Aktuális lenne a tüszőrepim, de nem érzek semmit, és ha nem repedek, nem kezdhetjük a lombikot-hogyan segítsek rá?
Minden hónapban érzem: fáj a hasam előtte van hogy már napokkal, és utána iszonyúan fájnak a melleim egészen a mensiig. Most van középidő, de semmi.
Tuti hogy érik, azt a nyákból látom.
A progimmal gond van; szóval lehet hogy ezért nem repedek.
Segíthet pl. házasélet, forró fürdő, nagyon csípős ételek, vagy bármi?
Ne akarj rásegíteni, ha eddig mindig volt ovud, most is erősen valószínű hogy lesz. Talán kicsit később, ha sokat stresszeltél mostanában. A lombikot amúgy is a ciklushoz igazítják, nem a naptárhoz.
Egyébként nem a progiszinttől függ a tüszőrepedés, hanem fordítva : ha volt ovu, akkor termelődik a progeszteron.
Türelem, megjön majd aminek kell, és kezdhetitek a lombikot. :-)
Nekem régen azért lettek mindig cisztáim, mert a tüszőm megérett, de a kevés progi miatt nem repedt ki, hanem szép lassan nődögélt egy ideig.
Több orvos is mondta ugyanezt a diagnózist.
Összesen 5 db. volt 2 év alatt; akkor kezdettek el velem fogigátlót szedni sajnos... :-(
Most ennek (is) iszom a levét.
Másfél évig kentem egy progeszteron tartalmú krémet, amit abbahagytam 4 hónapja, és ezért is aggódok. Semmilyen gyógyszert nem kapok még; 11.-én megyünk uh-ra, és ha nincs tüszőm, akkor kapom meg a recepteket, és akkor mondják meg hogy mit mikor kell szúrnom. Ha van, akkor megvárjuk amíg megjön (ilyenkor egy hónap ki is maradhat), mert azzal elvileg a tüsző is távozik. Ha nem, akkor passz.
Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint nincs csoda módszer; marad a körömrágás:-(
Nekem mindegy hogy mitől reped; csak repedjen.
Gondolom a hormonok azért kölcsönhatással vannak egymásra; és lehet hogy nekem túl egyszerűen magyarázták.
Nem vagyok PCO-s egyébként; ezt már régebben megbeszéltük az előző orvosommal.
A Kaáliba járunk; nem hiszem hogy kezelnének ha nem lehetne :-)
Ne is mondj ilyet........ :-/
A sokadik dokin vagyok túl. Lassan 2 éve kezelnek IR-rel, túl vagyok már inszemen, mindenen. Egyedül laparom nem volt még; azon kívül szerintem minden.
De köszönöm az aggódást.
Bízom benne hogy csak izgultam és ezért nem éreztem, és nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!