5 hónapos kisbabám eddig 9-kor elaludt, és reggel 7-kor kelt. Mostanában 5-kor felébred, és ez szokatlan. Nem sír, csak nyüszög, és gagyog. Eddig nem etettem meg, cumival nagy nehezen visszaaludt fél 7-ig. Ez a fogzás miatt van?
Anyatejes. Gondoltam arra, hogy esetleg már nem elég tápláló a tej.
Első baba, még tapasztalatlan vagyok ebben :-(
ezt csinálja az én kisfiam is, bár ő 4 hónapos, és este héttől reggel 7-8-ig alszunk általában... amikor még 4-5 körül világos volt, akkor bezzeg aludt, most meg arra ébredek, hogy játszik a kiságyában :) na, én ilyenkor magam mellé rakom, cicire teszem, ha meg nem kéri, akkor a takarómmal (légáteresztő pléd, amivel nem lehet betakarni - mert ugye ezzel ijesztgetik az anyákat, hogy a takarótól megfullad a baba!) szóval a takarommmal bebugyolálom, hogy ne kalimpáljon... és vissza alszik velem pár perc alatt :)
én nem tudom miért csinálja, de ez a módszer nálunk beválik a visszaalváshoz.
ha anyatejes és igény szerint eteted, akkor bőven lesz és van is tejed, nyugodj meg :) ha nem gyarapszik a gyerek, meg evés után sír, akkor lehet kevés, de nem hinném, nyugodj meg ! :)
"3-as"
amúgy nekem is anyatejes, az este héttől reggel hétig alvásban azért van pár felébredés, vagy szomjas, vagy éhes, én adok neki cicit, volt, hogy 6, sőt 8 órát is aludt egyben persze, de az, hogy kajáért mikor ébred, az nem a tej zsírosságától függ, inkább, hogy mennyit evett korábban, növekszik-e, szomjas-e, stb...
a szervezeted tökéletes szerkezet, a szükséges tejet előállítja, ha nem eszel eleget, akkor is megcsinálja a gyereknek a növekedéshez szükséges adagot! (ez a fajfenetartás, a biológia csodálatossága, naná, hogy az utód táplálása elsődleges.
minden olyan természetes, csak a mai információs társadalom nem figyel a természetességre és az ösztönökre, és nem hisz abban, ami már több ezer éve működik.
a cici az anya és a baba is tökéletesen működik, amíg valami mesterséges bele nem avatkozik (esti teáztatás, cukros lötty adása, TÁPSZER adása...) - de ezt kevesen hiszik el, mert az orvosok érdeke a tápszer, mert valakinek nagyon a tápszer eladás az érdeke...
csak úgy tégy, ahogy az ösztöneid diktálják.
KÍNÁLD NEKI A CICID HA FELKEL, HA NEM KELL NEKI, AKKOR ÚGYIS ELFORDUL! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!