Múltkor kaptam Clostylbegitet, beszedtem és most voltam ultrahangon. Egy másik doki rendelt ma, azt mondta korai még 1 év után a Closty kúra, ezért írt fel Rezia fogamzásgátlót 3 hónapra, hogy ez majd rendbe teszi a ciklusom. Teljesen össze vagyok zavarodva.
Miért kaptál clostyt? A fogigátló tuti nem old meg semmit.
2014. febr. 6. 22:36
3/14 Manka68 válasza:
Szia!
Nem csodálom hogy összezavarodtál, a két legrosszabb megoldást ajánlották neked.
A fogamzásgátló nem megoldás, csak az idődet fogod vesztegetni vele, és a clostit sem kúraszerűen kellene szedni.
Kivizsgálásra kellene menned endokrinológushoz (hormondoki), nődokinál átjárhatósági vizsgálat, hogy egyáltalán eljutnak-e a spermiumok a helyükre. És persze apát is kellene vizsgálni, mielőtt téged bármivel is kezelni kezdenek.
Ezt a két dokit, akinél eddig voltál, sürgősen el kellene felejteni. :-(
2014. febr. 7. 04:41
4/14 A kérdező kommentje:
Azért kaptam a clostyt, mert karácsonyra norcoluttal jött csak meg a menszeszem 55 napra. Akkor azt mondta a doki hogy nem valami aktívak a petefészkeim. Voltam endokrinológusnál, és most voltam másodszor 3. napi vérvételen. 4 hónapja volt az első, akkor azt mondta az endodoki hogy rendben vannak az értékeim.
2014. febr. 7. 05:16
5/14 anonim válasza:
menj el egy rendes endokrinologiai kivizsgálásra. a fogamzásgátló csak rontana rajta én annó 9 hónapig nem menstruáltam töle. ennyi idö kellett hogy ujra beinduljon. meddöságibe menj vagy endokrinologiára. Vlami hormon problémád van az biztos nagy eséllyel PCOS vagy pajzsmirigy probléma vagy prolaktin szont emelekedés. Ezt ki kell deriteni és ezt csak hormon vérvételböl lehet kideriteni fogamzásgátló nélküli ciklusban. Ezeke a problémák nem nögyóygászra tartoznak hanem meddöségin szakemberre vagy endokrinológusra. NEHOGY BESZEDD A FOGAMZÁSGÁTLÓT.....
2014. febr. 7. 07:41
6/14 anonim válasza:
Leírnád a 3. és 21 napi vérvétel eredményedet? Cukor és inzulin terhelésen is voltál már? Az nagyon fontos vizsgálat!
2014. febr. 7. 10:28
7/14 anonim válasza:
Szia!Ez nekem is fura, hogy amint megjött a mensid clostit kaptál. Nekem is volt olyan hogy nem jött meg, én is kaptam norcolutot, de aztán a fogamzásgátlót kellett szednem (diane 35), ami beállította, hogy rendes ciklusaim legyenek. Ez rendben is lett és miután abbahagytam meg is maradt a rendszeresség. Clostit én csak most kaptam, hogy nem jött össze abba (illetve nem nagyon akart megtapadni rendesen), bár ebben valószínűleg közrejátszik az is hogy nekem csak 1 petefészkem van, mert dermoid ciszta miatt az egyiket el kellett távolítani. Viszont a másik simán átvette a szerepét, hormonok rendben, mensi rendszeresen, peteérés van..... De nekem mielőtt felírta a clostyt megnézte nincs-e cisztám, mert akkor ez kizáró ok lett volna.
2014. febr. 7. 13:55
8/14 A kérdező kommentje:
Sziasztok!
Ez a 4 hónappal ezelőtti 3 napi vérvétel eredménye. A mostanit még nem kaptam meg, mert a dokinőnek megy az eredmény, én meg egy hónap múlvára kaptam időpontot hozzá.
21. napira nem kellett mennem, és semmilyen más vizsgálatom nem volt még.
Szerintetek jól döntök hogyha nem szedem inkább be a fogigátlót, és inkább az endokrinológusra hallgatok (bár ki tudja mit mond majd...)?
2014. febr. 7. 19:25
9/14 anonim válasza:
nem jelenik meg.
2014. febr. 7. 21:55
10/14 anonim válasza:
semmiképp ne szedj fogamzásgtlót, az tény amellett megjönne rendesen de ettöl utána még spontán ciklusod nem lenne ha már nem szeded és ovud sem tehát nem esnél teherbe csak elmenne megint pár hónap fölöslegesen. ráadásul PCOS mellett még ront is rajta ugy leállitja apeteflszkeket hogy utána hónapokig nem indul ujra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!