PCOS vagyok. Volt akinek egyből lapart javasolt a dokija vagy előtte próbálták a peteérést gyógyszerrel stimulálni?
Miota szeded a metet, tartod a dietat es sportolsz? Mert ezeknek bizony kell idot hagyni, fel evet mondanak minimum, de inkabb 1 evet. Ha meg nem tart a kezeles ennyi ideje, addig tok felesleges a lapar, a closty meg meg inkabb, mert ha nem csinal peteerest, akkor csak megjobban noveli a cisztasodast. Marpedig amig nincs jelentos valtozas, a closty sem fog csodat tenni, mert ha csinal is peteerest, olyan rossz minosegu lehet a petesejt, ami nem fog megtermekenyulni, vagy ha csoda folytan meg is termekenyul, nagy a veteles kockazata.
En is annak idejen mar egy honap met szedes utan rohantam a dokihoz, mert turelmetlen voltam, hogy adjon closty-t, hatha, pedig nekem az elso kezelt honaptol gyonyoru ciklusaim lettek, spontan pé-vel. Aztan szepen elmagyarazta, hogy mi a helyzet, es miert nem ad closty-t, es azota orulok hogy nem adott, mert nem ertem a legtobb dokit, mit sem tudnak errol a betegsegrol, de mar closty-val probaljak meg kezelni, ami a mi esetunkben csak ront a helyzeten. Ugyhogy turelmesen varakoztunk tovabb, es az otodik kezeleses honapban spontan meg is fogant a babank. Ma vagyok 7 hetes. Igaz, nekem amugy semmi egyeb hormonbajom nem volt "csak" az IR.
Kitartast nektek!
Hármas kezelésről nem mondott a dokid semmit?
Nekem miután a hármas kezelés sem volt elég hatásos, megcsinálta a hsg-t, andrológiai vizsgálatot, majd 4 inszem, utána javasolta csak a lapart.
VISZONT a gyógyszer tönkre tette a májamat, ezért már nem szedem. Most elkezdtem egy gyógynövényes kúrát, ami teljesen más oldaláról nézi ezeket a cisztákat és remélem, hogy minél előbb bebizonyosodik, hogy a cisztáim elmúlnak úgy, hogy nem tartom a hármas kezelést.
Nekem is IR-em van, szerencsére UH-n nem látott cisztákat és a ciklusom is rendszeres, de már 2 éve próbálkozunk a babával, sikertelenül. Kb 4 hónapja szedem a metet, próbálom a diétát tartani, a mozgást viszont kissé hanyagolom. Ez probléma lehet?
Talán nekem is azért nem írt fel tüszőérést stimuláló bogyót, mert rontana a helyzeten? Erre nem is gondoltam. Lehet h nem is segítene a peteérésben? Már úgy voltam vele, h visszamegyek és kikönyörgöm tőle a receptet.
Kedves 2., végül is Neked csináltak lapart vagy csak a gyógyszert szedted? Te vékony IR-es vagy?
Masodik vagyok. Nem vagyok vekony, illetve nagyon nem voltam az, a gyogyszer es a dieta segitsegevel viszont visszafogytam az elso szulesem elotti allapotra, es ezzel kezdtem meg most a 2. terhesseget. Igy nagyon jol erzem magam, es az endodokim szerint is kivalo a sulyom a magassagomhoz. Egyebkent nekem az eslo szules utan derult ki a pco, amikor a tesot tervezgettuk. Valoszinuleg mar lappangot terhesseg elott is, de utana a hirtele 23 kg-os hizas nyilvan egybol felszinre hozta. De nagyon hamar kiderult a problema, nem kerult evekbe, mire kezelesre kerult a sor, szerintem ezert is viszonylag gyors siker, mert meg az elejen elkaptuk a bajt.
Laparrol nalam szo se volt, megmondom oszinten azt se tudom mi az, hogy csinaljak, ugyhogy nalam csak a dieta (es en szepen betartottam), es a gyogyi, a sport nalam is kimaradt sajna, de a gyerek mellett nem tudtam meg erre is idot szanni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!