Sorozatos menstruációval kiürülő vetélést mi okozhatja?
Súlyos progeszteronhiány.
Nekem ugyanez volt, másfél év ment rá arra, hogy sok ciklusban ez történt.
Aztán kiderült, hogy a 21. napon 0 a prog. szintem, vagyis hiáby termékenyült meg, nem tud megtapadni a baba.
Maximális dózis Utrogestant kaptam (+volt más egyéb is, azt is kezelték), és így sikerült.
Ezer oka lehet, lehet valóban progi hiány is. Egyéb hormonprobléma, IR, stb...
Az a doki, amelyik a második vetélés után is azt mondja, hogy próbálkozzatok nyugodtan, hátha most jó lesz, az az időtökkel játszik. Egy endokrinológus lazán kivizsgálja ezt, és ha annak hormonális oka van, meg is oldja úgy, hogy többet ez ne forduljon elő.
Szerintem akkor is.
Mondjuk ha egy éve nem sikerült, én biztosan kérnék egy 3. és 21. napi hormonvérvételt (pajzsmirigy is!), és 14. napon uh ciklusfigyelést. Illetve a kiskatonákat is érdemes megnézetni, az gyors és fájdalommentes. Ezekkel sok endokrin problémára fény derülhet.
Nekem 2* volt ugyanez sajnos, az elsőnél majdnem a betöltött 5. hétig volt pozi a tesztem.
Én is Utrogestant kapok, mert kiderült, a progeszteron hormonom kevés, illetve ahogy írták is, IR -em is van, az ugyanezt okozhatja (sajnos fontos a diéta, mert a gyógyszer maga nem mindig segít.
Mindenképp vizsgáltasd ki, mert csak egy kis "löket" kell valószínűleg neked is. Sok sikert, és mielőbbi gyermekáldást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!