Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Nagyon magas a prolaktinszintem?

Nagyon magas a prolaktinszintem?

Figyelt kérdés

1013.00 az nagyon magas?

mIU/l ben?

Mellé kicsivel az van írva, hogy 102-496

Meg olyan van, hogy prolaktin PEG 768.80

2 hónapig gyószert kell szedni rá.

2013. szept. 18. 10:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
igen enkem annak a amellékhatásaként volt magasabb a aprolaktinom igaz nem ennyivel. Kb 3 évig szedtem bromot, mert azt mondták addig szedjem amig teherbe nem esek, sajnos az nem siekrült, aztán én önszántamból lecsökkentettem és aztán abba hagytam, egy évre rá is normális volt még az értéke. Viszont magasabbnél nem árt az MRI viszgálat mivel mikroadenoma is okozhatja. ez az agyalapi mirigy jó indulatú daganata, miivel az nyomja a mirigyet ezért termle több prolaktint mint kéne.
2013. szept. 23. 13:56
 12/15 A kérdező kommentje:
Mr I-n voltam 3 hónapja kb, más alapbetegség (Google, beírod, hogy: NF. Na emiatt, ha valaki kíváncsi rá) és minden normális volt.
2013. szept. 23. 15:18
 13/15 anonim válasza:
Nekem 6 évvel ezelőtt 4500 volt a prolaktin szintem. Bromochriptint kaptam rá, de csak egy hétig szedtem, mert rendszeresen elaludtam napközben is tőle.Kórházban műszakolni nem volt így szerencsés. Norprolac nevű tablettára váltottunk, ami szintén nem drága, mert dobozdíjas.Valószínű már régebben is ilyen volt az eredményem, csak nem tudtam róla. Ettől a gyógyszertől állandó hányingerem volt. Ha este vettem be és nem aludtam végig az éjszakát, mert esetleg fel kellett kelni 1-2-szer, akkor a másnap hányingerrel, szédüléssel, hányással telt. Később hozzászoktam, hogy a gyógyszer mellé eleve bevettem 1 tabletta Cerucalt. Mivel örökbefogadott gyermekem mellé többször fel kellett kelnem, átmenetileg abbahagytam a Norprolac szedését is. Nélküle legalább jól éreztem magam. Hol szedtem, hol nem hónapokig. Tudom nem helyes, mert az orvosnak is csak később mondtam el.6 éve tejcsorgás miatt mentem orvoshoz, ekkor nézték a prolaktinszintem. MRI-n 5mm-es hypophysis adenomát találtak.2 évente mentem MRI-re és az adenóma, fokozatosan kisebb lett. Két héttel ezelőtt teljesen negatív eredményem lett MRI-n , bár a prolaktinom gyógyszer nélkül most is 2800.Állítólag inaktív szakaszban van. Egészségügyben dolgozom, de gőzöm nincs mit jelent. Ismerősöm aki ott dolgozik felvilágosított, hogy az MRI csak 50%-os eredményt ad. Lehet, hogy ott van a daganat, csak nem jó szögből nézték. Ezzel nem szeretnélek lebeszélni semmiféle gyógyszer szedéséről.
2013. okt. 23. 20:09
 14/15 anonim válasza:
A bromocriptintől nem volt kellemetlen mellékhatásotok??Hízás?Szőrösödés??
2014. jún. 27. 10:25
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem volt semmi. Helyreált a mensim szépen 27 napra úgy egy évig így is volt, majdnemhogy órára pontosan most meg megint összevissza jön meg! Mehetek újra. Terhes nem lettem, mert közbe elváltak útjaink, de ez hosszú.
2014. jún. 29. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!