Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mennyire elítélendő az, ha...

Mennyire elítélendő az, ha valaki a férfi tudtán kívül esik teherbe?

Figyelt kérdés

2 éve párkapcsolatban vagyunk. Őrülten szeretnék gyereket, de párom a kapcsolat eleje óta folyton hárít. Várjak még egy kicsit, nem igaz nem tudok várni stb. Ő még nem áll készen, még addig ezt meg ezt meg ezt le kell rendezni, de ő is akar csak nem most.

Nekem az utóbbi időben sírógörcseim vannak menstruációkor. Egyszerűen elborul az agyam. Ez az egy téma amiből veszekedés szokott lenni. Azt mondja értsem meg, én próbálom, de úgy érzem ő nem ért meg engem. Vagy elbeszélünk egymás mellett. 10 éve gyermeket akarok. A kapcsolat elején ezt elmondtam neki. Azt mondta rendben, ő is akar. Csak adjunk még magunknak 1 évet. Aztán még egy kicsit még egy kicsit és most tartunk itt. Szeretem őt. De úgy érzem ez megmérgezi a kapcsolatunkat. Megszakítással védekezünk, terméketlen napokon naptármódszerrel. Az utóbbi fél évben többször megfordult a fejemben, hogy "véletlen" elszámoljam magam. De aztán nem tudom, hogy tudnék a szemébe nézni. Ha meglátná a gyermekét szerintem szeretné és jó apa lenne. Kétségbe vagyok esve. Jó a kapcsolatunk, sok időt töltünk együtt, sokat beszélgetünk, ha veszekszünk akkor csak ezen.

2014. márc. 30. 07:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hidd el nekem, nincs optimális idő a gyerek vállalásra, soha nem lesznek úgy a dolgok, hogy minden tökéletes. Mindig közbe fog jönni valami. Egyszer azt kell mondani, hogy MOST akarok gyereket, és ezek után jöjjön bármi is már gyermekkel együtt fogjuk megoldani. Én 26 évesen szültem, mi többek között azért nem vártunk, mert mi van ah csak 3-6 év múlva jön össze, ha valami probléma van.
2014. márc. 30. 10:07
 12/20 anonim ***** válasza:
NEM akar gyereket. Ezt vagy elfogadod, vagy továbblépsz. Én az utóbbit ajánlom. Sok évet vesztegettetek el egymás mellett, úgy, hogy mást akartok az élettől. Felesleges gyerek után válni. Olyan társat keress,aki azt akarja, amit te és ne olyat, akit bele kell kényszeríteni egy családi életbe!
2014. márc. 30. 10:34
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is túl sok időt csesztetek el egymásra. Mondd meg neki, hogy van gyerek, vagy akkor menjen amerre lát, ne hülyítsen tovább.

Nem tisztességes dolog vkire ráerőltetni egy gyermeket, de az sem tisztességes dolog, hogy ő megfoszt ettől az élménytől.

Legalább akkor mondaná nyíltan azt, hogy nem kell gyerek és kész. De ez a hitegetés mindennél rosszabb.

Egyébként szerintem ha "véletlen" teherbe esnél, lehet el is hagyna....

2014. márc. 30. 12:51
 14/20 anonim ***** válasza:
82%

Legundorítóbb amit egy nő tehet. Az egyedülálló anyák táborát erősítheted akinek a gyerekére majd 2 hetente hétvégente is szarik az apa. Az egy dolog, hogy a saját életedet tönkre cseszed vele, de nem gondolod, hogy ennél a gyereked is többet érdemel?

2 év egyáltalán nem olyan sok idő egy kapcsolatban még.

2014. márc. 30. 13:03
 15/20 anonim ***** válasza:
75%

"nem szeretne gyermeket akkor miért nem óvszerrel védekeztk? Így azért minden hónapban van egy kis esély hogy baba lesz"

Miért ha óvszert húzna a nő nem szedne gyógyszert akkor i meglenne az esélye. Persze akkor semmi esélye, hogy nő átverje de átverve nem is véletlen lenne.

2014. márc. 30. 13:06
 16/20 anonim ***** válasza:

Tehát, a megismerkedésetek óta a gyerektémával...én már otthagytalak volna.

Ő meg arra vár, hogy jobb jöjjön!

2014. márc. 30. 13:09
 17/20 anonim ***** válasza:
* gyerektémával nyaggatod
2014. márc. 30. 15:21
 18/20 anonim ***** válasza:
Oké, hogy te 10 éve akarsz gyereket, de még csak 2 éve vagytok együtt. Jó, hogy nem akar a pasi gyereket egy kétéves kapcsolatba, hisz ez még szinte csak járás.
2014. márc. 30. 19:10
 19/20 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?Mert az sem elhanyagolható.És azt egy férfinak meg kell érteni hogy egy nőnél nem mindegy hogy mikor esik teherbe,ő már nem tud szülni 45 fölött,egy férfi meg 60 évesen is tud gyermeket nemzeni...Én 34 vagyok és a sok tőlem fiatalabb hölgyemény így is fröcsög össze-vissza hogy ugyan a mi korosztályunk már ne szüljön.Én sem így terveztem,nekem is inkább a férjem húzta.30 éves voltam...(türelmesen kivártam,mert amúgy szép életünk van)...amikor közölte hogy szeretne babát ő is.Röpködtem a boldogságtól...most 34 éves vagyok és még nincs babánk,nálam van a gond,tudjuk mi,kezelik,nem mondom hogy azért mert későn kezdtem,de azt igen hogy a 10 év fogamzásgátló belejátszik a hormonháztartásom felborulásába.Na hosszúra sikerült.Azt szerettem volna kihozni ebből,hogy vártam én is látod és igazából ez lett belőle,hogy 34 évesen is itt állok és néha elkap a sírás,hogy nekem talán soha nem is lesz babám.És mostmár a férjemnek is rossz,mert ő is szeretne és minden hónap mikor megjön egy kudarc élmény.Igaz próbálok úgy tenni mintha nem is érdekelne,de belül tudom hogy nem így van.Remélem a legjobb és leghelyesebb döntést hozod,azt amit te szeretnél,úgy ahogy te szeretnéd.Minden jót!
2014. márc. 31. 10:37
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
2014. márc. 31. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!