Hogyan kell hőmérőzni?
Minden reggel meg kell mérned a testhődet, lehetőleg digitális hőmérővel a nyelved alatt. Használhatsz higanyost is, csak akkor előző este rázd le. Fontos, hogy lehetőleg ez legyen az első dolgod. Készítsd a párnád alá, mert ha felkelsz, pisilsz, iszol stb előtte, akkor már változik a testhő. Ha tudod, reggelente kb. ugyanabban az időpontban mérd (aki dolgozik annak ez nem nehéz mert mindig ugyanakkor kel).
Az értéket vezesd papíron vagy a ciklus.hu oldalon online is van rá lehetőség regisztrációt követően.
Egy-két nap kihagyás nem baj de ha mindennap méred, pontosabb az eredmény. Az eredmény egy görbe, ezt értelmezni kell: a mensi alatt és a mensit követően a testhőd 36.-36.5 fok körüli. Az ovuláció napja előtti napon hirtelen leesik 35.5, 36 fok környékére. Sokak szerint ez már a leghatékonyabb napok egyike, de az ezt követő 4-5 napban, a teljes ovuláció alatt érdemes próbálkozni. A hirtelen leesés után fokozatosan napról-napra emelkedni fog a hőd 37, 37.2 köré. Majd a következő menstruáció alatt kb. 3 nap alatt ismét leesik a 36.5 fok köré, és minden kezdődik elölről. Ha a testhőd tartósan 37 fok felett marad (hetekig) akkor az már a terhesség egyik jele. (További infókat találsz a www.ciklus.hu oldalon
Szia! Az előző hozzászóló nagyon jól leírta a lényeget. Nekem is mindig az éjjeliszekrényen van a digitális hőmérő. 5.20-kor csörög az óra, rögtön a nyelvem alá teszem a hőmérőt. Hétvégén nem csörög az óra, de mivel nem vagyok egy túl jó alvó, többször felébredek, és nagyon sokszor hétvégén is meg tudom mérni a hőmet. Van úgy, hogy kb 5.35-kor sikerül megmérnem, de ennyi szerintem belefér.
A legfontosabb az, hogy mindig ugyanabban az időben, és ugyanott mérd! Én is ciklus.hu-n vezetem a hőmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!