Biztos, hogy IR-es vagyok? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Ősszel kiderult,h IR-em van, ráadásul extrém magas értékekkel.

Azt kell tudni, h minden honapban van szabalyos menstruaciom, van peteérésem, es nincsen egy jellegzetes IR-es tunetem sem ( nem szőrösödöm,nem hullik a hajam, nem zsíros a bőröm). Volt egy elvesztett terhességem januárban,(fejlodesi rendell),az a baba az "extrém IR-em" ellenére azonnal megfogant. Én már nem értek semmit...semmi sem szol az állítólagos IR-em mellett. Jovo heten megyek megint terhelesre,mert ismet nekiallunk a babanak,de azert erdekelne mit mondtok?! Lassan azt gondolom elcsereltek a leletemet...

2014. márc. 26. 13:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Simán lehet ir-ed így is. Vannak akik könnyen teherbe esnek, de sajnos vetélés lesz a vége.
2014. márc. 26. 13:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem sem voltak tüneteim, mégis már az IR-nél is rosszabb értékeket mutatott a vérvétel. Nekem már IGT-t (csökkent cukor tolerancia) diagnosztizáltak.

Elkezdtem a 3-as kezelést, fogytam 10 kg-t, most már jók az értékeim, de baba még sehol.

2014. márc. 26. 15:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Két vetélés után tudtam meg, hogy IR-em van. Mindkét baba azonnal megfogant, ahogy akartuk, de gyerekünk még nincs. Szerintem az IR önmagában egy nagyon alattomos dolog, PCOS-el társulva ütközik ki tünetek formájában. Nekem sincs semmilyen tünetem az égvilágon, mégis ez van. Én is diétázok, sportolok és balzsamkörte+króm kombóval tartom szinten az inzulinomat. Az értékeim már rendeződni látszanak, de azért még van mit korrigálni. Keress fel egy endodokit, aki érti is a dolgát és kérj tanácsot tőle. Gyógyszeres kezeléssel hamar helyreállítható.
2014. márc. 26. 16:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Már szedem a gyógyszert majdnem fél éve, most lesz ujabb terhelés, hát nagyon kivancsi vagyok! Fogyni nem nagyon fogytam, bar elotte sem ettem rosszul :-( meglatjuk...koszi a valaszokat!
2014. márc. 26. 17:28
 5/8 anonim ***** válasza:

"nincsen egy jellegzetes IR-es tunetem sem ( nem szőrösödöm,nem hullik a hajam, nem zsíros a bőröm)"

Amiket felsoroltál, azok nem az IR tünetei, hanem a magas androgénszinté. Teljesen más a kettő.

Az IR tünetei inkább: evés után jelentkező hipoglikémia (remegés, izzadás, látászavar stb.), gyakori éhségérzet, édesség utáni vágy.

É a magas inzulinszint okozhat fejlődési rendellenességet.

Ha az értékeidet leírnád, többet tudnák mondani.

2014. márc. 26. 18:05
 6/8 A kérdező kommentje:

Ezert irtam: "Ugyancsak utalhat inzulinrezisztenciára az erős szőrnövekedés, mellette padig a depresszió és a fáradtság is, valamint az, hogy az érintett nem tudja kialudni magát, rossz a közérzete és belső nyugtalanság lesz úrrá rajta. Tünet lehet még a hajhullás is, amely miatt sok egyéb betegség mellett az inzulinrezisztenciának is fontos szimptómája lehet."

Lassan fel eve gyogyszeresen kezelve vagyok, ezert nem irom le a pontos ertrkeket, de pl az rgy ora terhelesen az inzulin szint 200 folott volt. Sem a nogyogyasz, sem az endokrinologusom nem allitotta ,hogy az IR miatt volt a veteles, bar lehetseges...

2014. márc. 26. 20:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom ezt honnan másoltad, de elég érdekes. Szerintem ezek nem IR tünetek, de mindegy.

Viszont a 200 feletti inzulinszint az tényleg nagyon durva IR.

2014. márc. 26. 21:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Házipatika.com de szerintem ne lovagoljunk ezen, nem ez volt a fő kérdés. Igen, köszönöm, tisztában vagyok vele!
2014. márc. 27. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!