Milyen (új) szakmát érdemes/lehet elvégezni a gyes alatt, ha vki váltana?
Hát nem sok választ kaptál. Én is csak azért írok ide, hogy előrébbjöjjön a kérdésed, hátha valaki ír valami jót.
Merthogy nekem sincs halvány fogalmam sem, hogy nőként milyen szakmát érdemes választani.
(Tavaly mentőápolóit elkezdtem, de menet közben derült ki, hogy hiába végeznék, az OMSZ nem vesz fel női mentőápolót, csak férfit).
Köszönöm szépen a tippeket. A gyermekápolói nem is rossz ötlet, de vele, hol lehet elhelyezkedni?
Még amúgy a pszichológia területe is érdekelne, bár még egy egyetem elvégzése már nem fér a képbe, de talán ehhez kapcsolódó szakma is van OKJ képesítéssel, kérdés, hogy ez is mennyire keresett..?
Ha a pszichológia érdekel (de nyilván nem tudsz most még 5 évet padban ülni), akkor ajánlom a mentálhigiénés tanácsadóit.
Szerintem sokkal jobban tudnak hozzáállni a problémákkal küzdőkhöz. Nem tart a képzés olyan sokáig és szociális területen kereslet van rá. (persze a fizetési kategóriájuk biztos nem közelíti meg a pszichológusokét).
Nekem nincs hozzá elég emberismeretem, ezért nem vágnék bele. De ha neked van, akkor hajrá! Ez lehet életcél.
A másik, ami eszembe jutott. Magam számára (csak még nem realizáltam) a fazekasság.
Kedves kérdező! Elkezdtél végül valamit tanulni?
Én is bankban dolgoztam, de sajnos oda nem vesznek vissza, meg talán jobb lenne nekem is váltani, csak nem tudom milyen irányban lenne érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!