Miért viseli meg a lombik annyira az embereket? Mi abban olyan rossz?

Figyelt kérdés

nem az a lényeg, hogy az a kisbaba megszülessen? most nem tudok belegondolni milyen érzés lehet, de azt gondolom, hogy végülis nem mindegy hogy hogy jön össze?

nem megsérteni akartam senkit, azért érdeklődöm, mert lehet nekem is erre fog sor kerülni.

2014. aug. 23. 11:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%
Mire oda eljutnak, már nagyon görcsössé válik az akarás. Ha ott sem sikerül elsőre, akkor egyre kétségbeesettebbekké válnak.
2014. aug. 23. 11:10
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok vizsgálat, komoly (és drága) gyógyszeres kezelés, és nincs garancia, hogy sikerül.

Ez bárkit megvisel.

2014. aug. 23. 12:44
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem viselt meg, vlsz azért mert ahhoz képest hogy először úgy tűnt, egyáltalán nem lehet gyerekünk, a lombik egy esély volt mégis erre. Na és persze azért sem, mert elsőre sikerült. A legtöbb embert az ezzel járó bizonytalanság és a kudarc, sikertelenség őrli fel.
2014. aug. 23. 14:12
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Engem azért is megviselt, mert nem nálam volt a gond, mégis engem szurkáltak több napon át, altattak, stb. De persze ezt bevállalja az ember.

Én kissé hipochonder vagyok, ezért nekem betettek az injekciók, aztán először nem sikerült, amitől megint kibuktam, mert úgy voltam vele, hogy én egészséges vagyok, és ha már ez sem jön össze, akkor ennyi volt. Nekifutottam még egyszer, de már úgy, hogy úgysem lesz belőle semmi, megint nem sikerült. Aztán néhány újabb vizsgálat után harmadszor, de akkor már tényleg úgy, hogy ez az utolsó alkalom, többször nem vállalom. Akkor egy túlstimuláció kiséretében összejött.

9 nap kórház, de így utólag már nem érdekel. Van egy fiunk, ő kárpótol azért a kis szenvedésért.

Közben persze más volt, mert egész végig nem tudtam, sikerült-e. Nem volt olyan szörnyű, de akkor annak éreztem.

Valószínű, akinek elsőre sikerül és nincs komplikáció, máshogy éli meg.

2014. aug. 23. 20:35
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Mert gyerek nélkül nem kellek a páromnak én ezért csinálom.

A kezelések,a kudarc,az elhagyatottság,értéktelenség érzet....stb.

Ez felőrli az embert.

Ez maga a pokol.

2014. aug. 24. 07:04
 6/17 Manka68 ***** válasza:
100%
Engem nem viselt meg. Az hogy egyik sem sikerült, na az igen.
2014. aug. 24. 13:30
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Így utólag már olyan, mintha nem is velünk történt volna, de valószínű, ennek a siker az oka. Egy spontán terhességet mire észrevesz az ember, addigra minimum 5-6 hetes, egy ugyanennyi idős lombikterhességnél már szétstresszeli magát az ember, hogy minden rendben legyen. Értem ez alatt, hogy a lombikos terhesség alatti aggódás már ott megkezdődik, hogy jajj, legyen elég tüszőm, aztán ne durranjanak ki, sikerüljön leszívni, termékenyüljön meg, kezdjen el osztódni, tapadjon meg, jó helyen tapadjon, stb. Plusz ahogy előttem írták, ha már ez az utolsó esélyed, hogy gyereked legyen, nem a legmegnyugtatóbb állapot.
2014. aug. 24. 20:24
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem a kezelés/hormonok viseltek meg, hanem az a sok bizonytalanság, hogy vajon sikerül-e, stb, utána a végén a kudarc, hát az borzasztó volt! Annyi mindenért kell izgulni: jók-e az alaphormonok a stimuláláshoz, elég tüsző növekszik-e, mennyit tudnak leszívni, mennyi termékenyül meg, mennyi marad beültetésre, mennyi tapad meg. Aki spontán lesz terhes, annak ilyeneken nem is kell gondolkodnia. A munkahelyemen az a sok hazugság, hogy miért vagyok annyit táppénzen, mert ugye a lombikról nem beszélhettem, nehogy elküldjenek, mert hiába véd a törvény, az a 6 hónap egyszer letelik...Én pl. egyedül járkáltam fel Pestre a meddőségibe, mert a férjem nem tudott mindig jönni, csak ha muszáj volt neki és az elején annyira magányosan éreztem ott magam egyedül a sok házaspár között....Nem könnyű dolog,de bírni kell és csinálni.
2014. aug. 25. 08:50
 9/17 A kérdező kommentje:
ja, értem, akkor nem maga a dolog rossz, hogy nem természetes úton fogan meg a baba, hanem a folyamat lelkileg megterhelő a sok aggódás és stressz miatt. köszönöm a válaszotokat, és sok kitartást kivánok!
2014. aug. 25. 09:22
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem kizárólag lelkileg viselt meg; és mindig utólag, a kudarc. Nagyon nehéz volt kivárni a következőt; és hinni benne talán még nehezebb. Nehéz úgy élni a mindennapjaidat, amikor ezzel kelsz és ezzel fekszel, hogy ne nyomaszd vele a környezeted, hogy ne menjen rá a kapcsolatotok. Te ezzel foglalkozol még álmodban is; de dolgoznod kell, otthon meg néha másról is beszélni, mikor van hogy csak bőgnél egész nap (ez azért ritka, de van......). felőröl hogy miért nem sikerül, egyre nehezebb anyagilag, nem tudsz nyaralni, mert a lombikra kell a pénz. Évekig............. Egy hosszú hétvégét sem, pedig igazán ránk férne. Én szerencsés vagyok, sikerül a FET-em, de rettentően megértem azokat aki még benne vannak. Nem akarod mindenkinek mondani; de beszélnél is róla, amikor meg valaki okoskodik, vagy olyat kérdez ami rosszul esik....... Nem is értheti meg ezt az, aki nincs benne; csak érezze nagyon szerencsésnek magát! Mi pedig azért érezzük annak magunkat; mert az orvostudomány esélyt adott nekünk a családdá válásra :-)
2014. aug. 28. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!