Vannak itt PCOS-ok?

Figyelt kérdés
Mik voltak a tüneteid?Kaptál rá gyógyszert,milyet?Milyen kezelést kapsz rá?
2014. nov. 26. 13:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Tünetem csak annyi volt, hogy nem sikerült a baba.

3-as kezelést kell alkalmazni

Gyógyszer: nekem Meforal, majd Eucreas + Inofolic

Mozgás: nekem napi fél óra fér bele

Diéta: nekem 160g CH, 5 étkezésre elosztva

2014. nov. 26. 13:37
 2/15 A kérdező kommentje:
Szia!Köszönöm a válaszod!Neked milyen doki írta ezeket így elő?Nekem a nő doki írt Metformint+diétázzak és mozogjak.Mi az a 3-as kezelés?
2014. nov. 26. 14:36
 3/15 anonim ***** válasza:
3-as kezelés = metformin + diéta + mozgás :)
2014. nov. 26. 14:56
 4/15 anonim ***** válasza:

Ja, nekem endokrinológus írta fel.

Vérvételed nem is volt? Terheléses cukor és inzulinvizsgálat?

2014. nov. 26. 14:57
 5/15 A kérdező kommentje:
Volt vérvételem,terhelésem nem volt,nekem ezt az sztk-s nődoki írta fel,mivel nekünk se jön össze a második baba.
2014. nov. 26. 16:26
 6/15 A kérdező kommentje:
Ezeket a szak szavakat még tanulnom kell! :)
2014. nov. 26. 16:28
 7/15 anonim ***** válasza:

Nőgyógyász állapította meg uh alapján, akkor már 8 hónapja nem volt menstruációm (előtte hagytam abba a Yasminelle-t).

napi 1x 1000mg Metformint szedtem 3 hónapig, és nem ettem krumplit, lisztes és cukros dolgokat. 3 hónnapl ezután megjött, és utána már az uh-n is minden rendben volt. Azóta mozgással (aviva torna, úszás, hastánc) és a diéta tartásával gyógyszer szedése nélkül is minden rendben van (Metformint csak abban a 3 hónapban szedtem, mire először megjött, utána abbahagytam saját felelősségre). Szóval már nem mondanám magam pcos-nak, annak ellenére, hogy elvileg csak tünetmentesség van:)

2014. nov. 26. 18:04
 8/15 A kérdező kommentje:
Szia!És a lisztet+cukrot mivel helyetesítetted?
2014. nov. 27. 10:19
 9/15 anonim ***** válasza:

Leginkább semmivel, de ha muszáj, akkor eritrittel, xillittel, vagy esetleg mézzel kis mennyiségben, de ez utóbbit csak korlátozott mennyiségben szabad.

Ha muszáj a lisztet kiváltani, akkor a durum, graham, vagy mandulaliszt még mindig jobb. Sütikbe a mandulalisztet szoktam használni, de ez nem minden sütiben tudja kiváltani. Van még lenmagliszt, gesztenyeliszt. Ezek persze mind jóval drágábbak, mint a fehér liszt, ahogy az édesítők is sokkal drágábbak, mint a fehér cukor, de az is igaz, hogy az élettani hatásuk szempontjából össze sem lehet hasonlítani őket.

Nézz körül a paleós, illetve a gluténmentes receptek között, ott benne van, hogy mit mivel lehet helyettesíteni. Nekem sokat kacifántos és drága lenne beszerezni, így ami nálam itthon van: Xillit vagy eritrit, méz, durumbúzás gríz (ez nem drágább, mint a sima), mandulaliszt/őrölt mandula. Ha sütnék többet, akkor vennék rizslisztet és graham/durumlisztet, de én leszoktam a lisztes dolgokról.

Nálunk pl. nincs itthon kenyér, és mivel a felvágottak nagy része is többszörösen feldolgozott, és tele van olyan anyaggal, ami alapból káros, így mi mást eszünk reggeli. Natúr joghurtba szoktam egy kis mézet keverni, és abba zabos-mazsolás-magvas műzlit tenni (pl. Aldiban lehet kapni tök olcsón). Vagy gyümölcsöt reggelizek. Ebédre barna rizst eszek és húst, valamilyen salátával. Vacsorára ugyanezt, vagy valamilyen levest, pl. a durumbúzából készült grízgaluskalevest nagyon szeretem. Szoktam még tükörtojást is enni baconnel, ezekhez nem eszek kenyeret, de lehet amúgy otthon készíteni elég jó paleo zsömlét.

Ezen kívűl napközben csemegézni is szoktam, mert nagy nassoló vagyok, pl. kókuszreszeléket keverek össze kakaóval és egy kis mézzel, vagy pl. ezt csináltam meg nemrég, édességnek tényleg tökéletes, nagyon fincsi volt: [link]

Nehéz volt elhagyni a kenyeret, az utóbbi hónapokban is vettünk még barna lisztes-magvas toast kenyeret, de most kipróbáltuk egy hónapig, hogy nem ettünk, és azóta érdekes módon nem fáj se a férjem, sem pedig az én gyomrom, szóval van más jó hatása is:)

2014. nov. 27. 11:40
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,sokat segítesz ezzel.Még az elején vagyok,most kutakodom mit mivel hogyan kell és utána vásárolok! :)
2014. nov. 27. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!