Rendszertelen menzesznél mikor érdemes a terhességi tesztet elvégezni, és mikor van a legnagyobb esélyem teherbe esni?
Azt szokták mondani, hogy mindig az eddigi leghosszabb ciklussal számolj! Addig nem érdemes tesztelni.
Egyébként igaz, hogy egy kissé hosszú a ciklusod (ami nem túl jó), DE 5 nap ingadozást még nem mondanak rendszertelennek.
A türelmes várakozásnál azért talán jobb, ha kivizsgáltatod, mi a gond.
Endokrinológus a hormondoki, hozzá lenne érdemes elmenned. H megvan a baj forrása, kapsz kezelést (nem hormonkezelés!!), rendeződik a ciklusod is, és jóval nagyobb esélyed lesz a babára.
Az ovu nem félidőben van, hanem a következő menses előtt 14 nappal. Csak azoknak van félidőben, akiknek 28 napos a ciklusuk. De ilyen hosszú ciklusnál, mint a tiéd, általában nincs peteérés sajnos. Nincs kizárva, de kicsi az esélye. Ha mégis lenne, akkor 26-ik nap körül.
Jó endodoki nem csak a nemi hormonokat nézeti meg, hanem a pajzsmirigy hormonokat is például, és minden olyat, ami befolyással lehet a teherbe esésre. Sajnos sok minden beleszól. :-( Mondd el neki, hogy babát terveztek, és hogy milyen problémával küzdesz, tudni fogja a dolgát.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, én is ugyanígy voltam. Gyógyszer abbahagyása után kb ilyen hosszú ciklusaim lettek, mint Neked. Én is sokszor éreztem, hogy biztos, hogy terhes vagyok, de mégsem voltam az. 2 év próbálkozás után mentünk dokihoz. Vérvétel után kiderült, hogy PCO-m van, és nem volt peteérésem sem. Petevezeték átjárhatósági műtétem volt stimulálással, utána estem teherbe. És akkor nem éreztem terhesnek magam...
Akkor tesztelj, amikor már késik legalább 1-2 napja.
Ha nem pozitív, akkor menj el orvoshoz, és vizsgáltasd ki magad, úgy hamarabb jöhet a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!