Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Szülés 37-38 évesen - nem késő?

Szülés 37-38 évesen - nem késő?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 37 éves elmúltam, nagyon szeretnénk a férjemmel babát. Tavaly teherbe estem, de 3 hónaposan missed AB-al lett vége a dolognak... Van köztetek olyan, aki 37 éves kora körül szülte az első gyermekét? Az orvosok szerint ez még nem nagy kor, de félek, hogy a gyakorlat mást mutat.
2014. márc. 25. 18:41
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
8-as: bővebben?
2014. márc. 25. 19:04
 12/22 A kérdező kommentje:
5-ös és 7-es: és nem éreztétek úgy néha, hogy édesanyátok kicsit "öreg" a többi anyukához képest? :) Mert ez szok' lenni a késői anyukák másik dilemmája...
2014. márc. 25. 19:13
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

5. vagyok

de, éreztem ugy, ha gonoszkodni akartam, mondtam is neki, hogy nekem miért nincs olyan fiatal, csinos anyukám, mint x, y-nak, akit 17 évesen szültek :)

de ez kb. 12 éves koromig tartott, utána már hálát adtam az égnek, hogy az édesanyám okosabb, bölcsebb, nyitottabb gondolkodásu volt, ellentétben a barátaim, osztálytársaim szüleivel. kellö erkölcsi és érzelmi alapot tudott adni, ahhoz, hogy késöbb sikeres legyek. nem láncolt magához, nem volt maradi gondolkodásu.

2014. márc. 25. 19:36
 14/22 anonim ***** válasza:
6%
Az egy dolog, hogy nagyobb a kockázat a beteg gyerekre. De a gyereknek igen rossz lesz, hogy ilyen öreg anyukája van, majd tini korban. Én késői gyerek vagyok, éppen a saját tapasztalatomból, nem vállaltam gyereket 30 után.
2014. márc. 25. 19:56
 15/22 anonim ***** válasza:
37 evesen szuletett az elso gyermekem.Nagyon nagy elonye, h higgadtabb, nyugodtabb, turelmesebb, onfelaldozobb tudok lenni, mint fiatalon lettem volna. Hatranya, h fizikailag azert mar nem vaglk annyira topon, mint huszonvesen. Nem gondolom magam fiatal anyukanak , de ezzel egyutt bmkor vallalnam ujra
2014. márc. 25. 20:00
 16/22 anonim ***** válasza:

Én a másodikat 36 évesen, a barátnőm szintén a másodikat 39 évesen szültem/szülte. Egy "bajunk" volt mindkettőnknek: nehezebben viseltük a terhességet, mint az elsőnél 32, ill. 33 évesen :)

Ja, a lényeg: egészségesek a gyerekek, a terhesség nem volt problémás (nekem volt terhességi diabéteszem, de ez nem kortól függ).

Komoly orvosi okok miatt szültünk mindketten császárral (nem a korunk miatt), én nagyon gyorsan felépültem mindkettőből, a barátnőm meg átlagos idő alatt. (csak azért írom, hogy majd a császár miatt se izgulj, ha úgy kell szülnöd)

2014. márc. 27. 16:17
 17/22 anonim ***** válasza:

Mi is 37 évesek vagyunk, szeretnénk első kisbabát.

Későn találtunk egymásra.

Az mondják, a gyerek megfiatalít, kívánom, h. sikerüljön és sokáig éljetek szeretetben-egészségben!

2014. márc. 27. 20:35
 18/22 anonim ***** válasza:
Szia! Én 36 vagyok, és mi is az első babával próbálkozunk. Engem anyukám anno 34 évesen szült, ami akkor elég késői volt. Kiskoromban zavart, hogy az én anyukám annyi idős, mint másnak a nagymamája. (Bár, szerencsére nem látszik rajta a kor.) Mindig is mondogattam, hogy én fiatalon leszek anyuka. De sajnos nem jött össze. Egyébként most már kitolódott ez az egész.
2014. márc. 28. 21:22
 19/22 anonim ***** válasza:
Én a helyedben keresnék másik orvost és kivizsgáltatnám magam meg a párom is. Mielőbbi babázást!
2014. ápr. 3. 16:46
 20/22 anonim ***** válasza:
Ne legyen e miatt gondod! Dehogy késő! Ha egészséges vagy, nem lesz kockázata. Az pedig hogy nem húszéves a mentalitásod, még a kicsi előnyére is válik. Ne szorongj semmi miatt!!! Csodás dolog fontosnak lenni és fontossá válni! Én mondjuk fiatalon szültem, mert az élet úgy hozta, de sok barátnőm pont hasonló korban lett anyuka. Sőt, én is későn jöttem anyúnak, de ezt sosem éreztem.
2014. ápr. 11. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!