Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen (új) szakmát érdemes/le...

Milyen (új) szakmát érdemes/lehet elvégezni a gyes alatt, ha vki váltana?

Figyelt kérdés
Most várom 2. kisfiamat (gyes-be szülök), és a volt munkahelyem időközben megszűnt. Bankban dolgoztam hitelbírálóként, előtte gazdasági asszisztensként. Azt tudom, hogy az utóbbi munkát már biztos nem lehet (és nem is szeretném) csinálni 2 gyerek mellett, ezért azon is elgondolkoztam, mit lenne érdemes tanulnom, mibe helyezkedhetnék el úgy bő 2 év múlva "bababarát" módon. A szépségszakmán és nyelveken kívül bármi érdekel. Van vkinek vmi jó/esetleg bevált ötlete?
2012. aug. 25. 18:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem sok választ kaptál. Én is csak azért írok ide, hogy előrébbjöjjön a kérdésed, hátha valaki ír valami jót.

Merthogy nekem sincs halvány fogalmam sem, hogy nőként milyen szakmát érdemes választani.

(Tavaly mentőápolóit elkezdtem, de menet közben derült ki, hogy hiába végeznék, az OMSZ nem vesz fel női mentőápolót, csak férfit).

2012. aug. 26. 08:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
szia! én csecsemőgondozó és kisgyermeknevelőit kezdem most szeptemberben estin. október végére várom a lányomat, remélem sikerül mellette tanulni is:)
2012. aug. 26. 09:12
 3/8 anonim ***** válasza:
előző vagyok. ezt talán még keresik is, és mivel már van gyermeked könnyebben. magabiztosabban fogsz bánni másik gyermekével is. mire két-három éves lesz el is végzem és megyek dolgozni. Párom jól keres, de azért így is nehezen jövünk ki.
2012. aug. 26. 09:13
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tippeket. A gyermekápolói nem is rossz ötlet, de vele, hol lehet elhelyezkedni?

Még amúgy a pszichológia területe is érdekelne, bár még egy egyetem elvégzése már nem fér a képbe, de talán ehhez kapcsolódó szakma is van OKJ képesítéssel, kérdés, hogy ez is mennyire keresett..?

2012. aug. 28. 12:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha a pszichológia érdekel (de nyilván nem tudsz most még 5 évet padban ülni), akkor ajánlom a mentálhigiénés tanácsadóit.

Szerintem sokkal jobban tudnak hozzáállni a problémákkal küzdőkhöz. Nem tart a képzés olyan sokáig és szociális területen kereslet van rá. (persze a fizetési kategóriájuk biztos nem közelíti meg a pszichológusokét).

Nekem nincs hozzá elég emberismeretem, ezért nem vágnék bele. De ha neked van, akkor hajrá! Ez lehet életcél.

A másik, ami eszembe jutott. Magam számára (csak még nem realizáltam) a fazekasság.

2012. aug. 28. 13:04
 6/8 anonim ***** válasza:
csecsemő és kisgyermeknevelőivel. bölcsiben tudzs, illetve családi napköziben, itt is tanitanak egy kis pszichót, a mentálhigiénés se rossz ötlet, azokból sincs elég, unokatesóm az.
2012. szept. 5. 12:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Elkezdtél végül valamit tanulni?

Én is bankban dolgoztam, de sajnos oda nem vesznek vissza, meg talán jobb lenne nekem is váltani, csak nem tudom milyen irányban lenne érdemes.

2013. júl. 31. 14:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Egyelőre még nem, mert időközben kiköltöztünk Helsinkibe a férjem munkája miatt. Itt pedig van épp elég tennivaló a két gyerkőc mellett.:) Szeptember végén megyünk haza, a nagy fiam októberben kezdi az ovit, így ismét "csak" 1 gyerekkel leszek otthon, talán akkor belevágok vmibe, de hogy mibe, még mindig nem tudom..
2013. aug. 2. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!