Lehetséges, hogy azért nem esem teherbe, mert nem tudok eleget enni és sovány vagyok?
43 kg vagyok és 155 cm magas kb. Reggeli: 1-2 szelet kenyér, pékárú. Ebéd: Valamilyen leves, és általában tésztaféle hússal, vagy grízes tészta, káposztás tészta, Vacsi, szintén pékárú, vagy krumpli, virsli, tegnap pl tejbedara volt ilyesmik.
Dolgozom, takarító vagyok és sok helyen kell cipekednem, felmosóvödörrel mászkálnom, mert lépcsőházakat is kell takarítani, felmosni, szemetet cipelni, és kb 10 km-t kell egy nap biciklizni (maximum összesen). Lehet ez a bibi?
Nőgyógyász is elkezdte a kivizsgálást közben, de Ő inkább megvizsgál. Szerintetek?
Szerintem ha a ciklusod rendben, van peteérésed, és a pajzsmirigyed is oké, akkor nagy gond nem lehet. A soványság akkor probléma, ha annyira kimerül a szervezeted, hogy a hormonháztartásod is felborul, és így megzavarodik a ciklus. Pl. sok anorexiában szenvedőnek egyáltalán nincs ciklusa.
Pont olyan alkat lehetsz, mint én, magasságunk, súlyunk elég hasonló. Elsőre összejött nálunk a baba, és gyakorlatilag panaszmentes terhességem volt, és egy elég gyors, komplikációktól mentes szülés. Normál súlyú, teljesen egészséges baba.
Minőségi éhezésnek hívják. A leírás alapján rengeteg üres kalóriát, szénhidrátot viszel be, de alig látok zsiradékot, fehérjét (minőségi fehérjét, a virsli messze nem az!), zöldséget, gyümölcsöt. Szerintem több nyomelem és vitamin egyszerűen hiányzik belőled.
Egy teljes vérkép nem ártana, mert gyakorlatilag szeméttel tömöd magad - ez a hormonháztartást is meg tudja borítani.
Nekem is az tűnt fel, h hülyeségeket eszik. (Grízes tészta, kenyér, virsli, tejbegríz)
Hol vannak a húsok, tejtermékek, zöldségek, gyümölcsök, nyers dolgok, tojás, gomba, stb?
az utolsó 2 felvetés jogos.
Nem is az számít igazán, hogy mennyit eszel, hanem hogy mit.
Rizs, hús, halak, zöldségek, vitaminok, túró, egyéb tejtermékek, gabonafélék...
Reklamáltátok a tejterméket, húst és gabonaféléket a kérdezőnél. A tejbegríznél mi a tejtermékebb, gabonafélébb? :-)
Húst is eszik, írta az ebédhez. :-)A rizs semmivel sem jobb a krumplinál. :-)
Tény, hogy szénhidrát bombákat eszik, de ezzel pont hogy el kéne híznia, nem soványnak lenni.
Én is 155cm vagyok. Ha én mind végigenném, amit a kérdező írt, nem 43, hanem 143kg lennék.
Kell az a kivizsgálás, nem az étellel lesz a bibi. :-(
Persze, lehet vitamin és nyomelem hiánya, de nem ettől sovány.
A mozgás sem árt neki, a biciklizés kimondottan egészséges, és a 10kg cipekedés sem katasztrófa. Mondjuk ha összejön a baba, célszerű lenne azonnal könnyebb munkára váltani, ha megoldható.
Pajzsmirigy túlműködés például okozhat kóros soványságot, sok szénhidrát bevitel mellett is. De a kivizsgálás majd kideríti mi a gond. :-)
Többször is csináltak teljes vérképet, minden normális volt. Gyümölcsöket nem szeretem, nem tudom mi az oka, szoktam enni, talán havonta.
Miket kéne ennem, hogy legyen is rajtam és energiám is legyen. Sajnos elég nehéz anyagi helyzetben voltam, és 15 ezerből kellett kijönnöm. Most is ez a helyzet fennáll. Jelenleg nincs párom, de szerettünk volna babát, lehet ezért is ment gallyra az egész? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!