Ha Rh+ vagyok akkor is termelhet a szervezetem ellenanyagot? 34 hetes vagyok, a terhesség elején volt már vércsoport és ellenanyag szűrésem és minden ok volt, de most is menni kell. Van okom aggódni?
Nem,nincs okod aggódni.
Az RH összeférhetetlenség csakis negatív anyuka pozitív apuka esetén lehetséges(fordítva sem).
Amit te írsz,az nem olyan ellenanyag,nem incompatibilitás.
Ez lehet labortévedés,vagy a kisebb vércsoportok is okozhatnak ilyen tüneteket.Ilyenkor meghatározzák milyen ellenanyagról van szó,mert ez esetben nem vércsoport eltérés áll a háttérben.
14:22-es: A másik variáció az, hogy elnéztek valamit. Az egyik barátnőmnek a toxoplazma eredményét keverték össze valakijével. Szegénynek van macskája és azt mondták neki, hogy még nem volt fertőzése, ezért elvitték a macskát Anyujához. Következő toxo vizsgálaton kiderült, hogy már régen túl van a fertőzésen. (tehát még csak nem is friss fertőzött) Azután csináltattak még egyet, azon is a második jött ki. Macska visszakerült, minden rendbejött. A kisfiuk már 1 éves.
A kérdezőnek: Csak a negatívos anyukáknál fontos, ha a baba pozitív.
Fura, mert a második válaszadó írta, hogy neki volt, és én amikor bent feküdtem a kórházban szintén találkoztam ilyennel. Nála is termelt ellenanyagot, pedig ő is pozitív volt. Többször is nézték neki, hogy biztosan az-e. Harmadik terhessége volt, az elsőnél nem volt semmi, a másodiknál sem csak most. Neki is azt mondták a dokik, hogy nagyon-nagyon ritkán, de előfordulhat.
Mindemellett sztem neked nem kell aggódnod, neki már az elején kimutatták. Neked viszont minden oké volt az első szűrésnél. A második az csak a biztonság kedvéért. ;)
Köszönöm szépen. Igaz, nem tudhatjuk mire képes az emberi szervezet. :)
Nem bánom ha megszúrnak, már megszoktam, csak meg voltam ijedve egy kicsit,de mostmár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!