Hogy kell hőmérőzni? Mi történik peteéréskor a hővel? És terhesség esetén?
Minden reggel, kb. azonos időben, még ágyban fekve kell hőmérőzni. Tehát szól a vekkel mondjuk 7kor, kinyúlsz az éjjeli szekrényre és beteszed a lázmérőt. Mindig ugyanott mérd, azonos körülmények között (pl. mindig szájban).
Peteéréstől fent van a hőd (ez csak pár tizeddel magasabb, mint az átlagos hőd), a menstruációkor pedig leesik. Ha időközben teherbe estél, akkor nem esik le a hő. Tehát ha nemvárt mensi napjáig és utána is fenn marad, és persze meg sem jön, akkor az már utalhat terhességre.
Minden nap ugyanabban az időpontban, reggel, mielőtt kikelnél az ágyból, lehetőleg ugyanazzal a hagyományos hőmérővel, ugyanott: szájban, hüvelyben. (nekem hónaljban is teljesen jól mutatta, teherbe is estem, de sokak szerint nem jó hónaljban)
A menstruáció 1. napjától mérd. (ezért nem ajánlom a hüvelyi mérést)
Minden nap feljegyzed. normál esetben a ciklus 3. és 14. napja között kb egyenes vonalat fog mutatni, ez az alahó. Persze 1-2 tizedes ingadozások lehetnek.
Aztán a peteérés előtt sokszor leesik a hő több tizedet akár, de ez NEM törvényszerű. nekem sosem esett le peteérés előtt.
Ha megtörtént a tüszőrepedés (általában hajnalban) amikor reggel megméred a hődet, az alaphődhöz képest fent kell lennie legalább 3, de inkább 4-5 tizeddel a hődnek. Ha ez ott fent is marad legalább 5 napig akkor valószínűleg megtörtént a tüszőrepedés, a peteérés. Legtöbb esetben a menstruáció első napjáig leesik a hő, ebből lehet következtetni arra, hogy meg fog jönni.
DE! Ez nem törvényszerű, sokaknak később ürül ki a horon, lassabban, így a meglévő menstruáció valamelyik napján esik le újra alaphőre a testhő.
Ha sokkal korábban esik le, a hő minthogy megjönne, utalhat progeszteronhiányra.
Ha menstruációd már késik és a hőd még mindig az alaphőd fölött van 3-4-5 vagy több tizeddel, lehet terhességre gyanakodni.
Soha ne másokhoz hasonlítsd a testhődet. A saját alaphődhöz képes kell testhőváltozásnak történnie.
Csak a szabályok betartása mellett mérvadó.
A túl cikkcakkos görbe PCO-ra utal, a túl alacsony 35-35,8-as alaphő pajzsmirigyproblémára.
EZEK nem diagnózisok, csak jelek, amik utalhatnak dolgokra!!!
2,5 év után az én sikeres terhesgörbém:
Ebből látszik, hogy hónaljban mérve is látszanak a hőváltozások.
Nekem 35 napos ciklusban fogant a 21. ciklusnapon.
Tehát a 28 napos ciklus a 14. napi peteéréssel szintén nem törvényszerű
Ma 18 hetes a pocakban.
Sok sikert!
Először is bocsi kérdező hogy ide írok.de láttam hogy a második válaszoló eléggé ért a hőmérőzéshez.
Kedves második ránéznél a görbémre?igazából én is ebbe a hónapba kezdtem.a pét későbbre húzta be.28 naposak a ciklusaim,és vasárnapra nem várom.köszi,és tényleg bocsi hogy ide írtam
Szia Kedves utolsó!
Bár nem a válaszoló vagyok, azért érdeklődöm. Írtad, hogy vasárnapra nem várod, történt valami azóta?
Szép egyébként a görbéd, 14-15-e körül volt ovulációd.
sajnos vasárnap reggelre megjött :(
ma van a menzeszem 3. napja.és még mindig 36.9 a hőm.
Kedves Utolsó!
Tegnap is akartam írni, de nem akartalak elkeseríteni. A görbéd alapján nem jókor voltatok együtt, és biztos voltam benne, hogy ebből nem lesz (most) baba. Javaslom, hogy használjatok ovulációs tesztet, azzal és a hőmérőzéssel jobban be lehet lőni a PÉ időpontját. Nagyon fontos, hogy a peteérés napján legyetek együtt (illetve az azt megelőző 1-2 napon), mert az életképes petesejtet csak így tudják elkapni és megtermékenyíteni az ondósejtek. Sok sikert, szorítok, hogy mielőbb sikerüljön!
Első voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!