Vannak itt PCOS-ok?

Figyelt kérdés
Mik voltak a tüneteid?Kaptál rá gyógyszert,milyet?Milyen kezelést kapsz rá?
2014. nov. 26. 13:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha relatíve egyszerűen és olcsón akarsz kijönni, akkor sok zöldség, és barna rizs, illetve mellé még gyümölcs és hús. Ez utóbbi kettő ugyan nem feltétlenül olcsó, de kell, hogy meglegyen a megfelelő tápanyagbevitel. Én a kaloriabazis.hu-n vezetem, hogy mit eszek, be lehet állítani, hogy egy napra max. hány szénhidrátot fogyaszthatsz. Az elején van vele csak egy pici macera, utána ha egyszer már bemásoltad az ételeket, át lehet másolni a következő napra a lila nyíllal az étel mellett, és csak átírod a grammot. Így ha mégis eszel még finomlsztes, cukros dolgokat, legalább könnyebben kordában tudod tartani.

Mondanám, hogy hagyd el fokozatosan, mert úgy könyebb hozzászokni és nagyobb az esély, hogy hosszabb távon is tartani tudod, de ha pl. most babát szeretnétek, akkor a lisztet és a cukrot már ma sem enném meg a helyedben. Engem a banán, szárított gyümölcsök és magvak segítettek át a nhezebb időszakokon, meg a saját készítésű paleo muffinok. ezekből sem szabad sokat enni, de valahol el kell kezdeni:)

2014. nov. 27. 13:46
 12/15 anonim ***** válasza:
Ja és még fontos, hogy a krumpli is nagyon rossz egy pcosnak! Van amúgy néha peteérésed, vagy mik a tüneteid? Egyébként a párodnak is érdemes ezeket kiiktatni az étrendjéből, hogy gyorsabb és több spermája legyen. Még amivel rá tudsz segíteni a peteérésre és a hormonjaid rendbetételére az az aviva torna, de hormontartalmú készítményt amellett nem szabad szedni, mert a kettő együtt nem jó.
2014. nov. 27. 14:20
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes segítséget!Annyi volt az össz tünetem ,hogy nem sikerült a baba.
2014. nov. 28. 13:23
 14/15 anonim ***** válasza:
Viszont ha ir miatti ch diétát kell tartanod, a tejterméket és a gyümölcsöt felejtsd el reggelire, a méz pedig ugyanaz, mintha cukrot ennél. Gyorsan felszívódó ch-t nem lehet enni reggelire, mivel a reggeli órákban ha semmit nem eszel, akkor is elindul felfelé a vércukor szint. Ezt megdobni gyorsan felszívódó ch-val (mint pl a tej, vagy a gyümölcs) hiba. A pcos diéta tulajdonképpen olyan, mint a 2 tipusú cukorbeteg diéta. Sajnos van rálátásom, 2-es típusú diabéteszem van, 2. terhességem előtt csak azt hittük inzulin rezisztencia, de már túl voltam azon, és a terhesség alatt inzulinoznom kellett, plusz komolyabban tartani a diétát.
2014. nov. 28. 15:03
 15/15 anonim ***** válasza:
Jól mondja az előttem szóló, mondjuk nálam kevésbé lehetett súlyos a dolog, mert ha kiegyensúlyozottan eszek, akkor nekem nem volt gond a gyümölcs (persze nem nyakló nélkül a száírott gyümölcs), meg a méz sem (napi 1 kanál max). Nekem ezek nélkül nem ment volna az átállás, így tudtam elviselni, hogy nem eszek lisztes és cukros dolgokat. Nem tudom, voltál-e endokrinológusnál Kérdező, ott meg tudják pontosan mondani, hogy mennyire kell szigorúan tartani az étrendet.
2014. nov. 28. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!