel szerint, ha egy egeszseges par pont ovukor van egyutt, akkor 20% az esely a teherbe esesre.
Ez olyan, mintha egy zsakban lenne 4 piros es egy zold golyo, es minden ciklusban huzhatnal egyet. Valaki elsore kihuzza a zoldet, valaki csak tizedszerre.
Szia!
Nődoki az alaphormonokat nézi, ciklus 3.-ik és 21.-ik napján, amiből kiderül hogy van-e peteérésed, nincs-e nagy eltérés a hormonokkal. Ha a ciklusod rendben van, valószínűleg tényleg nem fog találni semmi hibát. Ha alaposabb hormonkivizsgálást szeretnél, endokrinológushoz menj, a hormonok valójában az ő szakterülete, és nem csak az alapokat nézi meg. Ha jól olvasom, még az átjárhatósági vizsgálaton nem vagy túl, az lesz a következő lépés. Egyébként szerintem az nem rágörcsölés, ha elmentek kivizsgálásokra, és nem mondom, hogy várjatok még türelmesen. Ha már a statisztikákból indulunk ki, miszerint 20% az esély, akkor azt is figyelembe kellene venni, hogy azoknak, akiknek minden orvosi segédlet nélkül sikerül a baba, többnyire négy hónapon belül összejön. Minden további sikertelen hónap azt jelenti, hogy valami probléma azért van. Ez lehet olyan apróság, ami idővel magától megoldódik, de lehet olyan is, amihez doki kell. Épp ezért szerintem jól döntöttetek, amikor elindultatok a kivizsgálásokon. A ne görcsölj szöveggel ne törődj, manapság sok a babona. :-))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!