Miért muszáj reggel hőmérőzni?
Kedves kérdező, a ciklus ellenőrzésére, az ÉBREDÉSI hőmérsékletet kell minden reggel mérni, lehetőleg azonos időben, ugyanazon a helyen, ugyanazzal a hőmérővel, min 5 percig, (tehát nem a hőmérő csipogásáig) a ciklus ELSŐ napjától. Ennek van értelme, mert így kapsz egy állandó viszonyítási alapú hőgörbét, ami követi a testedben zajló hormonális változásokat. Ezt biztosan nem befolyásolja mozgás, étkezés, fáradtság stb. Annak, amit te most csinálsz sok értelme nincs, de ettől persze még lehet, hogy sikerült a baba.:))
Ha esetleg mégsem jött össze, és szeretnéd hőmérőzéssel ellenőrizni a ciklusodat, akkor érdemes rászánni reggelenként azt az 5 percet, hogy értékelni is lehessen az eredményeket.
Szia!
Reggelente mértem a hőmet nekem peteérés előtt mindig leesett 36,5ről 36,2re és másnapra most 37,2 volt és onnantól kezdve nem is ment le csak egyszer 36,8 ig.
Szépen mutatja a görbe hogy mikor van peteérés és aznap apát el kell kapni :) Lehetőleg akkor rögtön mikor észreveszed hogy emelkedett. ha a baba sikerül akkor szépen beáll egyenesre a hőmérsékleted nem igazán ugrál 4-5 tizedeket. nekem 9 9 9 8 9 9 9 37,0 9 9 és az alaphőm 36,5 volt előtte
Szia!
Ne felkelés UTÁN, hanem ELŐTTE mérd meg!
Még a hőmérőt sem szabad lerázni, mert már annyi mozgás is meghamisítja az eredményt. Este bekészíted elérhető közelségbe, és amikor felébredsz, a lehető legkevesebb mozgással elhelyezed ott, ahol mérni szeretnél.
Másképp sajnos csak időpocsékolás a hőmérőzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!