Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mennyire elítélendő az, ha...

Mennyire elítélendő az, ha valaki a férfi tudtán kívül esik teherbe?

Figyelt kérdés

2 éve párkapcsolatban vagyunk. Őrülten szeretnék gyereket, de párom a kapcsolat eleje óta folyton hárít. Várjak még egy kicsit, nem igaz nem tudok várni stb. Ő még nem áll készen, még addig ezt meg ezt meg ezt le kell rendezni, de ő is akar csak nem most.

Nekem az utóbbi időben sírógörcseim vannak menstruációkor. Egyszerűen elborul az agyam. Ez az egy téma amiből veszekedés szokott lenni. Azt mondja értsem meg, én próbálom, de úgy érzem ő nem ért meg engem. Vagy elbeszélünk egymás mellett. 10 éve gyermeket akarok. A kapcsolat elején ezt elmondtam neki. Azt mondta rendben, ő is akar. Csak adjunk még magunknak 1 évet. Aztán még egy kicsit még egy kicsit és most tartunk itt. Szeretem őt. De úgy érzem ez megmérgezi a kapcsolatunkat. Megszakítással védekezünk, terméketlen napokon naptármódszerrel. Az utóbbi fél évben többször megfordult a fejemben, hogy "véletlen" elszámoljam magam. De aztán nem tudom, hogy tudnék a szemébe nézni. Ha meglátná a gyermekét szerintem szeretné és jó apa lenne. Kétségbe vagyok esve. Jó a kapcsolatunk, sok időt töltünk együtt, sokat beszélgetünk, ha veszekszünk akkor csak ezen.

2014. márc. 30. 07:56
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben voltam, bár egyikünk sem akart gyereket, mégis becsúszott, ő el is hagyott. Ne kockáztass, várd meg míg ő is készen áll rá! Ne kergesd egyikőtöket se ilyen helyzetbe. Utána meg majd azért sírsz, mert egyedül maradtál... Vagy hagyd el, és keress olyat, aki készen áll a dologra.
2014. márc. 30. 08:05
 2/20 anonim ***** válasza:
65%

Jesszus! Inkább orvoshoz menj! Ez már beteges! Én is hárítanék ha iyen hisztérikus vagy! És mèg nem is vagy terhes...

Ha nem jön össze elsőre, hanem még próbálkozni kell, mit fogsz csinálni?

Kicsit olyan, mintha a spermája fontosabb lenne szerencsètlen pasinak, mint ő maga...csak egy eszköznek kezeled!

2014. márc. 30. 08:06
 3/20 anonim ***** válasza:
87%

A lehető legnagyobb mértékben elítélendő. Nincs jogod másnak az életét fenekestül felforgatni. Igazán adhatott vólna a jóisten érett gondolkodást is a szülési jogkör mellé. Érthetők az anyai ösztöneid, de ezt ne. Van más pasi is a világon.

"de ő is akar csak nem most" na ezzel szerintem hagyd a közönséget. Nem fog senki asszisztálni - nagyon remélem! - az önhitegetesédhez, főleg nem ilyen szövegeken keresztül.

2014. márc. 30. 08:22
 4/20 A kérdező kommentje:
"de ő is akar csak nem most"- ez nem önhitegetés, ha feljön a téma, ez mindig elhangzik az ő szájából. Nem én találtam ki...
2014. márc. 30. 08:25
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

És az emberek mindig igazat mondanak...

Igen, ezt mondja, hogy kitérhessen a vita elől. Ezt pont annyira gondolja komolyan, mint amikor valaki egy hete mindig holnap kezd el készülni a vizsgájára.

2014. márc. 30. 08:30
 6/20 anonim ***** válasza:
39%

Pedig csak hitegeted magad!

Ő nem veled képzeli el az egész életét. Nem vesz feleségül, és nem is akar gyereket!

Mivel te hisztizel a gyerek miatt, azért mondja, hogy majd. Nem akarja a kényelmes életét feladni.

Ha viszont terhes lennél, ott hagyna.

2014. márc. 30. 08:37
 7/20 anonim ***** válasza:
Ja. Pont annyira. Kérdező: és hány éve is mondogatja ezt már? Bármilyen fájó is, a gyerekkérdésen alapuló ellentét simán véget vethet egy kapcsolatnak. Törvényszerű is: nem közös a cél.
2014. márc. 30. 08:38
 8/20 anonim ***** válasza:
Fura helyzet, mert alapból szerintem két ember beleegyezése kell a gyermekhez. Csúnya dolog vissza élni a férfi bizalmával. Ugyan akkor ha ő annyira nagyon nem szeretne gyermeket akkor miért nem óvszerrel védekeztk? Így azért minden hónapban van egy kis esély hogy baba lesz és akkor mit csinálna? elhagyna? örülne? veled maradna? csak a gyerek miatt elmenne? abortuszt mondana? Üljetek le beszéljétek át, hogy mikor is szeretne gyereket? fél a gyermek vállalástól? Ha nem juttok dűlőre akkor pedig döntsd el elhagyod, vagy vele maradsz és ejted a témát. Mennyi idősek vagytok amúgy? Mire vár a párod/férjed? legyen lakás?- nosza induljatok lakást keresni. Lejárjon a hitel? - életben nem jár le ezt tudjuk kár is addig várni. házasságot szeretne?- itt a nyár legyen meg a lagzi
2014. márc. 30. 09:08
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tisztázni kell vele pontosan azt az időpontot, amikor ő akarja a gyereket. Ha már 10 éve vársz rá, nem lehetsz fiatal, tényleg ketyeg az órád. Kérdezz rá pontosan, hogy mennyi az az idő, tűzzétek ki a dátum napját, amikor is már teherbe eshetsz. Ha nem tud ilyen napot konkrétan megnevezni akkor csak hülyít téged, jobb ha szakítotok. Ha pedig te is tudod a konkrét dátumot, mondjuk 2015 október, akkor te is könyebben kivárnád és nem idegeskednél. De ha nagyon távoli időpontot mond, az szintén azt jelenti, hogy nem is akar gyereket.
2014. márc. 30. 09:13
 10/20 A kérdező kommentje:
Azért ezt a védekezési módot választottuk, mert így minden hónapban van egy kis esély rá, hogy hátha összejön. Meg kényelmi szempontok miatt. Mivel ő azt mondja, hogy szeretne csak kicsit később, én meg szeretnék így elméletileg nem lenne baj ha összejönne, hiszen a fogantatástól is még 9 hónap a gyermek születés. De eddig ez a véletlen nem sikerült. Mindig megvolt, hogy mikor szeretne gyereket, csak ez időközbe változott. Most ez közbejött, azt még meg akarom csinálni, még várni akarok egy picit stb. Már beszéltünk arról is korábban, hogy két évnél tovább nem akarok várni, mert ha addig nem történik semmi akkor már nem is fog. Aztán erre mondta, hogy lenne szívem elhagyni csak ezért? Meg nem az ő hibája, hogy mindig közbejön valami, meg, hogy nem is szeretem őt igazán ha nekem csak ennyit jelent ez az egész. Hogyha már 1 hónappal később sikerülne akkor összedől a világ stb. De úgy érzem mindig csak a majd van. És hiába mondom neki ezt. Jön sokszor azzal is, hogy nem lehet ezt előre betervezni, hagyni kell a dolgokat folyni a maguk útján, majd egyszer eljön az idő. Szeretem őt és tőle szeretnék gyermeket. Más dolgokban is szokása a -Majd meg lesz csinálva... - Majd egyszer ha lesz időm hozzáfogok. pl. közös sütit szeretett volna csinálni velem, azt mondta holnap elkészítjük, aztán két hét múlva lett belőle valami, közbe persze feljött hogy fáradt, nem ér rá, nincs kedve, nem akarnám megcsinálni én egyedül? majd legközelebb, majd holnap stb. Ezeket a dolgait jobban ismerem és jobban elfogadom, mert rövidtávúak, de ez a gyerekkérdés már 2 éve húzódik és nem tudom mit várjak. Itt bennem van egy belső feszültség, amivel lassan már nem tudok mit kezdeni, a többi "majdnál" nincs ilyen, elfogadom, megértem és kész. Segítek ahol tudok. Fél a gyermekvállalástól, de szerintem mindenki fél. Én is félek. Megváltozik az életünk? Nem jut időnk magunkra? Szeretni tudjuk egymást továbbra is? stb. stb.
2014. márc. 30. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!