Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ez komoly? Fél évet várnom...

Ez komoly? Fél évet várnom kell egy orvosra?

Figyelt kérdés
PCOS vagyok, a létező összes tünetet produkálom, rosszul vagyok magamtól, és már a férjem sem kíván, tele vagyok undorító aknékkal. Ma azt mondja a város egyetlen endokrinológusa, hogy fél év mire fogadni tud... Nagyon elkeseredtem, nem szeretnék gyereket, csak kezelni a problémát. Őszintén szólva nincs pénzem őt megfizetni magánban. Most mit tegyek? Törődjek bele?
2014. máj. 4. 22:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Más választás nincs, menj magánba. Vagy másik városba...
2014. máj. 4. 22:41
 2/11 anonim ***** válasza:
47%
Ez a nagy helyzet. ha nincs pénzed, várd ki a sorodat. Hidd el, más betegségeknél is így van sajnos.
2014. máj. 4. 22:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
sajnos a tb-s endokrinológusok 95%-a nem ért PCOS-hez. Mind megjártuk és végül magánnál kötöttünk ki mert tb alapon nem kezelik rendesen, nem is értenek hozzá. Nekem 2 évi bizonygatták hogy nincs anyagcserezavarom. Igaz terhes nem lettem ciklusom nem volt és votlak ciszták, de ivel nme olyan volt a terhelési eredményem és mert vékony vagyok azt mondták (több orvos is) hogy ez nem az. AZtán persze kiderült a mensmentisben hogy az csak nekem nem az inzuliinom rossz hanem a cukrom nem reagál jól a terhelésre. A cukorra sem a meddöségi orvos sem az endokrinológusok rá sem néztek.....
2014. máj. 4. 22:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez van és nagy valószínűséggel félre is fog kezelni, mint a dokik 90%a.
2014. máj. 4. 23:37
 5/11 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előző hozzászólókkal, sajnos ha sztk alapon mész ez van.

Én is így jártam. Így elmentem magánba. Első alkalom 9000 (ekkor végignézte az összes eddigi leletem, majd elküldött laborokra) kontroll 5000ft.

Nekem mondjuk innen tovább kellett mennem immunológushoz, mert én mint kiderült autoimmun beteg vagyok, nem pcos.

De tudod ki vár hónapokat éveket.....

2014. máj. 5. 08:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! NEm vagyok orvos, csak pcos beteg:) A pco inzulinrezisztenciával is jár! Ez alakaitja ki a pcot! Azt pedig gyogyszerrel diétával és mozgással lehet javitani! Igaz hogy gyogyszert nem tudod beszerezni de mozogni és diétázni tudsz! Ha gondolod irj privit és leirom amit tudni kell!
2014. máj. 5. 08:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Szia! Igaza van az utolsó válaszolónak, gyógyszert egyenlőre nem szerezheted így be, de ha már rendszeresen sportolsz és diétázol sokat javíthatsz az állapotodon! Keress rá neten a PCOS-s diétára elég sok oldal van már, facebookon is van egy nagyon jó csoport, és ha heti 3-4x sportolsz minimum fél órát akkor már sokat teszel magadért.
2014. máj. 5. 11:07
 8/11 anonim ***** válasza:

Én ugyanebben a helyzetben vagyok/voltam. Tudom, hogy a nőgyógyászom nem endokrinológus, endokrinológusra meg én sem akartam várni. Így tökre saját kútfőből elmentem terheléses vizsgálatra (7000 Ft volt), három nap múlva eredményt kaptam. Kiderült az IR. A lelettel elmentem a nőgyógyászhoz, akivel felírattam a Merckformint. Ő is egyetértett velem, így felesleges endodoki-kör nélkül kezeltem saját magamat. Mellette elkezdtem diétázni, sportolni, homeopátiát is alkalmazok. Most ott tartok, hogy négy hónap alatt 15 kg-tól szabadultam meg, a ciklusaim 28-30 naposak és a közérzetem is ezerszer jobb. Igaz, nekem nem voltak cisztáim, csak sok kicsi tüszőm, amelyek megrepedtek, de nyilván életképtelenek voltak/lettek volna. Minden más egyéb tünetem viszont megvolt (hízás, hajhullás, zsíros bőr stb.). Ezek mind-mind normalizálódnak, a hajam utoljára tíz éve volt ilyen dús. Nem kell tehát várnod. Ha jó viszonyban vagy a dokival, megvan a bizalom és eléggé kiismertétek egymást, egészen nyugodtan előállhatsz gyógyszerszedési igényekkel. Persze ehhez nagyon sokat kell tájékozódni a témában, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen inzulineredményre mennyi gyógyszert szedsz.

De igaza van a többi válaszolónak is: ha most elkezdesz aktívan és rendszeresen mozogni, meg diétázni, pár hónap leforgása alatt csodákat tudsz művelni a szervezeteddel.

Hajrá!

2014. máj. 5. 13:17
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Utolsó, hova kell menni ilyen szűrésre? Egyszer rááldozok egy nagyobb összeget, de arra nincs, hogy havonta többször is kiadjak magándokikra.
2014. máj. 5. 15:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Bármelyik magánlaborban megcsinálják. Én a Laboratórium Kft-nél jártam, ők kifejezetten IR-vizsgálatként hirdetik a terhelést. Ha nem viszel magaddal cukrot, akkor kb. 6500-7000 Ft környéke az ára (már nem emlékszem pontosan). És mindenképpen három pontosat kell kérni, mert az ad hiteles eredményt.
2014. máj. 5. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!