Inzulinrezisztens diétában ha uzsonnára csak gyors felszívódásút ehetek, az azt jelenti, hogy akár csokit, fagyit vagy ilyeneket is lehet?
Még mindig 3-as vagyok, itt van pl egy egész jó, 180g-os mintaétrend. A neten sok hasonlót találsz 160 g-ra is. Ha kívánod a nasit (mint én aki megőrülök érte), akkor Update termékeket vegyél, vannak nagyon finom édességeik, sütijeik, amiket be tudsz illeszteni az étrendbe, fagyit pedig készíts otthon tejszínből, joghurtból xilittel (tehetsz bele gyümölcsöt, egyebet). Lehet, hogy nem olcsó, de egyszer egyszer szerintem inkább erre költs, mint hagyományos édességre.
7:00 REGGELI: 30 g lassan felszívódó szénhidrát:
6 dkg barna kenyér light vajkrémmel, 10 dkg tojás, paprika, 1 bögre gyógynövénytea cukor nélkül.
10:00 TÍZÓRAI: 20 g szénhidrát, 10 g lassan, 10 g gyorsan felszívódó szénhidráttal.
3 db korpovit keksz (lassú), 15 dkg alma v. narancs (gyors).
13:00 EBÉD: 70 g szénhidrát, ebből max. 30 g gyors felszívódó szénhidrát.
Húsleves (1 evőkanál tésztával, 1 szál répával), sült hal 20 dkg nyers burgonyából készített petrezselymes burgonyával, uborka saláta, 30 dkg grapefruit.
16:00 UZSONNA: 20 g gyorsan felszívódó szénhidrát:
10 dkg mandarin vagy kiwi, 2 dl natúr joghurt vagy kefír.
19:00 VACSORA: 40 g szénhidrát, 30g lassan, 10 g gyorsan felszívódó szénhidráttal:
Rakott karfiol 25 dkg karfiolból, 20 g hántolt árpából, 3 g étkezési búza vagy zabkorpa, 3 g vöröshagyma, 10 g lecsó, 50 ml kefír hozzáadásával, sajttal, 10 ml étolajjal (lassú). 2 dl frissen facsart gyümölcslé (gyors).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!