Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Szégyellem ezt az érzést. Más...

Szégyellem ezt az érzést. Más is érez így?

Figyelt kérdés
PCOS vagyok, folyik a 3-as kezelés, de még arrébb van a babatervezés, viszont nagyon vágyunk rá. Valahányszor kiderül egy ismerősömről, hogy babát vár, napokig a hatása alatt vagyok, és azon gondolkodom, ők miért érdemlik meg, és mi miért nem?! Ti is éreztetek így? Ez csak akkor fog megváltozni, ha terhes leszek?
2013. szept. 26. 22:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Én is így érzek, nem vagy egyedül!
2013. szept. 26. 23:36
 2/8 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem a gondolkodasodban ott a gond, hogy a gyerek nem azert szuletik, mert a szulei "megerdemlik" ot. A gyerek ilyen szempontbol nem egy ajandek valamiert, amit tettunk vagy gondoltunk az eletunk folyaman... Ha ezt sikerul elfogadnod, akkor mar jo uton vagy afele, hogy elfogadd masok terhesseget is. Es igen, vsz akkor fog valtozni, ha neked is kesz gyereked. Szoritok, hogy gyorsan sikeruljon.
2013. szept. 26. 23:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Igaz én nem vagyok PCOS, vagyis még nem derült ki, hogy az lennék. De lassan 1éve próbálkozunk már. Szerintem a megoldás, hogy az ember lefoglalja magát olyan dolgokkal, amik boldoggá teszik! Ha megvan a gond, akkor a kezelés úgy is megy, viszont nem szólhat erről minden pillanatunk.
2013. szept. 26. 23:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Teljesen normális, hogy ezt érzed. Én is így voltam vele, mi 4,5 évet vártunk a fiamra és több gyerekünk már lehetett. Pedig 3-4et szerettünk volna. Igazából még mindig ezt érzem, pedig egy gyerekem van.
2013. szept. 27. 01:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Természetes, hogy most még ezt érzed, de bízom benne hogy nem kell annyit várj, mint én 6 év után, hogy már egyáltalán nem érdekel. Én tudom a magam baját, rajta vagyok az ügyön és tudom, hogy egyszer nekem is lesz. És ez a tudat éltet.
2013. szept. 27. 08:49
 6/8 anonim ***** válasza:
en is ugyanezt erzem
2013. szept. 28. 10:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Ne szégyelld magad, szerintem ez természetes emberi reakció. Mi több mint 3 évet vártunk a fiamra, azalatt iszonyú sokan lettek terhesek körülöttem. Fiatal sem voltam, 30 felett, úgyhogy nem nyugtathattam magam azzal, hogy ráérek még.

Ráadásul engem másfél évig azzal etettek az orvosok, hogy semmi bajom. Vagy ha találtak is valami apróságot később, pikkpakk helyrehozták, és újra jók voltak azok az értékeim is, újra próbálkoztunk. De újra csak teltek a fél évek, és nem jött a baba...

Első hónapokban még csak szimplán nem érdekelt, ha valaki terhes lett vagy gyereke született, utána már szabályosan féltékeny voltam mindenkire.

Amióta a hasamban van a kisfiam, azóta javult csak a helyzet. De azért még most is van, hogy rosszul esik, amikor azt meséli a többség, hogy elsőre összejött neki. Nehéz feldolgozni azt, hogy neked valamiért éveket kell szenvedned, más meg "ajándékba kapja". Emellett többször éreztem olyat, hogy akik rögtön teherbe estek, azok sokszor meg sem becsülik, nem tudják átérezni, hogy mennyire örülniük kellene a babának, nem vigyáznak úgy magukra (a babára), mint mi, akik megküzdöttünk érte. Persze tisztelet a kivételnek.

Kitartást neked, össze fog jönni, és akkor el fog tűnni ez az érzés.

2013. okt. 2. 17:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Még annyit hozzátennék, hogy valami pozitív is legyen a dologban, hogy szerintem semmi nem kovácsol össze jobban két embert, mint egy ilyen évekig tartó harc. Semmiért nem adnám oda a férjemet, amióta ezt együtt végigcsináltuk! :)
2013. okt. 2. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!