Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Más is nehezen viseli, vagy...

Más is nehezen viseli, vagy csak én nem vagyok elég türelmes?

Figyelt kérdés
Több, mint egy éve szeretnénk babát, de nem jön össze. Közben kiderült az IR és a PCO, ami miatt kezelés alatt állok, így most le is vagyunk tiltva a próbálkozásról, szeptemberben térhetünk rá legközelebb. Az eszemmel tudom, hogy így van rendjén, előbb helyre kell jönnie a ciklusomnak, csökkenni a súlyomnak, és ha minden készen áll a baba fogadására a pocakomban, akkor kezdhetjük. Közben a szívem meghasad, mert annyira szeretnénk... Hirtelen mindenki terhes lett körülöttem, ez sem könnyíti meg a helyzetet. Egy pozitívumot azért találtam: most lesz fél évem, hogy nem görcsölök rá a peteérésre, hőmre, nem csinálok ovulációs és terhességi teszteket :) Ti hogy éltétek meg?
2014. márc. 11. 13:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Őszintén? Kerültem mindenkit,aki terhes volt vagy arról kérdezhetett,hogy nekünk mikor lesz már.

Nem a legjobb megoldás,de nekem jobb volt kicsit begubózni,elbújni.

Pozitívuma,hogy a férjemmel nagyon sokat voltunk kettesben,a kapcsoaltunkra jó hatással volt. (mi is le voltunk tiltva hasonló okok miatt)

2014. márc. 11. 13:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon őszintén:irígy voltam minden terhesre és anyukára.Nekem az segített,ha saját magamra és terveinkre koncentráltam. Volt hogy előre vettem egy pici rugdalózót, később jól jött a szekrényből előhúzni :) Kitartás, tudom nagyon nehéz, de próbáld élvezni a mostani helyzetet, csinálj mindent amire a baba mellett már nem lesz annyi időd. Bármit ami érdekel és leköt.
2014. márc. 11. 13:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Engem is megviselt a várakozás, a sikertelen próbálkozással töltött hónapok, az állandó reménykedés és a csalódás... Így visszanézve nem lehetett egyszerű velem, én is "utáltam" mindenkit, aki bezzeg teherbe tudott esni. (Sőt, egyszer egy barátnőm, akinek már volt 2 lánya elmesélte, hogy előző héten volt abortuszon, mert megint becsúszott nekik egy baba - ott elbőgtem magam és faképnél hagytam, nem is szóltam hozzá hetekig, hogy ő miért, és én miért nem, mikor neki nem is kellett, én pedig vágynék rá...) Hú, nem volt egyszerű.

Lényeg a lényeg: tényleg élvezd ki az időt a pároddal, utána már nem nagyon lesztek kettesben, most el tudjátok mélyíteni a kapcsolatotokat, ilyenkor kell jó élményeket szerezni, amik majd feltöltenek később is. El fog repülni az idő szeptemberig, aztán elszáll majd az a 9 hónap is, aztán babázhatsz majd te is! :) Kitartás, minden rendben lesz! :)

Nekem egy blog olvasgatása is tök sokat segített, főleg ez a bejegyzés tetszett:

[link]

2014. márc. 13. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi 1 éve nem védekezünk. Nem hangolódtunk rá, nem számolunk, stb., csak hagyjuk, hogy megtörténjen, ami még mindig nem történt meg (mindig együtt vagyunk peteéréskor is). Ma kell megjönnie, kb. 1 hete voltam többször is rosszul, görcsöltem, szédültem és a hátam iszonyúan fájt, de azóta semmi... a menzim előjeleit sem érzem. Az első félévben nem ragaszkodtam még babához, addig nem zavart, hogy körülöttem már mindenkinek a 2. babája is megszületett, de most már én is ott tartok, hogy valahol rosszul esik... fáj picit a szívem. Face-en havonta megjelenik vmelyik ismerősöm az uh-os fotójával...én ilyenkor arra gondolok, hogy biztos valami gáz van velem. Hiába vagyok 25 éves és elvileg egészséges...valami nem stimmelhet. Úgyhogy már nekem is elfogyott a türelmem és mostanra tervezem a kivizsgálást.
2014. márc. 13. 15:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Mi 4 éve várunk babára, 1 éve lombikozunk / 3 sikertelen beültetés/ a sógornőm ez alatt 3 gyereket szült, és az 5 legjobb barátnőm tavaly szült. A hatodik pedig már a másodikon is túl van, a második véletlenül csúszott be!

Az élet szép!:)

2014. márc. 13. 18:22
 6/7 Picsusz ***** válasza:
Mi is 3 éve várunk a babára.Az összes ismerősömnek már van,vagy épp terhes.A szívem szakad meg mikor megtudom,hogy terhes valamelyik,csúnya ilyet írni,de irigykedek.Tudom,hogy ezt nem szabadna,és nekem is lesz egyszer,de nekik miért úgy,hogy elgondolják,és sikerül egyből,mi meg már 3 éve próbálkozunk sikertelenül.Ilyenkor magamat marcangolom,hogy mi a baj velem?(elvileg semmi).Miért van az,hogy annyira szeretnénk már babát,mindent megteszünk,és semmi.Próbálok nem rá görcsölni,de hogy agyilag kapcsoljak ki teljesen,az képtelenség.Szerintem más se tud!Próbálom én is mellőzni a terhes,gyerekes ismerősöket,mert annyira rossz,főleg hogy magyarázkodj,hogy nektek miért nincs már?Nem kezdem el mindenkinek ecsetelni a problémáinkat,gyorsan lezárom a "majd lesz" válasszal.Na ilyenek után kapcsolj ki!Közbe meg Istenem,miért nem sikerül már,mi a baj,miért velem történik ez?Nagyon nehéz.Vicces valamilyen szinten,hogy mikor próbálok nem rá gondolni,hirtelen valaki épp terhes lesz, a tv állandóan babás reklámokat nyomnak,neten babás képek mindenhol.Vagy csak most annyira kiélezett vagyok ezekre.Nem tudom,de nehéz.
2014. márc. 13. 23:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Unokanővéremék 7 éve próbálkoznak, már mindenen túl vannak és sajnos semmi.

Volt hogy tiszta depressziós volt, pszichológus járt. Majd elkezdte az agykontrollt, de az sem segített neki mentálisan feldolgozni a kudarcokat. Jött egy másik fázis, amikor már nem is akart, mert állítása szerint több ismerősénél a házasság a gyerekek miatt van válságban. Jobb lesz nekik ketten a férjével.

Most megint ott tart, hogy szeretne, de most nem olyan görcsösen.

2014. márc. 17. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!