Picsusz kérdése:

Ha nincs tüszőrepedés?

Figyelt kérdés
Ovu teszt szerint van peteérésem,de mivel már egy ideje nem esek teherbe,mi van ha meg sem reped a tüszőm?Ovu után is van olyan gyenge nyomás érzés a petefészkemnél,lehet az attól van,hogy ciszta lett belőle?Ez mitől lehet,ha tényleg nincs tüszőrepedés?Valami praktika rá esetleg?
2014. ápr. 3. 21:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
51%
praktika nincs de ha ciszta lennne belöle akkor a policisztás petefészket lehet látni uh-on. sok minden lehet az oka hogy nem sikerül a baba. pl elzáródás, probléma a párnál vagy nem tud átjutni a spermium a méhszájon, genetikai összeférhetetlenség, millió ok lehet....
2014. ápr. 3. 21:53
 2/17 anonim ***** válasza:
A doki meg mondja neked volt e tüszőrepedésed.
2014. ápr. 3. 21:59
 3/17 A kérdező kommentje:
3 éve várunk a babára,már szinte minden vizsgálaton túl vagyunk,és semmi bajunk.Majd a következő az inszem lenne,de addig is keresem az okát,hogy mi lehet mégis a baj,hogy nem jön a baba.Ha az ovu teszt pozitívat jelzett,akkor volt ovuláció,de nem biztos,hogy kiszabadult a petesejt?Vagy pontosan hogy van?
2014. ápr. 3. 22:00
 4/17 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Voltál már UH-n ciklus vége felé? Én egy évig jártam UH-ra folliculometriára, de mivel rövid ciklusaim voltak áttöréses vérzéssel, egyszer én magam kértem a dokit, hogy nézzen már rám UH-val a ciklus vége felé is. És bár volt érő petesejt a ciklus elején, a ciklus második felében, már kezdődő áttöréses vérzéskor hűlt helye volt a sárgatestnek. És soha nem volt cisztám. Tehát lehetett ovum akár, de valahogy nem lett a tüszőből sárgatest. Vagy összeesett a tüsző és felszívódott, ezt nem tudni. Nekem a Closti és az Utrogestan segített a problémán.
2014. ápr. 3. 22:48
 5/17 A kérdező kommentje:
Hú már voltam egy jó párszor uh-on,most így nem tudom,hogy a vége fele mentem e el.De eddig egyik doki se mondott semmi olyat,hogy baj lenne odabenn.A clostyt már szedtem egy párszor,volt peteérésem tőle,de nem lettem babás sajnos.Lehet váltanom kellene dokit,pedig magánhoz járok.Rendes meg minden,ő végezte nemrég az átjárhatósági műtétemet is,de az hogy álljak hozzá pozitívan,és ennyi,kezd idegesíteni.Nem értem,lehet jobban ki kellene vizsgáltatnom magam,hátha fény derülne valamire,mint hogy inszemre menjek most?
2014. ápr. 3. 22:56
 6/17 Vilcsianyuja ***** válasza:

Ez az, a ciklus második felében végzett UH szerintem úgy alapból valahogy nincs benne a dokik fejében. De biztos voltál már vérvételen is, a ciklus második felének az eredményében nem lett kevés a progeszteronod?

A Closti mellé kaptál tüszőrepesztőt? Nem szedetnek veled Utrogestant vagy Duphastont a ciklus második felében?

És igen, próbáljátok meg az inszemet is, vesztenivalótok nincs.

2014. ápr. 3. 23:02
 7/17 anonim ***** válasza:

Válts dokit szerintem. Olyan nincs, hogy nem repednek meg a tuszok, es az normális, vagy hogy a doki nem csinál semmit. Általában ez hormonproblemara utalhat (mondjuk pcos-ra - aminek egyáltalán nem feltétele a ciszta, volt terheleses cukor es inzulinvizsgaltod például?... De sok mas dologra is visszavezethető).

Inszem elott en azert ezeket tutira kizarnam ( saját tapasztalat sajnos)

2014. ápr. 4. 02:59
 8/17 A kérdező kommentje:
3.napi vérvételen voltam már 2x is,jók lettek az eredményeim.A closty mellé nem kaptam tüszőrepesztőt,semmi féle mást nem szedtem a clostyn kívül.Terheléses cukron is voltam,az is jó lett.Szóval minden eredményem jó lett,a párommal is minden rendben,de ez az,akkor miért nem jön a baba már 3 éve?Vagy ez a peteérés zavarom lehet esetleg,vagy én szerintem túl vékony a méhnyálkahártyám 4-6-7mm,és esetleg nem tapad meg a baba,vagy nem tudnak a spermák átjutni a méhszájon(arra csak az inszem van).De az háborít fel a legjobban,hogy ezeket miért nekem kell tudnom,miért nekem kell utána nézni,keresni hogy mi lehet a bajom.Ez nem a doki feladata lenne?Pcos nem vagyok azt már mondták,nincs úgy tüneteim rá.A mmensim is rendben vagy egy fél éve,elötte hol megjött,hol nem.De helyreállt.
2014. ápr. 4. 11:17
 9/17 Vilcsianyuja ***** válasza:
Tényleg válts dokit. Egyébként a vékony méhnyálkahártyára is adtak nekem is gyógyszert, Estrofemet. A ciklus első felében kellett szednem. De az már tényleg durva, hogy három éve nem néz rá, hogy mondjuk rendben van-e a progeszteronszinted ciklus második felében. Nekem egyszerre adott a doki beutalót 3 napi és 23. napi vérvételre...
2014. ápr. 4. 14:12
 10/17 A kérdező kommentje:
Hát nagyon gondolkozok rajta.Hihetetlen,hogy ráadásul magánrendelésre járok hozzá,és hát nem keveset kér el.Furcsállottam én is,hogy a vékony méhnyálkahártyára nem mondott semmit.Csak a műtét után néztem át jobban a leleteimet,mikor 3 hónapot adott rá,hogy teherbeessek,és utána inszem.Mivel ez a 3.hónapom,és még nem tudom,hogy ez a hónap hogy sikerül,de ha netalántán nem,elmegyek másik dokihoz,hogy ő is nézze át a leleteimet,hátha tudna segíteni.Ha ő sem talál semmit,akkor marad az inszem.Csak nem értem,ha a doki szerint nincs semmi bajom,nem is stresszelek úgy rá(persze valamennyire igen),akkor miért nem jön a baba.Már nagyon szeretnénk.2 hónapja méhpempőt szedek,meg e-vitamint,meg folsavat.
2014. ápr. 4. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!