Miért nem mondott semmit?

Figyelt kérdés
November óta próbálkozunk az első babánkkal,és már volt 2 vetélésem az elmúlt fél év,mind a kettő 6 hetes ment el.Június közepe óta járok vizsgálatokra,de eddig semmi sem történt.Egy citológia és egy hüvelyi uh volt,na meg vizeletből egy hcg teszt,de nem értettem miért,mert mikor ezeket kérte a doki,akkor már tuti nem volt meg a terhességem.Meg volt az uh,én nem is foglalkoztam igazán vele,mi van a tesztre írva.Ma megnéztem,és az volt rajta,"Mko PCO szerkezetű ovárium".Akkor miért mondta nekem,hogy minden rendben?Ráadásul most 2 hétig szabin lesz.Nem tudom elmenjek e máshoz vagy várjak?
2013. júl. 6. 17:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Két vetélés után én kikérném több doki véleményét is. Nekem egy vetélésem volt azt mondom annyi belefért, mert nekünk simán elment a baba műteni sem kellet, és hamar jött is a következő aki meg is maradt. Ha a vetélésed után volt műtét akkor utána várni kell mert hiába jön hamar az újabb baba iszonyat nagy az esélye, hogy újabb vetélés következik be. Tehát ha emiatt volt a második vetélés akkor nem feltétlenül kell kétségbe esni. Miből állapították meg hogy vetélés volt? Volt szívhangja aztán elhalt? Vagy csak a tesztjeid voltak pozitívak, mert azt ciszta is okozhatja (úgy, hogy közben nem is vagy terhes)?ez utalhat PCO-ra. Én felkeresnék legalább még egy orvost, és részletesen átbeszélném vele mi is történt. Érdemes hormon vizsgálatra is elmenni. Barátnőmnek van PCO-ja és ezt nem csak úgy "kézrátétellel" szokás megállapítani ha nem vizsgálatok sorával. Szóval ha csak úgy hasraütés szerűen ráírta, hogy talán ez a baj, mert ezzel akkor minden meg van magyarázva hát... Ha pedig valóban PCO-d van akkor pedig adjon gyógyszert/ tanácsoljon megoldást.
2013. júl. 6. 18:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm amit írtál.Nem sokat tudok a PCO-ról,így nagyon jól esett ez a hosszabb leírás.Csak az a gond,hogy nekem ez az egész több helyen sántít,és nem vagyok biztos benne,hogy nem tévedtek,mert december végén(28.-án)voltam az első vetélés miatt uh-n.Ott azt mondták annyira kicsi volt a terhesség,hogy nincs teendő,a szervezetem elintézi.Az uh-n mindkét petefészkemet normálisnak írták le.Utána kiürült szépen a hcg és május végén jött a következő "baba".Csak 2 tesztem volt,jó erős csíkkal,és egyértelmű tüneteim,de mielőtt orvoshoz mentem volna,épp utazás közben vérezni kezdtem.A tüneteim abban a pillanatban elmúltak,így úgy döntöttem nem megyek orvoshoz,hisz nem éreztem,hogy lett volna esély.Kb.2 hétre kíváncsiságból csináltam tesztet.Teljesen negatív volt.Utána egy héttel volt az uh.Ott nem láttak semmit,de a doktornő nem is mondott semmi olyat,ami PCO-ra utal.Azt mondta minden rendben és hogy nincs terhesség.Nem értek hozzá,de ha cisztám lenne,akkor nem folyamatosan lenne hcg a szervezetemben.A menzeszem mindig ugyan olyan volt,semmit sem vettem észre magamon,hogy valami nem stimmelne.Most úgy döntöttem elmegyek másik doktorhoz,akit a nővérem révén ismerek,elég nagy szaktekintély,talán okosabb leszek.
2013. júl. 6. 20:02
 3/6 anonim ***** válasza:
A ciszta nem feltétlenül okoz pozitív tesztet, csak okozhat, de függ, hogy milyen jellegű a cisztád. Viszont PCO-nál az uh-n látszik a ciszta. És én olyat még soha nem hallottam, hogy egy PCO-s betegnek szabályos ciklusa lenne. Főleg nem szabályos 28 napos ciklus. A ciszták a petevezetékben és a méhben vannak mindenféle torlódást okoznak. Akkor az első vetélésnél is szépen véreztél és nem láttak már semmilyen baba részt sem bent? December és május között van azért idő, szépen rendbe jöhetett a méhed. Keress fel egy másik dokit, az biztosan nem fog ártani. Az a baj, hogy míg vizsgálgatnak és tippelnek a dokik addig telik az ember ideje. Ha te nem mész a problémád után egyik orvos sem fog helyetted menni. Biztosan találnak megoldást attól ne félj!
2013. júl. 6. 21:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Semmit nem láttak.Azt mondták még korai vetélés volt,ha nem teszteltem volna,lehet észre sem veszem,mert max egy hetet késett volna a menzeszem,talán még annyit sem.Csak mivel próbálkozós hónap volt,ezért számítottam rá,ezért teszteltem.Nincs 28 napos ciklusom,sosem volt.De fogamzásgátlót sem szedtem sosem,de mindig 33-35 nap között megjött.Ritkán előfordult egy-két nap ide vagy oda,de nagy eltérés sosem volt.Maximum olyan esetben mikor vizsgaidőszak volt anno,de én azt betudtam a stressznek.Mindenképp fel fogok keresni egy másik orvost,főleg,hogy most tudtam meg,hogy akihez járok,nem is kérhet hormonvizsgálatokat.Csak sima rutin labort,amit minden mezei orvos is.
2013. júl. 6. 21:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Sok infó: [link]

Mindenképp keress endokrinológust! A nőgyógyász félrekezelése éveket vett el az életemből helytelen úton!

2013. júl. 6. 22:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.Mindenképp utána járok a dolgoknak.Nem hagyom magam.
2013. júl. 7. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!