Biztos, hogy IR-es vagyok? Részletek lent.
Ősszel kiderult,h IR-em van, ráadásul extrém magas értékekkel.
Azt kell tudni, h minden honapban van szabalyos menstruaciom, van peteérésem, es nincsen egy jellegzetes IR-es tunetem sem ( nem szőrösödöm,nem hullik a hajam, nem zsíros a bőröm). Volt egy elvesztett terhességem januárban,(fejlodesi rendell),az a baba az "extrém IR-em" ellenére azonnal megfogant. Én már nem értek semmit...semmi sem szol az állítólagos IR-em mellett. Jovo heten megyek megint terhelesre,mert ismet nekiallunk a babanak,de azert erdekelne mit mondtok?! Lassan azt gondolom elcsereltek a leletemet...
Nekem sem voltak tüneteim, mégis már az IR-nél is rosszabb értékeket mutatott a vérvétel. Nekem már IGT-t (csökkent cukor tolerancia) diagnosztizáltak.
Elkezdtem a 3-as kezelést, fogytam 10 kg-t, most már jók az értékeim, de baba még sehol.
"nincsen egy jellegzetes IR-es tunetem sem ( nem szőrösödöm,nem hullik a hajam, nem zsíros a bőröm)"
Amiket felsoroltál, azok nem az IR tünetei, hanem a magas androgénszinté. Teljesen más a kettő.
Az IR tünetei inkább: evés után jelentkező hipoglikémia (remegés, izzadás, látászavar stb.), gyakori éhségérzet, édesség utáni vágy.
É a magas inzulinszint okozhat fejlődési rendellenességet.
Ha az értékeidet leírnád, többet tudnák mondani.
Ezert irtam: "Ugyancsak utalhat inzulinrezisztenciára az erős szőrnövekedés, mellette padig a depresszió és a fáradtság is, valamint az, hogy az érintett nem tudja kialudni magát, rossz a közérzete és belső nyugtalanság lesz úrrá rajta. Tünet lehet még a hajhullás is, amely miatt sok egyéb betegség mellett az inzulinrezisztenciának is fontos szimptómája lehet."
Lassan fel eve gyogyszeresen kezelve vagyok, ezert nem irom le a pontos ertrkeket, de pl az rgy ora terhelesen az inzulin szint 200 folott volt. Sem a nogyogyasz, sem az endokrinologusom nem allitotta ,hogy az IR miatt volt a veteles, bar lehetseges...
Nem tudom ezt honnan másoltad, de elég érdekes. Szerintem ezek nem IR tünetek, de mindegy.
Viszont a 200 feletti inzulinszint az tényleg nagyon durva IR.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!