Van itt olyan, akinek csak lombikkal lehet gyereke, de a férje úgy nem akarja?
Nekem így voltak egy barátaink. 1 lombik lett, de aztán végül elváltak.
A srác egy olyan nővel van együtt, akinek szintén volt lombikja az exétől, szeretnének gyereket, de lombikot nem...
14/15. Bennem nem merült fel, mert ha a nő ennyire szeretné, adja meg neki.
U.a. már van közös gyermekük, kicsit túlzásnak tartom az erőlködést.
Hát nem tudom, szerintem rám olyan erős kistesó utáni vágy nem tud jönni, hogy több százezreket kezdjek el költekezni kétes végeredményért. Még az OEP támogatott lombikozás is iszonyatos pénz tud lenni! Főleg, hanem helyben laksz, hanem még utazgatni is kell miatta.
Én akkor már inkább azt nézném, hogy annak az egy gyereknek, aki van, adok meg mindent, nem lenullázom magam a bizonytalan próbálkozásban, hogy esetleg a meglévő is hiányt szenvedjen utána.
Persze annak, aki nem átlagos módon él, annak nyilván könnyebb, de van akinek az anyagi szempontokat sem árt figyelembe venni.
Ebben a kategóriában is mindig az megy xy bevételre (még egy) gyerek? Na akkor miben másabb, ha már a próbálkozás is olyan összeg, ami egy átlagos embernek iszonyú megterhelő?
Nagyon sok minden állhat a háttérben, ami miatt nem akarhatja, szerintem nem kell ítélkezni, hiszen ők vannak ebben a helyzetben, csak ők tudhatják, hogy mit miért akarnak, vagy nem akarnak. Lehet, hogy félti a felesége egészségét, vagy fél, hogy ha lombikkal sem jön össze, a felesége összeomlik. Lehet, hogy már jó ideje a gyerekvállaláson görcsölnek, romlik a kapcsolat, és a férj félti a házasságukat a további beavatkozások fizikai és lelki megpróbáltatásaitól.
Nekem a nővéreméknél volt ebből hosszú vita, ott pont fordítva volt, a férje szerette volna a lombikot, a nővérem viszont nem, mert már tönkrement a sok hormonkezelésbe, és kicsit félt attól, hogy ez már a "természet megerőszakolása" lenne. Ő örökbe szeretett volna fogadni, ami viszont a férjének nem tetszett, mert ő nem tudta volna a kicsit sajátjának tekinteni. Sok veszekedés után úgy döntöttek, hogy hagyják egy kis időre a témát, mert ebbe tönkre mennek. 4 hónap hormonmentes, lazítással teli időszak után teherbe esett, pedig az esély kb. a nullával volt egyenlő. (Pcos-s, több éve egyáltalán nem volt peteérése, a lombikhoz is mindenféle hormonnal tudták volna csak beindítani.) Már 9 hónapos a kislányuk.
Kedves 13-as: erről - ne haragudj meg - de a közismert vicc jutott eszembe, mikor az áradás közepén kapaszkodik a hívő egy fán, és várja Isten segítségét. Elküldi az első, második, harmadik csónakot is, mondván, majd Isten megmenti őt. Mikor végül megfullad, a mennyek kapujában számon kéri őt. Isten pedig felháborodik: hisz három csónakot is küldtem érted!
Valahogy így van ez a hitbéli dolog a lombikkal is: Isten olyannak teremtette az embert, hogy meghatározott rendszer szerint működjön a teste, és az értelmet is megadta nekünk hozzá, hogy megértsük a működését, és ki tudjuk segíteni a bajból (vagy legalább meg tudjuk próbálni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!