Van valakinek tüszőrepedés elmaradás szindrómája (folliculus persistens)? Ha igen, milyen kezelést kapott rá?
hűha....
már a 28 centis sem tüsző, hanem ciszta (kb. 24 mm még a tüsző, utána már nem annyira), úgyhogy válts dokit (ha ő mondta, hogy ez tüsző). Tüszőrepesztő dehogy kell, hiszen nem fog megrepedni (és nem amiatt, hogy túlstimulálódik a petefészek, hanem azért, mert ez már ugye ciszta
sajnos a clostytól lehetnek ciszták, aki hajlamosabb ilyesmire.
Miért szeded a clostyt egyébként? csak "úgy", vagy mert tényleg nincs peteérésed? hormonvizsgálatod volt?
terheléses inzulint és cukrot néztek nálad? LH, fsh arányt?
csak azért kérdezem, mert nálam totál ugyanilyen tünetek voltak, mire a sokadik doki kiderítette a pcos-t (ami szintén okozhat sárgatest elégtelenséget, és azt, hogy nincs peteérésed, plusz a ciszták...)
ezt nézte a dokid?
"A cysta ezzel szemben folyadékkal telt, hámmal bélelt üreg.
A kettő közötti különbség természetesen látható az ultrahangon, mivel a tüsző sejtekből áll, a másik pedig folyadékkal van tele. " - ezt most találtam egy válaszban egy másik kérdésre. Na most nekem a papíromon ez áll: A jobb oldali ovariumban 2 db folyadék tartalmú képlet: egy 38*34 és egy 31*34-es látható... :( De a doki egy szót nem szólt cisztáról... :(
hát valami akkor sem oké szerintem...
én tuti keresnék egy másik orvost, de ez csak az én véleményem, mert nekem kb. 2 év után jött meg az eszem (mikor a doki a clostyval 5 centis cisztát "csinált" - ő nem is nézte, csak a következő ciklusban -, és műteni akart)
szóval én két évet vártam a semmire, és még másfél kellett, mire az új doki kivizsgált, és rendbe tett, és terhes lettem.
Most beszéltem egy másik orvossal. Ő csinálta a HSG-t a klinikán, mert a dokim nem ért rá. Nagyon megvoltam elégedve vele ezért is mertem most hívni. Nagyon segítőkész volt. Azt mondta várjam meg a pénteki uh-t és meglátjuk mit mond ez az orvos. Sanszos az orvosváltás...
Köszönöm a segítséged és a válaszaid :)
Le tudnád írni a terhelt cukor és inzulin eredményeid? TSH-t néztek?
Az előttem válaszolóknak igaza van, ez már nem tüsző, hanem ciszta, nekem azt mondták max 25 mm-ig jó, utána elöregszik benne a petesejt és ciszta lesz :( Én is szedtem clostit, UH-on 21 mm-es volt mikor megrepedt, de barátnőmnek csak repesztővel repedt meg és sikerült is. Én Pcos is vagyok meg IR-es is és most babát várok.
Szabad szörnyülködni a dokid hozzáállásán? :-(((
A túlstimulálást nem a tüszőrepesztő okozza, hanem a peteérést serkentő hormonok. Ha kaptál volna tüszőrepesztőt, akkor szépen megrepedtek volna, amikor kell.
Olyan pedig nincs, hogy ok nélkül nem repednek meg a tüszők.
Van oka, és ki kéne vizsgálni, hogy mi az. Ha az egyik hormon nem termelődik megfelelően, az borítja a többit is. :-( A sárgatest hormonod azért elégtelen, mert nincs sárgatest tüszőrepedés nélkül, így nincs ami termelje nálad. Ez is csak következménye ugyanannak, ami az ovu elmaradásának is.
A terheléses vérvétel eredményedre én is kíváncsi lennék.
Sokszor mondják rossz értékekre is dokik, hogy jók. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!