A menszeszem nincs meg minden hónapban, van amikor 6-7 hónapaot nincs me. Az orvosom szerint igy is teherbe eshetek, de nem sikerül. Mit tegyek?
Szia. Ezt szimplán hormon zavarnak nevezik.. Nekem ilyen problémám van és a nőgyógyászom tanácsolta ez bizonyos gyógyszert szedését ami elősegíti a menstruáció havi ciklusát . Egyébként nekem volt olyan is ,hogy 1 kerek évig nem volt mensim.. Ezért fordultam dokihoz.. Azt mondta nincs okom agódni különösen de a gyógyszer használata igen fontos.. Mivel az ilyen nők esetében a menstruáció kimaradása sok-sok hónapig ..
Idővel meddőséget okozhat....
Szia! Mar valaszoltam Neked egyszer! :)
Velem 20 evesen kozolte a doki egy hormonvizsgalat utan hogy csak gyogyszeresen lehet gyerekem es valoszinu rogton elvetelek, ha nem szedek tovabbi gyogyszereket!
Ez marciusban volt, juniusban mar terhes lettem! Onnantol jott a stressz az ideg hogy minden oke legyen... 3* vereztem be, a Fiam egy igazi harcos a szuloszoban is megkuzdott az eleteert! Kibirta egeszsegesen itt van mar 4 eves...
Szules utan az amugyis szar hormonjaim felborultak teljesen 127 kilo lettem (pajzsmirigy alulmukodes es inzulinrezisztencia) ezzel a betegseggel az orvostudomany semmit nem tud tenni! Kiserleti nyulak vagyunk mind a pcos-sekkel kezenfogva!
Na mindegy!
Szedtem mindent amit kell tavaly februarban meddosegi plusz minden egyebb bajom kezelese mellett varandos lettem, minden happy gondoltam en erre jon a pofon majusban, hogy a betegsegeim miatt (velhetoen) fejlodesi rendellenessege van a babamnak, nem szulhetem meg mert valoszinu a korhazat se hagyhatna el ha tuleli a terhesseget es a szulest... 15 hetes voltam, mar mocorgott hozzam nott a gyerekem volt o is! Nem ecsetelem a szivem szakadt bele, hetekig siras lepten nyomon stb... Az idegeim tonkre mentek, elhajitottam minden gyogyszert mert a tudomany megis hagyta hogy beteg legyen a baba! Olyan szinten kezdtem mutet utan 2 hettel sportolni hogy az brutalis volt napi 3-4 ora kemeny cardio, gyuras stb! Szet hajtott a fajdalom szo szerint! Eltelt 2 honap es napra pontosan 28 napokra jott meg ez hatalmas meglepi lett nekem! Meggyozott a dokim a lelki fajdalmam egy baba enyhitheti ujra gyogyszer ujra baba, nincs szivhang (legalabb ot nem ereztem mozogni!)
Leirtam az egeszet, nem szedtem semmit kidobtam a bogyokat, de a hajtas, sport megmaradt! 27 kilo ment le. A babat feladtuk, boldogok voltunk parommal a rutin vervetelre mutet utan elmentem es minden ertekem a pajzsmiriggyel egyutt tokeletes lett! Meglepett! Kerdeztem a dokit hogy ez mi a szar? Ez az enyem tenyleg??? Es az eletmod valtas meghozta a 28 napos ciklust (szenhidrat dieta) es a normalis pajzsmirigyet is! December 15.en kellett volna megjojjon de nem jott elkonyveltem, hogy a pajzsmirigy megint rossz, lemegy a karacsony es megkeresem a dokim... Ez volt a terv!
25.en hajnal 3 kor arra a tudatra eszmeltem, hogy terhes vagyok... 26.an muszaj voltam patikat keresni, hazaertunk megcsinaltam es pozitiv! Minden fele kezeles bogyo nelkul csak kokemeny sport aran de helyrejottem es nem a meddosegi kezelessel lettem terhes!
Januar 1 en volt a dokim ugyeletes, aznapra behivott es egy 5 het 6 napos magzatot latott eros szivveressel (ami ritka ha ilyen koran mutathato is!)
Meg hihetetlen es fura! :)
De a tanulsagot levontam magamnak a helyes es helytelen donteseimet!
Egy vallasos ismerosom azt mondta hatalmas pofon aran tanultam meg az elettol (Istentol) hogy hogyan kell eljek es ne egy bogyotol varjam a csodat es az aldast es az egeszseges gyereket! Fel ev alatt a muteti allapottol visszajottem a makulatlan leletekig... A pajzsmiriggyel muteni akartak mar... Elutasitottam, mert feltem hogy meghalok es nem latom a Fiam felnoni!
Az en kalvariam 2009marciusatol kezdodott a Fiam 2010 marcius 20.an szuletett :)
25 vagyok :) az orvosok sokszor leirtak! De olyan nincs, hogy az eletemben nem en gyozok es dontok! Sajnos nagy pofont kaptam hogy rajojjek, magamnak en vagyok az elso mert ha nem igy van/ nem igy elek es mindenki foleg a Fiam fontosabb, mint en abbol baj van...
Mar tudom, hogyha jol vagyok (agyilag, testileg) csak akkor lehetek vele felnottkent! Csak akkor latom az unokam a dedunokam is! Csak ehhez onzonek kell kicsit lenni, amit rengeteg feleseg es csaladanya nem tesz meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!