Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Fogzás » Mit tegyek, hogy végre aludjon...

Manócskaah kérdése:

Mit tegyek, hogy végre aludjon a kisbabám?

Figyelt kérdés
Van egy 9hónapos kislányom, aki fogzik, és 2hónapja nem alszik éjszaka. Előtte sem aludta végig az éjszakát soha, de ez már brutális méreteket öltött.15-20szor felkel egy éjszaka, és már mind ketten teljesen kivagyunk merülve. Nappal hisztis mert nem piheni ki magát. Orvosnál voltunk, laborba küldött minket de ott semmi nem derült ki. Minden eredmény jó lett. Mit tanácsoltok? Van erre valami hatásos szer vagy praktika? Nagyon várom a segitő válaszokat, egy kétségbeesett anyuka.
2013. szept. 15. 08:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Eddig mivel próbálkoztatok? A Nurofen legtöbb esetben segít, mert nem csak fájdalomcsillapíó, hanem gyulladáscsökkentő is. A Dentinox gél is sokaknak segített már.
2013. szept. 15. 09:01
 2/11 A kérdező kommentje:
A nurofent és a dentinox gélt is próbáltuk.Nurofent egy két óráig csillapitotta a fájdalmát,de aztán minden kezdődőtt előről...Olyan sűrűn meg nem akartam neki adni.Probáltuk már a panadolt az algoflex babyt,viburcol kup.Semmi nem használt.JA és a cataflam cseppeket is.Most chamomilla vulgárist adok neki,2napja,de mintha felerősödtek volna a tünetek,és rosszabb minden mint volt.kétségbe vagyok esve.NEki sem jó hogy nem alussza ki magát:(
2013. szept. 15. 09:08
 3/11 anonim ***** válasza:
Vizet próbáltál neki adni? Lehet nem is fáj a foga. :)
2013. szept. 15. 09:12
 4/11 A kérdező kommentje:
Minden ébredésnél kap teát.iszik pár kortyot és visszaalszik.Csak a gond az hogy 15perc mulva ujra felsir.és ez megy egész éjszaka...Éjjel 1kor és hajnal 5kor is tápszerezik még.
2013. szept. 15. 09:22
 5/11 anonim ***** válasza:
A homeós bogyók mielőtt használnak, előtte pár napig felerősítik a tüneteket. Tudom, ez most nem vigasztal, de a Chamomilla használni fog, pár nap és jobb lesz hidd el!
2013. szept. 15. 15:11
 6/11 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy most le leszek szólva, de amikor nálunk már semmi nem segített, akkor jött az együtt alvás. Így nem kellett az ágyból kikelnem 20-szor, hozzáteszem, már úgy ki voltam merülve, hogy nem is tudtam volna. A kisfiam is sokkal jobban aludt, de ha meg is ébredt, hamar megnyugodott és visszaaludt. 2 éves korára kint volt mind a 20 foga. Utána nem sokkal újra az ágyában aludt, minden gond nélkül.
2013. szept. 19. 16:31
 7/11 anonim ***** válasza:

2 hónapig egyfolytában nem fogzik sztem...inkább beállt rá, hogy felkel..

én megértem az utolsó válaszadót, mert mi is voltunk ebben a szituban annó, de én nem őt hoztam az ágyunkba, hanem én feküdtem az ő ágya mellé a földre.

A homeós cuccok először erősítenek, utána hat valamennyit...

Lehet mozgásfejlődési ugrás is+fogzás+szeparációs szorongás...nem akarélak elkeseríteni, de nekünk is 8 hó körül kezdődött, és eltartott 1,5 éves koráig, míg nem tudott stabilan menni...Tök kikészültünk.

De akkor abbamaradt, abbahagyta a tápit is éjjel, és végigalussza az éjjeleket.

Kitartást!

2013. szept. 19. 16:59
 8/11 JnéHN ***** válasza:

Orvos tud felírni ecsetelőt anesthetica a neve, ami lidocaint tartalmaz. Ez nagyon jól csillapítja a fájdalmat.

Ha felkel éjszaka, bekenem vele és alszik szépen. De ezt csak 3x lehet alkalmazni egy nap

2013. szept. 19. 17:18
 9/11 anonim ***** válasza:
én nemrég kaptam egy tippet: Osanit golyócska, homeos cucc, német import- egy-két patikában lehet csak kapni, de az egyiknek van webshopja is, én onnan rendeltem - igaz, nem két forint volt, de azért nem is horribilis. Előnye, hogy nem csak chamomilla, hanem másik 5 féle is van benne, és ez a koktél azt mondják nagyon hatásos. Keress rá a neten. Nekünk is bevált, bár még csak az elején vagyunk és nem is volt vészes..még :)
2013. szept. 19. 19:42
 10/11 anonim ***** válasza:
9-es vagyok: [link] ezen a linken találsz infót arról, hogy mely homeos szer lehet megfelelő, mert a chamomilla nem mindig a legjobb
2013. szept. 19. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!