Ha pont azon a héten fogant, amikor alkoholizáltunk, "zöldeztünk" rengeteget veszekedtünk, bőgtem szinte napi szinten, az éhségtől nem egyszer rosszul lettem és erre egy hétre pont olyan antibiotikumot szedtem, ami kimondottan magzatkárosító?
persze pont mindez után már minden normális volt, józan életmód, nyugodt lelkivilág, normális étkezés, a stressz mondjuk nem maradt el, de szóval ekkor nem is voltunk együtt.
Kérdem én. egészséges lesz ez a baba? jelenleg persze sem vérvizsgálat, sem ultrahang nem mutat semmi rosszat, dehát akkor is...
Az antibiotikum ilyen korai szakaszban nem oszt, nem szoroz. Ha DNS szinten károsodott esetleg, akkor úgyis elmegy a terhesség az első három hónapban.
De valószínűbb, hogy nem okozott semmit. Akkor még nem volt magzat, csak szedercsíra, a te szervezetedtől teljesen elkülönülve.
az első hat héten a mindent vagy semmit érvényesül,így szokták mondani a dokik...
Amúgy én abban a két hétben éltem majdnem így(gyógyszert nem szedtem,erről az orvost kérdezd meg),és van egy egészséges 2,5 éves kislányom.
Ha most már egészségesen élsz, akkor nagy valószínűséggel nem lesz gond. Egy 4D UH-ra azért elmennék a helyedben.
Magzatkárosító terratogén antibiotikum nem létezik. A magas láz viszont magzatkárosító lehet, okozhat velőcsőzáródási rendellenességet.
Az első pár hétben még az alkohol, meg éhezés nem olyan nagy probléma, mert közvetlen kapcsolat nincs köztetek, értem ezalatt a véráram kapcsolatát. Kb. a 21. napon indul meg az anyai és magzati véráram közötti tápanyagcsere. A méhlepény pedig végleges formáját a 14-16 héten éri el.
szedercsíra...:) ezek a szavak..
köszi a megnyugtató választ
csak belegondolva ilyen petesejtből meg hímivarsejtből valami...nekem olyan netzesen hanzik :(
nektek is köszönet
mindenesetre örültem volna, ha épp a nagy szerelmes, minden gyönyörű időszakban fogant volna
A petesejtkészlet már magzati korban kialakul a nőknél, csak csendben megvárja az ivarérett kort, mire elkezd kiválni a petefészekből és megtermékenyíthetővé válik.
Tehát már magzati korodban megvolt az a petesejt, amiből most lett az embrió.
A párod spermája más kérdés, az kvázi frissen termelődik, theát ott nagyobb az életmód miatti DNS károsodás lehetősége.
#2 a kislányhoz gratulálok!
mikortól lehet megállapítani, hogy kisfiú, vagy kislány?
Hű hát hol is kezdjem
én gyógyszert szedtem terhes lettem mellette, sőt a párom akkor éppen elég ittas állapotban volt mikor fogant a lányom
én napi 2 doboz cigit szívtam
pont ezért hagyott el az exem, mert nem bírta volna elviselni ha beteg lesz a gyerekünk,ő azt akarta vetessem el
Hála égnek, Isten meghallgatta az imáim, és egészséges 3 és fél éves kislányom van
De, hozzá kell tegyem, hogy bármely életszakaszban előjöhet valami betegség, tehát ha egészségesen születik sem garantált hogy később nem lesz baja
Az enyém hiperaktivitás jeleit mutatja, de majd későbbiekben derül ki hogy tényleg hiperaktív-e, főleg ha majd iskolás lesz
hát akkor te sem voltál egyszerű :)
kezdek tényleg megnyugodni valahol, mert ugye az egész környezetem viszont az - az előre megtervezzük, méregtelenítő kúrákkal egybekötött, céltudatos racionális gyermekvállaló
nálad is, nálam is bízzunk akkor a legjobbakban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!