Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Van valakinek tüszőrepedés...

Van valakinek tüszőrepedés elmaradás szindrómája (folliculus persistens)? Ha igen, milyen kezelést kapott rá?

Figyelt kérdés
Babát szeretnék, 2,5 éve próbálkozunk, de semmi :( Az átjárhatósági előtt ezt állapították meg, + a bal oldali petevezetőm zárt. Most closty-t szedtem 2*1-et. Lett is egy 25*28-as tüszőm a 14.napon. Ma a 18. napon vagyok és még mindig nem repedt meg, hanem megnőtt 38*34-re + lett még egy 31*34-es tüsző mellette. Az orvos nem javasolja a tüszőrepesztő injekciót, mert félő, hogy túlstimulálódik a petefészek!

#anovuláció #tüszőrepedés elmaradás #folliculus persistens
2014. jún. 2. 13:29
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

hűha....

már a 28 centis sem tüsző, hanem ciszta (kb. 24 mm még a tüsző, utána már nem annyira), úgyhogy válts dokit (ha ő mondta, hogy ez tüsző). Tüszőrepesztő dehogy kell, hiszen nem fog megrepedni (és nem amiatt, hogy túlstimulálódik a petefészek, hanem azért, mert ez már ugye ciszta

sajnos a clostytól lehetnek ciszták, aki hajlamosabb ilyesmire.

Miért szeded a clostyt egyébként? csak "úgy", vagy mert tényleg nincs peteérésed? hormonvizsgálatod volt?

2014. jún. 2. 14:14
 2/25 A kérdező kommentje:
Igen volt már minden kivizsgálásom meg a páromnak is. Nála minden rendbe van, nálam ez a szindrómát találták és a sárgatest elégtelenséget. Volt kb. 4 évvel ezelőtt egy 46*63-as cisztám, hónapokig véreztem vele, de végül gyógyszerrel felszívódott. Sajnos hajlamos vagyok rá :( A closty a peteérés elősegítésére szedem, mivel spontán nincs peteérésem. Egy szóval nem beszélt a doki most cisztáról, annyit mondott, hogy ha marad bármilyen maradványa ennek a kettőnek, akkor a következő hónapban nincs closty. Pénteken kell visszamennem uh-ra!
2014. jún. 2. 14:22
 3/25 anonim ***** válasza:

terheléses inzulint és cukrot néztek nálad? LH, fsh arányt?

csak azért kérdezem, mert nálam totál ugyanilyen tünetek voltak, mire a sokadik doki kiderítette a pcos-t (ami szintén okozhat sárgatest elégtelenséget, és azt, hogy nincs peteérésed, plusz a ciszták...)

ezt nézte a dokid?

2014. jún. 2. 14:30
 4/25 A kérdező kommentje:

"A cysta ezzel szemben folyadékkal telt, hámmal bélelt üreg.

A kettő közötti különbség természetesen látható az ultrahangon, mivel a tüsző sejtekből áll, a másik pedig folyadékkal van tele. " - ezt most találtam egy válaszban egy másik kérdésre. Na most nekem a papíromon ez áll: A jobb oldali ovariumban 2 db folyadék tartalmú képlet: egy 38*34 és egy 31*34-es látható... :( De a doki egy szót nem szólt cisztáról... :(

2014. jún. 2. 14:31
 5/25 A kérdező kommentje:
Igen, volt minden. Minden érték rendbe volt, kivéve a progeszteront. LH, FSH értékek optimálisak voltak, endokrinológúsnál is voltam, ott sem volt eltérés. Nem tipusos PCO-m nekem is van.
2014. jún. 2. 14:41
 6/25 A kérdező kommentje:
Ja és terheléses vizsgálat is volt :( Ott sem volt semmi eltérés. Az endokrinen találták még azt, hogy az androsztendion hormonom elég magas, de ez azt mondta a doki, hogy nem befolyásolja a teherbeesést.
2014. jún. 2. 14:42
 7/25 anonim ***** válasza:

hát valami akkor sem oké szerintem...

én tuti keresnék egy másik orvost, de ez csak az én véleményem, mert nekem kb. 2 év után jött meg az eszem (mikor a doki a clostyval 5 centis cisztát "csinált" - ő nem is nézte, csak a következő ciklusban -, és műteni akart)

szóval én két évet vártam a semmire, és még másfél kellett, mire az új doki kivizsgált, és rendbe tett, és terhes lettem.

2014. jún. 2. 14:52
 8/25 A kérdező kommentje:

Most beszéltem egy másik orvossal. Ő csinálta a HSG-t a klinikán, mert a dokim nem ért rá. Nagyon megvoltam elégedve vele ezért is mertem most hívni. Nagyon segítőkész volt. Azt mondta várjam meg a pénteki uh-t és meglátjuk mit mond ez az orvos. Sanszos az orvosváltás...

Köszönöm a segítséged és a válaszaid :)

2014. jún. 2. 15:11
 9/25 anonim ***** válasza:

Le tudnád írni a terhelt cukor és inzulin eredményeid? TSH-t néztek?

Az előttem válaszolóknak igaza van, ez már nem tüsző, hanem ciszta, nekem azt mondták max 25 mm-ig jó, utána elöregszik benne a petesejt és ciszta lesz :( Én is szedtem clostit, UH-on 21 mm-es volt mikor megrepedt, de barátnőmnek csak repesztővel repedt meg és sikerült is. Én Pcos is vagyok meg IR-es is és most babát várok.

2014. jún. 3. 17:33
 10/25 Manka68 ***** válasza:

Szabad szörnyülködni a dokid hozzáállásán? :-(((

A túlstimulálást nem a tüszőrepesztő okozza, hanem a peteérést serkentő hormonok. Ha kaptál volna tüszőrepesztőt, akkor szépen megrepedtek volna, amikor kell.

Olyan pedig nincs, hogy ok nélkül nem repednek meg a tüszők.

Van oka, és ki kéne vizsgálni, hogy mi az. Ha az egyik hormon nem termelődik megfelelően, az borítja a többit is. :-( A sárgatest hormonod azért elégtelen, mert nincs sárgatest tüszőrepedés nélkül, így nincs ami termelje nálad. Ez is csak következménye ugyanannak, ami az ovu elmaradásának is.

A terheléses vérvétel eredményedre én is kíváncsi lennék.

Sokszor mondják rossz értékekre is dokik, hogy jók. :-(

2014. jún. 3. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!