Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » A menszeszem nincs meg minden...

Kiskope1234 kérdése:

A menszeszem nincs meg minden hónapban, van amikor 6-7 hónapaot nincs me. Az orvosom szerint igy is teherbe eshetek, de nem sikerül. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2014. jan. 6. 11:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
nekem áprilisba kimaradt. májusba megjött, júniusba kimaradt. augusztusba megjött, szeptemberben 5
2014. jan. 6. 11:42
 2/14 anonim ***** válasza:
szeptemberben 50 napra de megjött. Én hőmérőztem hogy tudjam mikor van peteérés, a rendszertelen ciklusok miatt. És be is vált, terhes vagyok :)
2014. jan. 6. 11:42
 3/14 A kérdező kommentje:
És ez a hömérözés hogyan mükidik? Légyszives ird le nek! Köszönöm
2014. jan. 6. 11:44
 4/14 anonim ***** válasza:
menj meddöségi kivizsgálásra. Biztos hogy hormon problémád van valószinüleg PCOS vagy az a legygakoribb manapság sajnos ami ezt okozza. Meddöségi szakemberhez vagy endokrinológushoz menj ha tudsz a legjobb lenne amens mentis intézet. sajnos sok orvos félre diagnosztizálja a PCOS-t.
2014. jan. 6. 11:53
 5/14 anonim ***** válasza:

Az egyik dolog, hogy nem esel teherbe, a másik, hogy kezeletlen hormonzavarral iszonyú magas a vetélési kockázat is. Tudom, átéltem. Menj el kivizsgálásra, ez nem játék!

www.mensmentis.hu

2014. jan. 6. 11:58
 6/14 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Ez igaz, ha 3-szor egymásután kimarad, akkor az nem normális. Ha volt a múltban olyan, hogy 6-7 hónapig nem jött meg de most már megjön csak ritkán meg összevissza, akkor az még a jobbik eset (nem derült ki számomra mi a helyzet). Ha nincs menstruációd, nincs peteérésed sem. Nekem azért 12 hónapból minimum 10 hónapot mindig volt, csak összevissza, hol 30 napra hol 50 napra.

A hőmérőzés: minden reggel ébredésnél egy digitális lázmérővel mért meg a nyelved alatti hőt. Ez legyen az első dolgod, mert ha sokat mozogsz, kimész pisilni, már változik a testhő. Próbáld mindennap ugyanabban az időben mérni, és vezesd az eredményét a ciklus.hu oldalon, online, vagy kézzel egy füzetben.

A mensi végétől a peteérésig kb. 36-36.5 fokos a testhő. Aztán ciklusközepén hirtelen leesik akár egy egész fokot is. Ezen a napon és az ezt követő pár napban van peteérés, ekkor ajánlott az együttlét. Ilyenkor fokozatosan nő a testhő, 37 fok felett van, és ott is marad a köv. mensiig. Kivéve ha terhes vagy mert akkor végleg fent marad :) a ciklus.hu oldalon le van írva és mintát is találsz, hogy milyen egy átlagos diagram.

2014. jan. 6. 12:07
 7/14 anonim ***** válasza:

Szia nekem ev is volt olyan hogy kimaradt!

Nogyogyasz, hormonpanel es biztosan hormonalis problema!

Nekem nem volt peteeresem plusz azok a hotmonok is erositest kertek amik a baba megtartasat segitik! A hormonzavarral valoszinubb a veteles es a pajzsmirigy bajjal a magzati betegseg is!

Nekem tavaly fejeztek be terhesseget 15 hetesen mert a picinek nem volt nyaka... Testi rendellenessege volt!

Ne jatsz vele! Keress egy jo nogyogyaszt!

2014. jan. 6. 12:20
 8/14 anonim ***** válasza:

Ha fél évig nincs menstruációd, az azt jelenti, hogy peteérésed is csak kétszer van egy évben, tehát mindössze két olyan nap lehet egy évben, amikor teherbe eshetnél.

Próbálj minél kevesebb finomított cukrot és fehérlisztet tartalmazó dolgot enni, (szénsavas üdítők, édességek, péksütik helyett zöldség, husi, gyümölcs!)és próbáld ki a cickafark-palástfű teakúrát - ez segít rendbe rázni a ciklusod.

A hőmérőzéshez nagy segítség, ha regisztrálsz a www.ciklus.hu oldalon, ott olvashatsz is bővebben a módszerről, meg vezetni tudod magadnak a táblázatot, kirajzolja neked a grafikont, kinyomtathatod, hogy megmutasd a nőgyógyászodnak, stb. nagyon hasznos.

Mindezek mellett azonban keress fel nőgyógyászt és konzultálj vele, mert ez a 6-7 hónap tényleg extrém.

2014. jan. 6. 13:57
 9/14 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Endokrinológushoz kellene menned, ő a hormondoki.

Rendszertelen mensessel csak nagyon kicsi az esély a babára, és ahogy egy előző válaszoló is írta, ha tényleg PCOS és pajzsmirigyprobléma áll a háttérben (nagyon gyakori mindkettő), akkor a vetélés és a fejlődési rendellenesség esélye is jóval nagyobb.

Ne nőgyógyászhoz menj ezzel, nekik nem ez a szakterületük, nem értenek hozzá, gyakran félrekezelik vagy egyáltalán nem kezelik a hormonproblémákat, csak a szerencsére bízzák.

2014. jan. 6. 17:38
 10/14 A kérdező kommentje:
Mostmár mégjobban félek elmenni kivizsgáltatni magam!! Mi van akkor ha azt mondják hogy nem lehet gyerekem ?! :(
2014. jan. 7. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!