Mért nem látható a baba?

Figyelt kérdés
03.01-jén jött meg utoljára és az orvos nem látott sokáig semmit, majd múlthéten látott egy 6mm-es petezsákot! De embriót nem lát benne! Mitől lehet ez? Nem lenne benne baba, vagy elhalt?

2014. ápr. 17. 14:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Sajnos ez vetélés kérdező. A HCG kb. 2 hét alatt ürül ki a szervezetből, ezért mutat terhesnek a teszt.

Ha "megjött", és utána is van petezsák, illetve nem ürült ki a méhed teljesen, akkor be kellene küldjenek a kórházba méhtisztításra. Ez technikailag ugyanaz, mint az abortusz, csak nem élő babát vesznek el.

Sajnálom.

A helyedben elmennék egy másik, megbízható nőgyógyászhoz, mert félig elvetélni nagyon veszélyes, a benned maradó szövetdarabok csúnya gyulladást, meddőséget okozhatnak.

Ha még folyamatban van a vetélés, meg lehet próbálni megvárni, míg spontán lezajlik, de után uh-gal ezt ellenőrizni kell.

2014. ápr. 17. 14:29
 12/29 anonim ***** válasza:

a hisztis vagyok.

nekem pl. a 8. héten volt elöször szivhang.. azt meg nem tudhattam, amit végül a kérdezö részletesen leirt, ugye igy már más a helyzet..

2014. ápr. 17. 14:29
 13/29 anonim ***** válasza:
Az se biztos, hogy 6 hetes vagy. lehet, hogy később fogant a baba és most csak 4-5 hetes vagy. Nyugi kedden minden kiderül.
2014. ápr. 17. 14:30
 14/29 anonim ***** válasza:

Valószínűleg azért küldött újra HCG tesztre, mert ha csökken a HCG szintje, akkor egyértelmű a vetélés. Ha nő, akkor van még esély.

Csak nem tudom, ezeket miért nem mondta el normálisan és érthetően.

2014. ápr. 17. 14:31
 15/29 anonim ***** válasza:

ismét a hisztis.

BOCSÁNAT KÉRDEZÖ, nem akartam neked rontani!

2014. ápr. 17. 14:31
 16/29 anonim ***** válasza:

" Az se biztos, hogy 6 hetes vagy. lehet, hogy később fogant a baba és most csak 4-5 hetes vagy. "

Az utolsó menstruáció első napjától számítják a terhességet. Függetlenül a megtermékenyülés időpontjától (amit nem lehet biztosra tudni).

2014. ápr. 17. 14:32
 17/29 A kérdező kommentje:
Remélem minden jó lesz, a biztonság kedvéért keresek másik orvost mert a mostani semmit nem tesz :( se szívhangot nem nézz, sem rendes ultrahangot, mondtam neki, hogy vérzek erre azt mondta, hogy majd elmúlik...nem lát embriót és olyanokat mond, hogy meghalt miközben a petezsákom is most lett látható..nem értem
2014. ápr. 17. 14:33
 18/29 anonim ***** válasza:
Egy üres petezsák nem egyenlő a terbességgel. Ha nem lát embriót, szívhangot se tud nézni. Ettől függetlenül én elmennék egy másik ultrahangra szakemberhez.
2014. ápr. 17. 14:36
 19/29 anonim ***** válasza:

Mit értesz az alatt, hogy nem csinál "rendes" ultrahangot?

Hüvelyi ultrahangot kellett volna csinálnia, vagyis beléd dugnia egy műszert, ami össze van kötve egy számítógéppel (monitorral). Azon látszódnia kell a petezsáknak és benne az embriónak. Emellett a készülék kijelzi a szívhangot, ha van. (Hallani hallod, de a monitoron látható a pulzáló jel.)

Ha üres a petezsák, eleve nem lehet szívhang. Ha a petezsákban van "valami", de nincs szívhang, általában várnak egy hetet, hogy hátha tényleg csak késői megtermékenyülésről van szó. Ha a 7. héten sincs, alig van remény, hogy lesz, de persze biztos vannak kivételek.

Ha a petezsák mérete nem megfelelő a terhesség "korának", vagyis nem nő megfelelő mértékben, akkor vagy már elhalt a terhesség, vagy el fog.

Elhiszem, hogy nagyon zaklatott vagy, de kérlek, próbáld összefüggően és pontosan leírni, mit mondott az orvos, mert így mondatonként nem igazán tudunk segíteni!

De az mindenképpen jó ötlet, hogy egy másik orvostól kérsz diagnózist egy másik géppel. Én is ezt tenném.

2014. ápr. 17. 16:46
 20/29 A kérdező kommentje:
03.01-jén jött meg utoljára vettem 5napra rá tesztet ami behúzott 2 csikot! Majd elmentem orvoshoz mert eléggé feszült a mellem és éjjelente hányingerem volt. Megvizsgált kézzel, hüvely ultrahanggal, de akkor nem látott semmit. Azt mondta, hogy menjek vissza egy hét múlva és csináljak még egy tesztet, és azon is behúzta a 2 csikot. Visszamentem és megint meg hüvely ultrahangozott és látott egy 6mm-es petezsákot, de élő embriót nem látott benne, vagyis semmit csak a kis foltot! Azt mondta, hogy valószinűleg elhalt, de várjunk még vele...Majd úgy megvizsgált hogy a műszer vége ahol az óvszer van véres volt! Azt mondta elvetéltem, hazajöttem és elmentem pisilni ahol barna darabok jöttek ki, de csak egyszer, utánna meg is jött! Tegnap visszamentem hozzá megvizsgált és mondta, hogy a petezsák ugyanugy ott van. És adott beutalót HCG-re, ami azt mutatta, hogy terhes vagyok(higitották is a vérem) és azóta ugyanúgy hányingerem van és a mellem is fáj :( Jövőhét kedden kellene visszamennem hozzá, hogy megnézze az eredményem és csinál még ultrahangot, viszont szerdától ő utazik el, igy nem tud velem foglalkozni! Mondták mások, hogy lehet, hogy kidurrant a méhemnél valami, de az orvos semmit nem mond csak, hogy menjek vissza ekkor-akkor! Ma veszek egy tesztet és kíváncsi vagyok, hogy mi lesz! :( Nagyon izgulok...
2014. ápr. 17. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!