Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » November 10-én kell mennem...

November 10-én kell mennem laparoszkópiára és hiszteroszkópiára. Akik átestek már ezen, azoktól szeretnék kérdezni pár dolgot?

Figyelt kérdés

Szegedre megyek, Dr. Molnár G. Bélához.

1. Mit kell vinni a korházba?

2. Ismeri-e valaki ezt az orvost, mi a véleménye róla?

3. Itthon, ha túl vagyok a műtéten akkor kell-e pihenni?

4. Mikor ajánlott a mütét után az együttlét?

5. Kinek mikor sikerült a műtét után a baba?

Bocsánat a sok kérdésért! Már 8 éve várunk babára. Ir, Pcos, pm alulműködés és magas prolaktin már 1 éve rendbe rakva, tartom a 3-as kezelést,és szedem a gyógyszereket.

#laparoszkópia #histeroszkópia
2014. okt. 18. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Első 2 kérdésedre nem tudom a választ,de a többiben tudok segíteni. Igen,kell pihenni utána,nekem 1 nap kórház volt,utána doki 6 hét otthonlétet mondott,de én 3 hét után már visszamentem dolgozni.4 hét után lehetett együtt lenni a párommal.Műtét utáni 2. hónapban sikerült a baba.Szintén Ir,pcos,pm alulműködés,és még endometriózisom is volt. :) Én kaptam closty-t is,a peteérés serkentésére.
2014. okt. 18. 11:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja még annyi,hogy betétet vigyél a kórházba,meg én köntöst vittem,hálóinget,evőeszközt,tisztasági cuccokat.
2014. okt. 18. 11:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Nekem is endo gyanú miatt lesz a műtét!
2014. okt. 18. 11:42
 4/6 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Én Budaörsön voltam, valószínűleg nem mindent úgy csinálnak majd neked.

Fontos, hogy a metformint 48 órával az altatás előtt abba kell hagynod, és csak műtét utáni napon lehet újra bevenni, mert összebalhézhat az altatóval. Ezt nem minden doki tudja, ezért nem is figyelmeztetnek rá sajnos. Az altatóorvos meg kiakad. :-(

A műtét előtt pár nappal speciális diétát írtak nekem elő, így megúsztam a hashajtást. A műtét napján reggel kellett bemennem éhgyomorral. Hálóinget, köntöst, papucsot, betétet vittem.

maga a műtét nem nagy dolog, átalussza az ember, utána esetleg kérhetsz fájdalomcsillapítót, ha szükséged lesz rá. Némi menses jellegű fájdalomra számíthatsz, és mindenféle szurkálásokra, amit a beszorult széndioxid okoz, ezen a séta segít. Minél hamarabb kelsz ki az ágyból, és végzel némi könnyed mozgást (séta a folyosón a legjobb), annál hamarabb múlik a fájdalom, és leszel újra formában. Minket másnap reggel engedtek haza kísérővel, és egy nyilatkozattal, hogy a következő 48 órában felügyelnek ránk, és azonnal visszavisznek, ha baj van. De nem volt semmi. :-)

Én pár napig voltam otthon, varratszedés után másnap már mehettem dolgozni, de nem fizikai munkát végzek. A laparoszkópiának pont az a lényege, hogy nagyon gyorsan felépül utána az ember, nem kell hetekig otthon lenni.

Együttlét onnantól ajánlott, hogy jól érzed magad a bőrödben. :-)

Nincs rá különösebb szabály, ahogy neked jó. :-)

Ha a doki talál valamit, akkor persze előfordulhat, hogy olyan beavatkozásra lesz szükség, ami miatt nem lehet egy darabig együtt lenni, de ez a ritkább eset, és akkor úgyis mondja, mielőtt hazaenged.

Drukkolok neked, hogy minden rendben menjen!

2014. okt. 19. 10:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
2014. okt. 19. 21:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia, nekem is volt már mindkettő. Max egy hét pihenés elég szerintem, hamar felépül az hiszen gyakorlatilag nincs nagy seb aminek sokáig kell gyógyulni. Sajnos a teherbeesésről nincs jó statisztikàm, én 3 éve túl vagyok a műtéten de nem lettem terhes, bár ez nem is kéne hogy egyenesen arànyos legyen hiszen ez alapvetően egy vizsgálat nem pedig egy "meddőségi gyógyír".
2014. okt. 29. 23:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!