Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Lehet attól valaki boldog ha...

Lehet attól valaki boldog ha nem lehet gyereke?

Figyelt kérdés
PCOS-s vagyok, másfél év 3-as kezelés után is csak 2 havonta jön meg, már kezdem feladni, hogy valamikor is sikerül.

2014. nov. 4. 14:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%
Persz, eleg baj az, ha mas oromet nemtud talalni az eletben.....
2014. nov. 4. 14:32
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom. :(

Örökbefogadáson nem gondolkoztatok?

Amúgy szerintem lehet, igen. :) De ne add fel! :)

Ismerősöm is pcos, ezer féle dolgot kellett szednie, meg kezelték stb és 6év után lett babája.

2014. nov. 4. 14:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nézegess pár metformin babamozit! :) Erőt ad! PCOS klubban és pszicho café-n jártál már? Ha budapesti vagy, látogass el, ők is sokat tudnak segíteni lelkileg. Én is ezzel élek, és végül sikerült a baba. Csak kitartóan és precízen kellett tartani a 3-as (igazából 4-es) kezelést. A lelki tényezővel foglalkoztál már?
2014. nov. 4. 14:38
 4/11 anonim ***** válasza:
71%

Szia! Hát ez nagyon nehéz dolog, én biztos, hogy nem nyugodnék bele könnyen addig, ameddig mindent megpróbáltam, de a húgom pl. egyáltalán nem akar gyereket, és neki így jó, és boldog is, valamint a családban is van olyan pár, kik régóta együtt vannak, és nncs gyerek, és úgy néz ki már nem is lesz, és mégis boldogok.

Nekem is PCOsom volt. Ha kéthavonta megjön gyógyszer nélkül (pl Norcolut, vagy más fogamzásgátló segítsége nélkül), akkor az azt jelenti, hogy előfordul, hogy van peteérésed. Ha csak a gyógyszer tudja meghozni, az valójában nem igazi menstruáció. Nekem majdnem 1 évig(!) nem jött meg, kaptam Clostyt, meg előtte kellett Norcolutot szednem, kiderült, hogy ettől csak rosszabb lett, nem használt semmit. Aztán szerencsére orvost váltottam, aki elmagyarázta, hogy miért nincs peteérésem, és miért van helyette sok kis ciszta a petefészkemen, sé közölte, hogyha akarok gyereket, akkor azonnal paleolit diétába kell kezdenem (vagy jó még a Candida diéta, meg a szénhidrátcsökkentett is, ha mozogsz helyette), valamint elmagyarázta, hogy fontos még a mozgás is mellé.

Én elmentem, megtanultam az Avivatornát, de addigra már túl voltam 3 hónap pelózáson, valamint szintén ebben a 3 hónapban szedtem a nőgyógyász által felírt Merckformint, és teljesen magától megjött a menstruációm, és azóta is megjön átlag 30-32 napra. Azóta hetente kétszer mozgok, és sokáig aviva tornáztam, majd hastáncoltam, ami egy jó alternatívája az aivának, mert ugyanazokat az izmokat mozgatja meg, amik segítik a normális ciklust.

Azóta eltelt 3 év, többször voltam a nőgyógyásznál, és mindent rendben találtak, bár azóta nem eszek kenyeret, krumplit, kerülöm a cukros-lisztes dolgokat, csak nagyon ritkán, ünnepekkor teszek kivételt.

Kívánom, hogy te is meggyógyulj.

2014. nov. 4. 14:42
 5/11 anonim ***** válasza:
35%

"Aztán szerencsére orvost váltottam, aki elmagyarázta, hogy miért nincs peteérésem, és miért van helyette sok kis ciszta a petefészkemen, sé közölte, hogyha akarok gyereket, akkor azonnal paleolit diétába kell kezdenem "

Félelmetes. És a legfélelmetesebb az, hogy szerinted jó orvosnál vagy. Gondolkozz el ezen még egy kicsit!

[link]

2014. nov. 4. 14:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Jah, és még valami. PCOS-ből meggyógyulni nem lehet, tünetmentesen élni viszont igen. Olyan nem létezik,hogy 'PCOS voltam'.
2014. nov. 4. 14:45
 7/11 A kérdező kommentje:

Lelki tényezővel, hogy lehet foglalkozni? Mondanátok arra tippeket?

Még csak 23 éves vagyok, egyenlőre nincs erőm a lombikhoz, meg örökbefogadáshoz sem.

2014. nov. 4. 14:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Próbáltam már az aviva tornát, barátcserjét, méhpempőt, inofolicot, de egyik sem segített. Ovulációm az 50. nap körül szokott lenni, de hiába vagyunk együtt nem sikerül
2014. nov. 4. 14:51
 9/11 A kérdező kommentje:

Itt vannak az eddigi görbék:

[link]

[link]

[link]

Most még nem volt ovum, pedig az előző 2 ciklusban már volt ilyenkor.

2014. nov. 4. 14:56
 10/11 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Fiatal vagy még ahhoz, hogy feladd. :-)

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kell foglalkozni a betegségeddel, majd egyszer csak sikerül, éppen ellenkezőleg!

Sokat számít hogy mennyire voltak rosszak eredetileg a cukor - inzulin értékeid, hogy jól csinálod-e a diétát, rendszeresen mozogsz-e, szeded-e a metformint.

Jó lenne tudni, mennyit javultál ennyi idő alatt, vagy hogy egyáltalán javultál-e bármit is. Ha nem, akkor ki kell deríteni mit csinálsz rosszul.

És ez még csak a PCOS része, a babázáshoz sok mindennek klappolnia kell. Párod volt már kivizsgáláson? Neked volt más is, vagy csak a hormonvizsgálat? Voltál átjárhatóságin?

Nem biztos, hogy lombikra lenne szükségetek azért, mert nem javultál, sőt, elég kicsi lenne a siker esélye azzal is, ha a cukor - inzulin értékeid még nem jók. Sajnos tapasztalat.

Viszont érdemes lenne továbbhaladni a vizsgálatokkal, ha még nem tettétek meg, mert sajnos egyik baj nem zárja ki a másikat, és ha van még valami, most lenne időtök azt is megoldani, nem akkor várni hiába a csodát, ha a hormonjaid már rendben vannak.

2014. nov. 4. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!