Mért nem látható a baba?
Sajnos ez vetélés kérdező. A HCG kb. 2 hét alatt ürül ki a szervezetből, ezért mutat terhesnek a teszt.
Ha "megjött", és utána is van petezsák, illetve nem ürült ki a méhed teljesen, akkor be kellene küldjenek a kórházba méhtisztításra. Ez technikailag ugyanaz, mint az abortusz, csak nem élő babát vesznek el.
Sajnálom.
A helyedben elmennék egy másik, megbízható nőgyógyászhoz, mert félig elvetélni nagyon veszélyes, a benned maradó szövetdarabok csúnya gyulladást, meddőséget okozhatnak.
Ha még folyamatban van a vetélés, meg lehet próbálni megvárni, míg spontán lezajlik, de után uh-gal ezt ellenőrizni kell.
a hisztis vagyok.
nekem pl. a 8. héten volt elöször szivhang.. azt meg nem tudhattam, amit végül a kérdezö részletesen leirt, ugye igy már más a helyzet..
Valószínűleg azért küldött újra HCG tesztre, mert ha csökken a HCG szintje, akkor egyértelmű a vetélés. Ha nő, akkor van még esély.
Csak nem tudom, ezeket miért nem mondta el normálisan és érthetően.
ismét a hisztis.
BOCSÁNAT KÉRDEZÖ, nem akartam neked rontani!
" Az se biztos, hogy 6 hetes vagy. lehet, hogy később fogant a baba és most csak 4-5 hetes vagy. "
Az utolsó menstruáció első napjától számítják a terhességet. Függetlenül a megtermékenyülés időpontjától (amit nem lehet biztosra tudni).
Mit értesz az alatt, hogy nem csinál "rendes" ultrahangot?
Hüvelyi ultrahangot kellett volna csinálnia, vagyis beléd dugnia egy műszert, ami össze van kötve egy számítógéppel (monitorral). Azon látszódnia kell a petezsáknak és benne az embriónak. Emellett a készülék kijelzi a szívhangot, ha van. (Hallani hallod, de a monitoron látható a pulzáló jel.)
Ha üres a petezsák, eleve nem lehet szívhang. Ha a petezsákban van "valami", de nincs szívhang, általában várnak egy hetet, hogy hátha tényleg csak késői megtermékenyülésről van szó. Ha a 7. héten sincs, alig van remény, hogy lesz, de persze biztos vannak kivételek.
Ha a petezsák mérete nem megfelelő a terhesség "korának", vagyis nem nő megfelelő mértékben, akkor vagy már elhalt a terhesség, vagy el fog.
Elhiszem, hogy nagyon zaklatott vagy, de kérlek, próbáld összefüggően és pontosan leírni, mit mondott az orvos, mert így mondatonként nem igazán tudunk segíteni!
De az mindenképpen jó ötlet, hogy egy másik orvostól kérsz diagnózist egy másik géppel. Én is ezt tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!