Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Rh negatívos nőnek ha már...

Rh negatívos nőnek ha már jelen van a szerveztében az ellenanyag, a következő terhesség előtt hogyan szabadulhat meg tőle?

Figyelt kérdés

Milyen esélyekkel tudják kitisztítani a vért? Mennyi a valószínűsége h nem termel majd újabb ellenanyagot a szervezet pozitív magzat esetén?

Százalékot tudtok mondani?

2013. máj. 19. 10:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
30%
Mi ez az RH negatívos dolog?:O Csak annál érdekes, aki már terhes? Bocsánat az off-ért, de most ezen nagyon megakadt a szemem.
2013. máj. 22. 18:16
 12/16 anonim ***** válasza:
9es vagyok!Ma megjött a legújabb ellenanyag vizsgálat eredménye,ami negatív lett.Most már semmit sem értek...A dokim sem tudott kielégítő választ adni,valószínű,hogy hétfőn megismétlik.
2013. máj. 22. 19:27
 13/16 anonim ***** válasza:
45%
Kedves 9-es. Igen, akkor érdekes a dolog, ha valaki már terhes. A dolog lényege, hogy ha RH pozitív babával terhes, akkor a szervezet ellenanyagot termel. Mivel a megszületés előtt nem tudják a vércsoportját a babának, az RH negatív vércsoportú nőknek adnak egy anti D elnevezésű injekciót, ami az ellenanyag termelődését hivatott megakadályozni. Első terhességnél általában nem szokott problémát okozni az ellenanyag, de minden további terhességnél már igen. Ezért különösen fontos, hogy az RH negatívos nő, akkor is megkapja az anti D-t, ha esetleg elvetél. Egyébként ahogy már írtam, az RH negatívos nőknek több vérvételt kell elviselniük a terhesség alatt, mert folyamatosan ellenőrzik az ellenanyagot.
2013. máj. 23. 08:15
 14/16 anonim ***** válasza:
bocs. Az előző válasz a 11-esnek ment.
2013. máj. 23. 08:16
 15/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ:)
2013. máj. 23. 10:25
 16/16 anonim ***** válasza:
44%

Sziasztok lányok.

Csatlakoznék hozzátok.

Tudjunk egymásnak segíteni.

Mi esetünk első gyerekünk hála egészséges spontán baba.Sajnos a kistesóka 2éve nem sikerül.Vizsgálatok kutakodások ide-oda.Rendben.Januárban inszemmináció történt de sajnos a 70.napon elvetéltem nem volt baba helyette:20mm cyst.pete+endom darabok.eü.kaparást végeztek.Ez a gond hétvégére esett a dokimat nem tudtam elérni de végtelenül rendes Orvos volt ügyletben,Szakmai tudása kiemelendő ő vissza nézette az első gyermek születését a történetet.Az inszem előtt ellen agyag szűrés kellett volna hibázott a speckó inszemes doki.Megkaptam az Anti-d.t.2hónap pihenve telet.A doki javaslatára 3ciklus próbálkozzunk.Jó ok de miben reménykedjünk a csodában?Azért volt szükség az inszemre mert nem jutnak fel a spermiumok.Voltam uh.-n szép endom szép domináns tüsző 1db a jobb.o.Próbálkozásunk 23.hónapjában sikerült pozi lett a teszt.Félelem,aggódás van-volt bennünk de azért reménykedtünk.Szépen indult a hcg.a 7hétben elkeztemm jobb o tövében görcsölni,melyet derék fájdalom is kísért.Sajnos újra hétvégére esett a gond saját felelősségemre haza mentem.Nem mertem bevenni semmit csak a vitaminokat.Kaptam hétfőre hcg.nézte nagyon keveset emelkedett nagyon elvoltunk keseredve.Az ügyeletes orvos ellenanyag szűrésre küldött sürgősen 1óra múlva negatív lett az eredmény,de sajnos a görcsölést már vérzés is követte.Újra kaptam anti-d.-t pedig negatív lett az eredmény.Otthonunkban estére újra elvetéltem kiesett a kis "valamink mely újra nem volt baba.

Istenem mi lehet a gond?Miért nem marad velünk a kisbabánk? 2hét múlva lesz szövettan eredmény konzultálunk a dokival milyen vizsgálat,vérvétel kellene még,Nem is tudok már más lehetőséget mert toxo,véralvadás ,apuci vizsgálat,IR,Hormonok nagyon jó,Hsg vizsgálat,is rendben.Hová merre menjünk tovább?

2013. júl. 17. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!