Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Lehet még kisbabám? Többi lent

Lehet még kisbabám? Többi lent

Figyelt kérdés

3 éve próbálkozunk. Jövőhónapban megyünk inszeminációra. Lelkileg idegileg már teljesen kiborultam. Elvileg minden rendben van mindkettőnkkel. Annyi hogy nekem pajzsmirigy alulműködésem van gyógyszert szedek rá de az orvosok szerint ez nem akadálya a babának. A tüszőmre is kapok injekciót hogy nagyobb legyen. Most gyógyszer nélkül volt 24 mm-es.

25 éves vagyok nagyon vágyunk már egy kicsire. Az ismerőseimnél sorra jönnek a babák. Aminek örülök de belül bánt h más kigondolja és máris terhes. A szomszédba is olyan lakik alig élnek meg és ott a gyerek. Mi meg fel tudnánk nevelni és már nagyon akarjuk.

Mit lehetne még tenni?

2013. okt. 7. 11:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
nem tudsz mást tenni csak csinálni a kezelést és ami még dfontos az a pozitív hozzááláás. Terheléses inzulint is néztek nálad? csak mert a pm alulműködés gyakran jár PCOS-sal. AZon meg felesleges idegeskedni hogy kinek sikerül és kinek nem. Mi 4 éve várjuk kis csodánkat azóta ha nem született 20-30 baba a környezetemben 1 sem. Persze sokaknak elsőre vagy ugy hogy nem is akarták. Sajnos ilyen az élet. De nekik meg mással kell megküzdeni, nekünk sajnos ezzel.
2013. okt. 7. 11:22
 2/14 A kérdező kommentje:
És te hogy bírod 4 éve? Engem nagyon felőröl. Nálatok mi a baj?
2013. okt. 7. 11:27
 3/14 anonim ***** válasza:

egy terheléses cukor-inzulint csináltatnék, ha eddig még nem nézték. Mellesleg nekem is ezzel együtt járt a pm alulműködés.

Mi is több, mint 4 évet vártunk a babára, és a végén derült ki ez a banális ok... A magas inzulin (a cukron nem feltétlenül látszik) totálisan akadályozta a megtapadást...

Ne azzal foglalkozz, hogy kinek mikor születik babája :) Tudom, nagyon-nagyon nehéz, de ezt csak így lehet végigcsinálni.

2013. okt. 7. 11:39
 4/14 A kérdező kommentje:
És a terheléses vizsgálatot ki csinálja? Kitől kell kérni beutalót?
2013. okt. 7. 11:43
 5/14 anonim ***** válasza:
nőgyógyász vagy belgyógyász (endokrinológus)
2013. okt. 7. 11:44
 6/14 A kérdező kommentje:
A cukrom a vér alapján rendben van. Nem tudom ez a terheléses vizsgálat más?
2013. okt. 7. 11:44
 7/14 Manka68 ***** válasza:

Szia!

A pm alulműködés pedig rendesen megnehezítheti a babásodást. :-(

És ahogy az előző válaszolók is írták, terheléses cukor és inzulin vérvételt érdemes lenne csináltatnod. Úgy tudom az inzulin vizsgálatot nődoki nem is kérheti, csak endokrinológus, és az eredményt is csak ő tudja rendesen értékelni.

Megkérdezhetem, milyen volt a pajzsmirigy eredményed és mit szedsz rá, mennyi ideje? Milyen most a gyógyszerrel?

Bocsi, hogy ennyit kérdezek, segíteni szeretnék, ha tudok!

2013. okt. 7. 17:04
 8/14 anonim ***** válasza:
a cukor nem mérvadó, ha az is rossza akkor már nagyon súlyos az inzulin rezisztencia. A terhelsénél az inzulin a alények kell 0 perces, 60 perces és 120 perces vérvétel hozzá. Szomoórű hogy a meddőségin ezt nem nézték meg és igy akarnak inszemet már. Azt hittem már rájöttek a meddőségikben hogy ezt is ki kell zárni az elején, ezekszerint sajnos nem. Ez a leggyakoribb meddőségi ok manapság. Ez olyan mintha átjárhatósági nélkül kezdenék a stimut.
2013. okt. 7. 17:13
 9/14 anonim ***** válasza:

Sziasztok.---Manka:Pajm.alulműködés adatait-határértékeit tudod?tudjátok?

ha valakinek nem jó vmi hormonális gyógyszert írnak fel?szedésével meggyarapszik a súly?

Nem tudom fogalmam nincs.Köszi

2013. okt. 8. 11:36
 10/14 Manka68 ***** válasza:

Szia!

TSH-nak kettő alatt kell lenni, de az 1 körüli érték az ideális. De a doki nem csak az értékeket nézi, hanem a tüneteket is, amit okoz, ehhez állítja be a gyógyszert.

Pontosan azt tartalmazza a gyógyszer, amit a pajzsmirigy nem tud előállítani, és inkább súlycsökkenés várható tőle, nem gyarapodás, mivel az alulműködés tünetei közé tartozik a hízékonyság is.

2013. okt. 9. 04:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!