Pco szindromám van és tudniakarom lehetek e még terhes?
Kezelni kell és akkor persze. Nekem is sikerült.
www.pco-szindroma.hu
Engem megműtöttek, és utána elsőre terhes lettem.
Petefészek drillinget csináltak. Ne félj tőle, ha babát akarsz, csináltasd meg!
"Végeztek egy kísérletet annak eldöntésére, hogy a metformin tartós szedésével vagy laparoszkópiás beavatkozással lehet-e jobb eredményeket elérni. A kísérleti alanyok olyan PCOS-os nõk voltak, akik nem reagáltak a klomifenre.
Minden pácienst laparoszkópiás beavatkozásra küldtek, de csak minden másodikon végezték el ténylegesen a petefészek-diathermiát. A mûtétet követõen azoknak, akiknek hozzányúltak a petefészekhez, gyógyszerként csupán placebót adtak tartós szedésre; míg a csoport másik felének, akinek nem volt diathermiája, napi 1500mg metformint írtak fel.
A 6 hónapos lekövetés során érdekes dolgokat tapasztaltak a kutatóorvosok. Mind a két csoportban egyértelmûen megnõtt a spontán ovulációk gyakorisága, a diathermiás csoportban az arány 55% lett, a metforminosban 53%. Az egy ciklusra esõ teherbeesések aránya egyértelmûen magasabb volt a metforminos csoportban, itt 19% volt, a másikban csupán 13%. A félévre esõ kumulatív terhességi ráta az elsõben 72% volt, a másikban 56% - ez azt jelentette, hogy 100 nõbõl, aki metformint szedett, 72 teherbe esett fél év alatt.
Köztudott, hogy a PCOS-ban szenvedõk esetében igen magas a vetélések aránya az elsõ trimeszterben, a magas hormonértékek miatt. Viszont a spontán vetélések aránya is nagy különbséget mutatott. A metforminos csoportban 15% vesztette el a terhességét, míg a diathermiás csoportban csaknem a dupla annyian, 29%. Éppen ezért az élveszületések aránya a metforminos csoportban szignifikánsan magasabb volt! "
Forrás:
Kedves 4.!
Gondoltam, hogy lesz egy ilyen válaszoló!
Senki sem írta a kérdezőnek, hogy most rohanjon megcsináltatni, és ne próbálkozzon a hármas kezeléssel.
Csonkító műtét? Rengeteg esélytelen nőről hallottam, akiknek megcsinálták, és azóta anyák.
Az internetet meg ne olvasd, szerinten jobban jársz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!