Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Lehetséges, hogy azért nem...

Lehetséges, hogy azért nem esem teherbe, mert nem tudok eleget enni és sovány vagyok?

Figyelt kérdés

43 kg vagyok és 155 cm magas kb. Reggeli: 1-2 szelet kenyér, pékárú. Ebéd: Valamilyen leves, és általában tésztaféle hússal, vagy grízes tészta, káposztás tészta, Vacsi, szintén pékárú, vagy krumpli, virsli, tegnap pl tejbedara volt ilyesmik.

Dolgozom, takarító vagyok és sok helyen kell cipekednem, felmosóvödörrel mászkálnom, mert lépcsőházakat is kell takarítani, felmosni, szemetet cipelni, és kb 10 km-t kell egy nap biciklizni (maximum összesen). Lehet ez a bibi?

Nőgyógyász is elkezdte a kivizsgálást közben, de Ő inkább megvizsgál. Szerintetek?

2013. nov. 28. 13:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Manka!

A tejbegríz, ha reggeli italból készült akkor sajnos értéktelen. A hús sem mindegy, h sertéscomb vagy csirkeszárny. A krumplival rizzsel semmi gond nincs, ha van mellette értékes feltét, pl. egy szelet csirkemell. De ha rántott parizer a féltét vagy sült virsli, akkor sajnos nem sok tápanyagot juttat a testébe egy iylen abéddel.

2013. nov. 29. 18:40
 12/18 anonim ***** válasza:
4/11 vagyok. A magyar nők legalább fele nem nyers zöldségeken és párolt halon, csirkemellen él, sokan inkább Mekdöncis kaján, vagy pizzán, mégis teherbe esnek. Az ételek amiket a kérdező írt, szerintem teljesen átlagos ételek, igaz hogy nem sok benne a főzelék, de nem is olyan katasztrófa. Én még mindig azt mondom hogy nem ez az oka annak hogy nem esett teherbe, sokkal inkább a balszerencse, vagy valami más egészségügyi probléma, de ezt csak orvos derítheti ki. Nem kellene piszkálni azzal hogy mit eszik, én is éltem anno kevés pénzből, és volt hogy napokig vajas-párizsis szendvicsen éltem mert erre futotta. Ja és nem lettem tőle meddő... Kedves kérdező, menj orvoshoz! Tényleg nem vagy TÚL sovány, a BMI-d 17,9, igaz hogy a sovány kategória, de egy 170 cm-es, 50 kg-os nő vékonyabb, és elég sok ilyet ismerek, gyermekes anyukák.
2013. nov. 29. 19:45
 13/18 anonim ***** válasza:
Igen, persze, az afrikai éhezők is szülnek. Nem biztos, h ettől nem esik teherbe. Én csak azt mondtam, h nem árt ere is odafigyelni, nemcsak a teherbeesés miatt, hanem úgy általában is.
2013. nov. 29. 20:32
 14/18 anonim ***** válasza:
Én is vékony vok, mégis sikerült teherbe esnem. Szerintem máshol lesz a probléma. Esetleg hormon gond, vagy petevezeték-elzáródás is okozhat gondot. Van peteérésed?
2013. nov. 30. 14:01
 15/18 A kérdező kommentje:
Azt nem vizsgálta a doki még, mert közbe szétmentünk, de tényleg érdekelne, hogy 2 évig, miért nem sikerült.
2013. dec. 1. 09:06
 16/18 Manka68 ***** válasza:

Ezek szerint gyakorlatilag semmiféle kivizsgáláson nem voltatok. Gondolom a párod sem volt andrológián. Simán lehet, hogy vele van a gond, nem is veled. :-)

Ha mégis kíváncsi vagy, hogy teherbe eshetsz-e, menj el rendes kivizsgálásra. Első körben endokrinológushoz hormonokat nézetni(hozzá mindenképpen érdemes lenne, nem csak a termékenység miatt, hanem a vékonyságod miatt is, sima teljes vérképben nincsenek benne azok a dolgok, amiket endodoki vizsgál), aztán nőgyógyászhoz petevezeték átjárhatósági vizsgálatra. Esetleg gasztroenterológushoz, hátha valamilyen ételallergia miatt vagy ilyen vékony.

Ezekből többnyire kiderül mi a gond. Ha nem találnak semmit, akkor nem veled van a probléma, és egy új kapcsolatba már nyugodtan vághatsz bele. :-)

A tejjel kapcsolatban : nem kötelező a fogyasztása, nem lesz semmi baja tőle az embernek, ha kihagyja. :-)

Laktóz intoleráns lévén nem iszom, és nem is ihatok, mégsincs tőle semmiféle hiányom. Vérképem bizonyítja. :-)

Hogy mi a gond a krumplival, rizzsel? Kb annyi, hogy szénhidrátbomba mindegyik, IR-eseknek tiltólistás például, de te kérdező nyugodtan eheted, lemozgod simán. :-) És a sertéscombbal tényleg nincs semmi baj. :-)

Nem az étkezési szokásaid miatt nem estél teherbe. Edd nyugodtan azt, ami jól esik, de kivizsgálásra mindenképpen érdemes lenne elmenned.

2013. dec. 1. 14:41
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem vagy "sovány". Normális a súlyod. Nőkénél az IDEÁLIS magasság cm-ben mínusz 110, azaz nálad 45 kg. +/- néhány kg teljesen nomális.

Az sem igaz, hogy ettől a kajától el kéne híznod. Ha valaki kevesebbet kalóriát visz be, mint a napi kalóriaszükséglete, bármit ehet, cukrot és zsírt is, nem fog elhízni. Ha valaki többet eszik, az lehet "egészséges" dolgokból, elhízik.

Nálad extra magas a fizikai igénybevétel, ha abbahagynád a mozgást, te is híznál.

Az adagoktól is függ, ha kis adagokat eszel, szintén nem fogsz hízni, bár őszintén szólva az 1-2 szelet kenyér teljesen normálisnak tűnik.

Nem jó, hogy nem eszel gyümölcsöt (legalább nyers zöldségeket egyél akkor), de egyébként teljesen átlagos a táplálkozásod.

Nyilván lehetne jobb is, de ilyen kevés pénzből az ember nem válogat.

2013. dec. 8. 00:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Itt senki nem mondta, h biztos azért nem esik teherbe, mert nem jó dolgokat eszik. Ezt csak a kérdező feltételezte.

Én pl. azt mondtam, h amit fentebb leírt, hogy miket eszik, csak mennyiségileg elegendő. Minőségre nem.

2013. dec. 8. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!