Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Vannak itt olyan pcos-s nők...

Vannak itt olyan pcos-s nők akik anyukák lettek?

Figyelt kérdés
Ha igen akkor megírnátok mennyi időre, hogyan sikerült és hány évesen lettetek anyukák?Van rá esély hogy én is az legyek? Enyhe pcos-em van de még nem kezdtem el kezeltetni nem csúsztam még ki az időből ennyi idősen? kb 25évesen szeretnék szülni addigra sikerülhet?20/L
2014. júl. 16. 10:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Igen, szerintem elég sok van. Nekem inzulin rezisztencia miatt volt pcos-m, kb 25 éves koromban merült fel a gyanú. Sajnos csak 35 évesen kerültem olyan élethelyzetbe, hogy jöhetett a baba. Akkor már nem menstruáltam egyáltalán, híztam egy év alatt 15 kilót (egyébként mindig kimondottan vékony voltam), és kezdődő 2-es típusú diabéteszem volt. (az éhgyomri cukrom is magas volt) Mindkét petefészkem tele volt cisztákkal. Meddőségi klinikán kezdtem, első és utolsó vizsgálat a terheléses cukor, és inzulin vizsgálat volt. Ezután jött a kezelés (diéta, meforal, mozgás). Amikor kezdtem komolyan, és szigorúan venni a kezelést, 4 hónap alatt lement 10 kiló, a harmadik hónapban már volt menzeszem, és az 5. hónapra már állapotos voltam.

A doki szerint ez az egyik legjobban kezelhető (mármint az IR miatti PCOS) meddőségi probléma, ha korábban tudták volna az összefüggést, sok lombik elkerülhető lett volna.

De nem mindenki reagál jól a kezelésre, kinek több, kinek kevesebb idő, míg rendbe jön. Ha esetleg társul pajzsmirigy problémával is (szokott néha), vagy más miatt vannak a ciszták, az már bonyolultabb dolog.

5 év hosszú idő, simán rendbe jöhetsz addig.

2014. júl. 16. 12:21
 2/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok, most várom a második babámat, a fogamzásgátló abbahagyása utáni hónapban rögtön, spontán megfogant :)
2014. júl. 16. 12:23
 3/10 anonim ***** válasza:
3 év várakozás után sikerült. Lombikbabák. IR, PCO, trombózishajlam, volt egy kis méhösszenövés, semmi ciklus. 3. beültetés lett sikeres. Most már 4.5 hónaposak a lányok
2014. júl. 16. 12:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az IR mit jelent?
2014. júl. 16. 13:40
 5/10 anonim ***** válasza:

Inzulin rezisztencia (egy anyagcsere probléma). Étkezés utáni vércukor emelkedésre a szervezet inzulint termel, ez segít a sejteknek felvenni a cukrokat. Ha a sejtek rezisztensekké válnak az inzulinra (azaz nem érzékelik), a szervezet azt hiszi, többet kell termelnie, megemelkedik az inzulin szint. A hasnyálmirigy túlterhelődik egy darabig bírja, majd elkezd leállni. Ez lesz a kettes típusú diabétesz. Ja, és a megemelkedett inzulinszint miatt, amikor felveszik a sejtek a cukrot a vérből, hirtelen leesik a vércukorszint. Ezért van az, hogy egy IR-es beteg sokszor érzi magát éhesnek, nem sokkal evés után, amikor még nem lenne indokolt, és a dokim szerint ezért kívántam állandóan szénhidrátot, cukrot, mert a szervezet vissza akarta állítani a vércukor szintet. Ez a nagy ingadozás legalább annyira káros a szervezetnek, mint a magas vércukorszint.

Ebben az állapotban a szervek nem jutnak megfelelő tápanyaghoz, a szervezet védekező mechanizmusát beindítva a létfontosságú szervekre koncentrál (szív, agy, tüdők), így a többi háttérbe szorul és zavar lesz a működésében (pl az ivarszervek, hormonháztartás). Hát így okoz egy anyagcsere probléma meddőségi problémát. Számomra tök érdekes, de alapvetően tényleg logikus volt, amikor a dokim elmondta.

Terheléses vércukor és inzulin vizsgálattal mutatható ki a probléma.

2014. júl. 16. 15:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, értem :) azt 3 éve csináltak nekem terheléses vércukor mérést az akkor jó lett...
2014. júl. 16. 16:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Első próbálkozásra.teherbe estem, kezelést nem is csináltam még, le akartam diplomazni és utána. Pedig nagyon durva pcosem van, egyáltalán nem menstruálok. Mostanában fogok talán neki állni a hármas kezelesnek. 23 évesen estem egyébként teherbe, problémamentes volt a terhességem és egészséges fiam született.
2014. júl. 16. 22:16
 8/10 A kérdező kommentje:
Gratulálok a kisfiadhoz :) Tök jó hogy ilyen könnyen ment szerencsés vagy
2014. júl. 16. 22:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Néztek a terheléshez inzulin szintet is?. Nekem a cukorszintem jól alakul/alakult a terheléses mérésnél, az inzulin szintem viszont mindig az egekben volt. Alattomos dolog, az elején a vércukor szintben nem jelentkezik.

Ha néztek inzulint is, és rendben volt, akkor valóban nem lehet nagy gond, vagy nem ez a gond.

Ne aggódj, ma már remekül tudnak kezelni sokféle problémát.

2014. júl. 17. 12:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, ez elsőre ijesztő, de kezelhető. Nekem decemberben mondák, hogy gyanú van rá, januárban a gyanúból diagnózis lett. Ekkor kaptam meforalt, a gyanútól elkezdtem diétázni, mozogni szoktam, azt folytattam tovább. Februárban vissza mentem kontrollra, akkor már lehetett látni, hogy egy tüsző elkezdett érni,és ebből lett a pocakomban a kisfiam. Most vagyunk 24 hetesek. Úgyhogy ha változtatsz az életmódodon ami ahogy a doki is mondta nekem, hogy nem is diéta hanem egészséges élet, akkor könnyen lehet babád. És ezt az életet könnyen meg lehet szokni. Nekem azóta sokkal jobb a közérzetem, és a környezetem is megdicsér, hogy jobban nézek ki. Én most 30 éves vagyok, szerintem sokkal jobb neked, hogy 20 évesen diagnosztizálták, így előnyben vagy. Ezt én sajnálom, hogy nálam nem így történt, akkor legalább nem híztam volna annyit stb. De így is szerencsés vagyok, hogy ennyi idő alatt sikerült, hiszen a kezelést januárban kezdtük.
2014. aug. 8. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!