Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Volt már valaki hormonegyensúl...

Volt már valaki hormonegyensúly tanácsadónál? Ha igen, kinél és mik a tapasztalataitok? Van értelme?

Figyelt kérdés

2015. febr. 22. 17:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ha ennyi ideje nem menstruáltál, akkor egy hozzáértő endokrinológushoz kellene fordulnod egy rendes kivizsgálás miatt, ami cukor- és inzulinterhelést is tartalmaz.
2015. febr. 24. 02:15
 12/20 A kérdező kommentje:

De minden nap sportolok több, mint egy órát. A cukrot, ahol lehet kerülöm és édesítőszerrel helyettesítem. No kenyér vagy finomított szénhidrát, no gyorséttermi kaja. Emellett 167 cm vagyok és 48 kiló, így a túlsúly sem az oka...

A túró rudiban, a műzli szeletben és a fehérje szeletekben engedem meg magamnak a cukrot.

2015. febr. 24. 08:52
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem vagyok orvos, cask utanaolvastam a sajat problemamnak, illetve esetemben korabban felmerult inulinrezisztencia, PCOS, amit aztan kizartak. Elegge tajekozodtam a temaban.

2 ut van: hormontanacsado, aki termeszetes modszerekkel, dietaval, egyeb kiegeszitokkel probal segiteni rajtad; illetve endokrinologus, aki gyogyszerrel probalja elerni nalad ugyanazt a hatast: a gyogyulast. En mindkettohoz jartam. Barmelyik utat is valaszd, segiteni fognak rajtad. Miert lennel menthetetlen? Csak ne dugd a homokba a fejed.

2015. febr. 24. 10:00
 14/20 A kérdező kommentje:

Struccpolitika kizárva :)

Első körben a természetes utat próbálom meg.

Most én is eléggé utána olvastam a dolgoknak.Kajaügyileg kb semmit nem lehet enni, leszámítva a zöldségeket. Hát az remek lesz, így is csak 48 kg vagyok, ha ebből még fogyok....

2015. febr. 24. 10:14
 15/20 anonim ***** válasza:

Igen, foleg zoldseg alapu eteleket ehetsz, azoknak viszont rengeteg fajtajat. Allandoan foztem akkoriban.

Es nem sokat fogytam, kb 2 kilot, hiszen ehetsz mennyiseget, csak meg kell valasztani, mit. Meg persze gyumolcs.

Allati eredetu feherje (hus)sajnos hemzseg a hormonkeszitmenytol, ugyanugy a tejtermekek is. :(

Ezert ezeket kerulni kell. Lelkiismeretes hormontanacsado pontos dietat ir elo majd neked.

Es gondolj arra, hogy jo cel erdekeben, es talan nem orokre kell tartani a szigoru szabalyokat.

En azota mar bunozok, persze igyekszem tartani, de ahogy irtam, talan neked sem tart orokke.

2015. febr. 24. 11:38
 16/20 A kérdező kommentje:

Húst azt szerencsére nem eszem, viszont tejet és joghurtot azt nagyon sokat.

Lényegében nem is eszem mást, mint tejet, joghurtot, gyümölcsöt, olajos magvakat, alacsony szénhidráttartalmú fehérjés csokit, műzli szeletet, sajtot, túró rudit, és gyümölcsöt, mert már mást nem is merek enni, de akkor ezeket sem lehet majd :(

Na mindegy, majd Ő megmondja. Lehet, hogy nem kell teljesen elhagyni ezeket, mert ugye nekem az ösztrogénem is borzasztóan alacsony, és az sem jó, ha a progeszteron pótlással meg a progeszteron kerül tulsúlyba.

Szerintem az lesz, hogy az olajos magvak maradhatnak, de a cukornak mennie kell. És több nyers zöldség.

Az szerintem menni fog :)

2015. febr. 24. 11:53
 17/20 anonim ***** válasza:

Nem jartal olyan rossz uton, de cukor rengeteg mindenben benne van rejtetten, amit ettel.

Es hat a hormonkeszitmenyekkel kezelt allatoktol szarmazo tejtermekek. :(

Ezek helyett majd sok finom zoldseget ehetsz, leves, fozelek, tej helyett mandulatejjel,

teljes kiorlesu liszttel, vagy onmagaval visszasuritve. Majd elmondjak hogyan.

Nem hiszem, hogy progeszteront kapsz, hiszen addig nincs ertelme potolni, amig nem ovulalsz.

Az meg ugye az osztrogentermelodestol fugg. Tehat eloszor az osztrogentermelodest kell "visszaallitani",

ami majd hozza magaval a progi emelkedeset, ha rendben lezajlik az ovulalas. Utan kezdik csak

el potolni a progit. Addig annyit er, mint halottnak a csok.

2015. febr. 24. 12:15
 18/20 A kérdező kommentje:

Viszont, ha most az összes fitoösztroglnt kiiktatom, az ösztrogén sosem emelkedik meg, csak rosszabb lesz a helyzet...

Na jó, nem totózok, egy hét múlva kiderül, majd megírom, mi lett.

2015. febr. 24. 12:21
 19/20 anonim ***** válasza:

Latom, beleastad magad a temaba te is. Szerintem az osztrogent sem kivulrol kell bevinni fitoosztrogen formajaban. Pont azert borult fel a hormonhaztartasod, mert valami gond van a hormontermelodessel. Ezt nem kivulrol kell megoldani. Lehet ez agyalapi mirigy altal iranyitott hormontermelodesi problema. Ugye, nem tudhatjuk.

Sok szerencset neked! Ha gondolod, jelezz jovoheten, mi volt.

2015. febr. 24. 12:36
 20/20 anonim válasza:
Én még soha nem voltam
2015. márc. 5. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!