A PCOS és az Inzulinrezisztenciát kideritő vizsgálatokat is az endokrinológus végzi?
Figyelt kérdés
8 hónapja nem jön össze a gyerek,szeretnék utána járni,nem e áll a háttérbe ezek közül valamelyik esetleg,ami miatt nem akar összejönni.Sok tünet jellemző rám mindkettőből.Szeretnék pár kérdést feltenni,remélem lesz aki tud válaszolni nekem!köszönöm!
-ha felmerült ez a két gyanú,mindkettő az endokrinológushoz tartozik?
-Melyiket hogyan vizsgálják,és mennyi idő az eredmény kb?
-Van közte olyan vizsgálat,ami veszélyes lehet a magzatra,ha esetleg közbe mégis sikerülne a baba?
2014. jún. 30. 22:09
11/13 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek! :)
Mindenképp elmegyek kivizsgáltatni magam!
2014. júl. 1. 12:29
12/13 A kérdező kommentje:
még azt szeretném kérdezni,hogy ha a dokim meddőségi kivizsgálással/tanácsadással is foglalkozik,akkor érdemesebb hozzá elmennem,vagy mindenképp endokrinológushoz menjek inkább?
2014. júl. 8. 22:49
13/13 anonim válasza:
Én nemrég voltam endodokinál, szerencsém volt, mert lemondás miatt azonnal kaptam időpontot, egyébként hónapokat kell várni. Én a mensmentist és a budai endokrin központot hívtam. Utóbbiba jutottam el. Szerintem egy vérvétel miatt ne várj hónapokat, menj először nőgyógyászhoz, aki beutalót ad vérvételre.Ezért nem kell fizetősre menned, bemész az sztk-ba a nődokihoz, és megmondod, hogy valszeg pcos, Ir-ed van, szeretnél egy terhelése cukor-inzulin vérvételt, prolaktin, progesztero, d- vitamin. Nekem ezeket néte utána az endodoki. Ha ügyes vagy, 21. ciklusnapon mész el és egyszerre le van tudva a progi-prolaktin is. Mert ezknek a hormonoknak is köze van a betegséghez. Ja, és még pajzsmirigyet is nézess.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!