Van itt olyan, akinek csak lombikkal lehet gyereke, de a férje úgy nem akarja?

Figyelt kérdés
Elzáródott petevezetékek miatt kellene. Amúgy szeretne gyereket, de lombikkal nem. Mit lehet ilyenkor tenni?
2015. jan. 15. 13:55
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
78%
Ne haragudj, de ilyenről én még nem hallottam. Mi a baja a lombikkal??? :-O
2015. jan. 15. 13:59
 2/28 anonim ***** válasza:
73%
Akkor most akar gyereket vagy nem? Mert ha igen, akkor miért nem mindegy, hogy hogy lesz? Főleg hogy csak így lehet. Ha így nem akarja, akkor lehet ez csak kifogás, és nem is akarja igazán.
2015. jan. 15. 13:59
 3/28 A kérdező kommentje:
A mellékhatások miatt, meg fél az orvosoktól is.
2015. jan. 15. 14:09
 4/28 anonim ***** válasza:
73%
Pedig ez most egy egyszerű helyzet: akar gyereket vagy sem? Ha majd eléggé akar, belemegy. Engem semmi nem tarthatna vissza, akár harmadik karom is nőhetne, akkor is vállalnám (szenvedtünk mi is eleget). Szembe kell néznie vele, hogy ez az ára. Nem neki lesz rosszabb amúgy sem.
2015. jan. 15. 14:10
 5/28 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként elég sokba is kerül, lehetnek valóban mellékhatásai, garancia viszont nincs a sikerre. Tehát valahol érthető.
2015. jan. 15. 14:12
 6/28 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem tudatosítani kell, hogy mi a tétje. A sikerre soha nincs garancia. De ha valahogy, akkor így van egyedül esélye.
2015. jan. 15. 14:14
 7/28 anonim ***** válasza:
86%

Bocsi az offért, de az ilyen pasikat egyszerűen lapáttal tudnám megcsapkodni.

Egy nőt konkrétan ízekre cincálnak, mindenféle cuccot feldugnak neki, ezeregy fájdalmas vizsgálaton esik át, majd a lombik, éjjel-nappal vigyáz magára, számolgatja a peteérést stb. a szülésről meg ne is beszéljünk.

Egy pasinak meg konkrétan bele kell vernie egy üvegcsébe de ettől már megfutamodnak. Komolyan mondom az eszem megáll.

Az én férjem is előjött ezzel a leges legelején, de nagyon gyorsan helyretettem. Ha gyereket akarunk ez van, ha pedig nem akar ilyen "kellemetlen, halálos és fájdalmas" vizsgálatba belemenni, akkor hagyjuk az egészet. Megértette, elfogadta, belátta igazam van. Ok persze a vizsgálat után egy hétig kellett a sérült lelkét ápolgatnom, de azért ennyit megérdemelt.

2015. jan. 15. 14:16
 8/28 anonim ***** válasza:
48%
Igen, nekem is az egyik unokatesómnak nem lehet gyereke, csak lombikkal de a férje úgy nem akarja. Sajnos úgy néz ki, hogy a házasságuk is rámegy erre. Nem értem miért, ha akar gyereket tűzön vízen át kellene menni érte.
2015. jan. 15. 14:22
 9/28 anonim ***** válasza:
87%

Nincs tapasztalatom a lombikkal, de ott a férfi részéről nem csak spermamintát kell adni? Rajta, fizikailag tudtommal nem végeznek vizsgálatot (nem nyúlnak semmijébe, esetleg vérvételt tudok elképzelni).

Anno, amikor gyereket terveztünk és az első hónapokban nem sikerült, felvetettem a férjemnek, hogy csináltassuk meg a vizsgálatokat, de egy-két év múlva derüljön ki, hogy valamelyikünk nem működik.

Vállat vont, keresett egy andrológust és elment hozzá.

Közben összejött a gyerek, így felesleges óvintézkedés volt, de nála pl fel se merült, hogy ne vele kezdjük, hiszen sokkal egyszerűbb a férfiak vizsgálata.

Nézd, ha ennyire nem akarja kivenni a részét a gyerekből, akkor valószínű, hogy később is így állna hozzá. Ő nem kel fel, ő nem eteti, ő nem öltözteti, ő nem pelenkázza - mert a jelek szerint ezeket nem érzi feladatnak. Szerintem gondold át, hogy biztos alkalmas, elkötelezett-e a férjed az apaságra. Akár úgy is, hogy a gyerek körüli technikai teendőket megbeszélitek. Nem lepőnék meg, ha kiderülne, hogy az ő tervei között nem szerepel a gondozásban való részvétel.

2015. jan. 15. 14:37
 10/28 anonim ***** válasza:
44%

Hát szerintem ezt mi nem tudjuk megítélni. Főleg olyan mélységben, hogy valaki már lapáttal csapkodna. Egy lombik 500 ezer felettire is rúghat és nem garancia a sikerre. Ha nekünk csak lombikkal lehetne gyerekünk az kb. azt jelentené, hogy már a teherbeesés előtt eladósodunk. És lehet nem is sikerül.

Ki tudja mi van az egész mögött? Lehet anyuka csak azt látja, hogy gyerek, gyerek apuka meg azt is, hogy erre egyszerűen nem telik. Főleg, ha egyszer nem sikerül, akkor majd jön az asszony, hogy de most érzi, hogy mi volt a baj, csak mégegyszer. Aztán meg kikötnek a "szegényházban".

2015. jan. 15. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!